Úszás: miért nem hiszi el Nagy Réka, hogy a 400 után a 200 vegyest is megnyerte?

Vágólapra másolva!
2017.07.26. 21:49
Címkék
A hihetetlen szerdai éremterméshez – tizenhármat nyertek a magyarok – hármat az úszók tettek. Nagy Rékának az ötödik medáliát akasztották a nyakába, vele interjúztunk.

L. G. Az EYOF eddigi legnagyobb éremhalmozója az úszó Nagy Réka, akinek szerdán már az ötödik medálját akasztották a nyakába. Ráadásul ő az első magyar, aki két aranyat nyert: 400 vegyes után 200 vegyesen sem érték utol a riválisai.L. G. Az EYOF eddigi legnagyobb éremhalmozója az úszó Nagy Réka, akinek szerdán már az ötödik medálját akasztották a nyakába. Ráadásul ő az első magyar, aki két aranyat nyert: 400 vegyes után 200 vegyesen sem érték utol a riválisai.

– Jól látjuk, hogy ennek az éremnek örülsz a legjobban?

– Igen, el sem hiszem, hogy nyertem! Az izraeli lánynak jobb volt a nevezési ideje, mint nekem, nem hittem volna, hogy sikerül megelőznöm. Bármilyen furcsán is hangzik, négyszáz vegyesen könnyebb volt nyernem, ez most nagyon kemény volt.

– A második százon húztál el, ez volt a taktika?

– Szerettem volna már háton is jót úszni, mert azért az is kell a sikerhez, de alapvetően a tényleg a második százon kellett megnyernem a versenyt. Nagyon kiúsztam magamat, alig kapok levegőt, de megérte.

– Érezted az előző napok fáradtságát?

– Nem, ki tudtam pihenni magamat, minden rendben volt. Még úszom váltót és egyéni számot is, remélem, kitart a lendület.

Bronzleányok
Szabó-Feltóthy Eszter 200 m háton, Fábián Fanni Vivien 400 m gyorson csapott harmadikként a célba. „Már a második száz méter is nagyon nehéz volt, az utolsó húszon pedig tényleg csak a szívem vitt előre. Az első két hosszon igyekeztem haladni a többiekkel, s ez szerencsére sikerült is. Ez volt az egyetlen számom, nagy öröm, hogy sikerült a dobogón végeznem, most pedig jöhet a szurkolás, szeretném megnézni a kézis lányokat” – mondta Szabó-Feltóthy Eszter.
„Az EYOF előtt számítottam az éremre, viszont délelőtt nem ment az úszás, így nem reménykedtem a dobogós helyezésben. Most viszont klappolt mindent: rettenetesen kiúsztam magamat, de ez a jó. Végig figyeltem az ellenfeleket, hogy reagálni tudjak arra, mit csinálnak, örülök a bronzéremnek és az egyéni csúcsnak” – így Fábián Fanni Vivien.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik