HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.12.07 16:43 Frissítve: 2017.12.07 17:00

Úszás: a serdülőválogatott sok éremért utazott Romániába

Romániába utazott az úszó-serdülőválogatott, ahol a közép-európai országok hagyományos versenyén vesz részt. A fiúk versenyében a 15-16, a lányok között pedig a 13-14 éves korosztály lép a rajkőre. Tavaly Kassán 37 érmet nyert a magyar delegáció, s idén is hasonló eredmény várható. A csapat vezetőjének, Petrov Iván utánpótlás-kapitánynak azonban a győzelmeknél is fontosabb a csapategység.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu A közép-európai országok hagyományos serdülő-úszóversenyét 2003-ban Magyarországon rendezték meg először, egészen pontosan Hódmezővásárhelyen. Nyolc ország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Macedónia, Szerbia és Magyarország sportági szövetsége írta alá a rendezvény szándéknyilatkozatát, így nem csoda, ha Nyolc Nemzet-kupának nevezik úszóberkekben. A viadal házigazdája idén Románia lesz, Târgoviste városában péntektől vasárnapig 32 számban mérik össze erejüket a fiatalok. A fiúk versenyében a 2001-2002-es, a lányoknál pedig a 2003-2004-es korosztályok  legjobbjai ugranak a medencébe.

A hagyományokhoz híven tavaly Kassán is nagyszerűen szerepelt a magyar válogatott, összesen 37 érmet, köztük 17 aranyat nyerve, s ugyancsak a tradíció részeként, a pont- és éremlistán is az élen végzett. A mostani indulók listáját nézve, a sportág hazai utánpótláserejének ismeretében idén is bőséges éremtermés várható.

Nagy Réka szerezte tavaly a magyar csapat legtöbb érmét Kassán.  Vajon ki lép idén a nyomdokába? Forrás: Facebook

Nagy Réka szerezte tavaly a magyar csapat legtöbb érmét Kassán. Vajon ki lép idén a nyomdokába?  •  Forrás: Facebook

A csapat vezetője, Petrov Iván utánpótlás-kapitány, aki azonban nem az eredményességet tartja a legfontosabbnak:
„Igaz ugyan, hogy a legfiatalabb korosztályoknak ez kiváló lehetőség a nemzetközi tapasztalatszerzésre, számomra ennél mégis fontosabb, hogy sokan itt és most lesznek először válogatottak, s húzhatnak magukra címeres mezt. Márpedig azt viselni is tudniuk kell. Ennek érdekében a hozzáadott pedagógiai értékekre legalább annyira figyelünk, mint a megnyert érmek számára. Bízom benne, hogy ők is megérzik, hogy több ez egyszerű versenynél. Ugyanakkor azt is szeretném, hogy a fiatal úszók igazi csapatként szerepeljenek, minden este csapatértekezletet tartunk az összetartó, egységes szellem érdekében. A fiúk közül többen megjárták az EYOF-ot, így ők már rutinosabbak, a lányok fiatalabbak, így tapasztalatlanabbak is.”

Számonként a két legjobb eredményt veszik figyelembe az összesítéskor. A fiúk mezőnyében várhatóan a lengyelek lesznek ránk a legveszélyesebbek, míg a lányok között a szlovénok szoktak riválisként fellépni. Tavaly olyan magyarok nyertek aranyérmeket, akik azóta már világversenyeken is bizonyították rátermettségüket. Nagy Réka, az EYOF későbbi legsikeresebb magyar indulója, és azóta Európa második legjobb sportolójának választott Nagy Réka például négy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot nyert Kassán, de a nyáron ifjúsági Európa-bajnokságot nyert Kalmár Ákos is remek idővel győzött 1500 gyorson.

A magyar válogatott keret
Fiúk: Angyal Mátyás, Bőhm Sebestyén, Bukovics Milán, Fábián Milán, Galyassy Szilárd, Imre Milán, Lakner Dávid, Mátrai Roland, Mándli Benedek, Pap Bálint, Pertich Zsombor, Tabi Zoltán, Varga Bence, Zombori Gábor
Leányok: Barta Hanna, Dohányos Annamária, Gál Kincső, Gyenei Anna, Hatházi Dóra, Híves Katica, Mihályvári-Farkas Viktória, Muzsnay Zsófia, Papp Júlia,  Rajos Kira, Szimcsák Mira, Ugrai Panna

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS