Vívás: ők utaznak a junior-világbajnokságra

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 13:07
Címkék
Kijelölték az április elsején kezdődő veronai korosztályos világbajnokságra utazó vívóválogatott keretét. Mostani összeállításunkban a magyar junioregyüttest mutatjuk be, amelynek versenyzői egy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel tértek haza a nemrégiben befejeződött kontinensviadalról, Szocsiból.

B. V. – utanpotlassport.huHárom héttel a Szocsiban rendezett kadét és junior vívó Európa-bajnokság után április első hetében a veronai utánpótlás világbajnokságon szerepel a magyar válogatott. A kadétok után mostani összeállításunkban a junioregyüttest mutatjuk be, amely egy arany- két ezüst- és két bronzéremmel zárta az oroszországi kontinensviadalt. B. V. – utanpotlassport.huHárom héttel a Szocsiban rendezett kadét és junior vívó Európa-bajnokság után április első hetében a veronai utánpótlás világbajnokságon szerepel a magyar válogatott. A kadétok után mostani összeállításunkban a junioregyüttest mutatjuk be, amely egy arany- két ezüst- és két bronzéremmel zárta az oroszországi kontinensviadalt.

A junior párbajtőrcsapat Veronába is az aranyéremért megy Fotó: Bizzi/FIE
A junior párbajtőrcsapat Veronába is az aranyéremért megy Fotó: Bizzi/FIE

A junior párbajtőrcsapat Veronába is az aranyéremért megy  •  Fotó: Bizzi/FIE

Nem sokat változott a juniorválogatott sem a néhány héttel ezelőtti megméretéshez képest. A Szocsiban elsőként záró fiú párbajtőrcsapat természetesen változatlan összeállításban megy a vébére is. Az egyéniben ezüstérmes Nagy Dávid mellett Andrásfi Tibor, Debnár Gergely és Koch Máté alkotja a válogatottat. A lánycsapatban megint Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga és Petri Renáta vív majd, egyéniben azonban Gnám Tamara lép pástra Dékány helyett.

Természetesen a juniorok mezőnyéből sem hiányozhat a kardozó a 16 éves Pusztai Liza. A kontinensviadalról négy éremmel hazatért BVSC-s versenyző mellett Nagy Valentina, Kelecsényi Mirabella és Kern Bianka harcolta ki a kerettagságot. A fiúcsapat nem változott, ugyanúgy Nagy Martin, Milassin Mór, Rabb Krisztián és Szlama Vilmos utazik.

Az Eb-bronzérmes leány tőrcsapatban sem történt személyi változás. A társaság ismét Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Hajas Nóra, Kókai Csilla összeállításban szerepel majd. A fiúk között a vb-n is Frűhauf Benjámin, Bellovicz Gábor, Kiss Dániel és Mészáros Tamás vívhat egyéniben, csapatban viszont Bellovicz helyett a még serdülőkorú Szemes Gergő kap lehetőséget.

A KOROSZTÁLYOS VILÁGBAJNOKSÁGRA UTAZÓ MAGYAR JUNIORVÁLOGATOTT KERETE
Fiúk. Párbajtőr:
Andrásfi Tibor (BVSC), Nagy Dávid (Vasas), Koch Máté (Vasas), Debnár Gergely (Honvéd). Tőr: Frűhauf Benjámin (Törekvés), Bellovicz Gábor (Honvéd, csak egyéni), Kiss Dániel (Honvéd), Mészáros Tamás (UTE), Szemes Gergő (FTC, csak csapat). Kard: Nagy Martin (BVSC), Rabb Krisztián (Vasas), Milassin Mór (Nagykanizsa), Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós)
Leányok. Párbajtőr: Borsody Emma (BVSC), Dékány Kinga (AVA, csak csapat), Nagy Kinga (Diósgyőr), Petri Renáta (AVA), Gnám Tamara (Tatabánya, csak egyéni). Tőr: Pásztor Flóra (Törekvés), Kondricz Kata (Honvéd), Hajas Nóra (Törekvés), Kókai Csilla (MTK). Kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (BVSC), Kelecsényi Mirabella (Vasas), Kern Bianka (KVSE)

További korosztályos híreinkVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik