Vívás, U23-as Eb: nyolcadik hellyel zárultak az egyéni versenyek

Vágólapra másolva!
2017.04.23. 21:01
Címkék
Nagyjából a várakozásoknak megfelelően szerepelt a magyar küldöttség az U23-as vívók minszki Európa-bajnokságának harmadik napján: a legjobb vasárnapi eredmény Kun Anna nevéhez fűződik, aki nyolc közé jutott női párbajtőrben.

Bruckner VinceA vasárnapi versenyek előtt nem mutatkozott sok esély arra, hogy Bányai Zsombor tegnapi bronzérmét férfikardozóink vagy női párbajtőrözőink közül valaki felülmúlja, ugyanakkor a délelőtti programban a női kardozóink remekül kezdtek, mind a négy magyar versenyző továbbjutott a csoportkörből.Bruckner VinceA vasárnapi versenyek előtt nem mutatkozott sok esély arra, hogy Bányai Zsombor tegnapi bronzérmét férfikardozóink vagy női párbajtőrözőink közül valaki felülmúlja, ugyanakkor a délelőtti programban a női kardozóink remekül kezdtek, mind a négy magyar versenyző továbbjutott a csoportkörből.

Kun Anna (hátul) vasárnap legeredményesebb magyarként a nyolc közé jutott Forrás: hunfencing.hu
Kun Anna (hátul) vasárnap legeredményesebb magyarként a nyolc közé jutott Forrás: hunfencing.hu

Kun Anna (hátul) vasárnap legeredményesebb magyarként a nyolc közé jutott  •  Forrás: hunfencing.hu

A főtáblán Bohus Réka már az első fordulóban búcsúzott, a peches sorsolásnak köszönhetően Kun Anna és Várnai Vivien a 16 közé jutásért egymás ellen vívott. Ebből előbbi került ki győztesen, a negyedik magyar, Ladányi Nellinek pedig szintén a legjobb 32 jelentette a végállomást. Kun viszont nagy lendületet nyert honfitársa legyőzésével és meg sem állt egészen a legjobb nyolcig, ahol a német Riedmüller búcsúztatta. A viadalt a lengyel Swatowska nyerte a Ladányit is búcsúztató román Tataran ellen a fináléban.

Férfikardban talán kissé a várakozások alatt szerepelt a magyar válogatott, a csoportkörből Szlama Vilmos kivételével mindenki továbbjutott, de a 16 közé jutás Kossuth Bálintnak, Nagy Martinnak és Péch Miklósnak sem sikerült. A versenyszámot a Nagy Martint kiejtő olasz D’Armiento nyerte a francia Lambert ellen a döntőben.

Holnap folytatás a csapatversenyekkel, a férfipárbajtőrözők, a férfitőrözők és a női kardozók lépnek pástra.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK
Férfikard egyéni
A csoportmérkőzéseken:
Péch Miklós 4 győzelem/2 vereség, Kossuth Bálint 3/2, Nagy Martin 2/3, Szlama Vilmos 1/5 (Kossuth, Nagy és Péch továbbjutottak)
A 32 közé jutásért: Nagy–Krause (német) 15-13
A 16 közé jutásért: Kossuth–Bubencsikov (orosz) 14-15, Nagy–D’Armiento (olasz) 9-15, Péch–Sulamanidze (grúz) 10–15
Döntő: D’Armiento–Lambert (francia) 15-14
Végeredmény: 1. Francesco D’Armiento (Olaszország), 2. Maxence Lambert (Franciaország), 3. Iulian Teodosiu (Románia) és Enver Yildirim (Törökország), …19. Péch Miklós, …21. Kossuth Bálint, …28. Nagy Martin
Női párbajtőr egyéni
A csoportmérkőzéseken:
Kun Anna 5 győzelem/1 vereség, Ladányi Nelli 4/2, Várnai Vivien 4/2, Bohus Réka 2/4. (Mindannyian továbbjutottak)
A 32 közé jutásért: Várnai–Aldana (spanyol) 15-4, Bohus–Schmidl (osztrák) 8-15
A 16 közé jutásért: Kun–Várnai 8-7, Ladányi–Tataran (román) 13-15
Nyolcaddöntő: Kun–Pantelejeva (ukrán) 15-13
Negyeddöntő: Kun–Riedmüller (német) 10-15
Döntő: Swatowska (lengyel)–Tataran (román) 15-11
Végeredmény: 1. Martyna Swatowska (Lengyelország), 2. Amalia Tataran (Románia), 3. Julija Lihagina (Oroszország) és Vanessa Riedmüller (Németország), …8. Kun Anna, …18. Ladányi Nelli … 22. Várnai Vivien …46. Bohus Réka

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik