HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.12.07 16:43 Frissítve: 2017.12.07 17:00

Úszás: a serdülőválogatott sok éremért utazott Romániába

Romániába utazott az úszó-serdülőválogatott, ahol a közép-európai országok hagyományos versenyén vesz részt. A fiúk versenyében a 15-16, a lányok között pedig a 13-14 éves korosztály lép a rajkőre. Tavaly Kassán 37 érmet nyert a magyar delegáció, s idén is hasonló eredmény várható. A csapat vezetőjének, Petrov Iván utánpótlás-kapitánynak azonban a győzelmeknél is fontosabb a csapategység.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu A közép-európai országok hagyományos serdülő-úszóversenyét 2003-ban Magyarországon rendezték meg először, egészen pontosan Hódmezővásárhelyen. Nyolc ország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Csehország, Macedónia, Szerbia és Magyarország sportági szövetsége írta alá a rendezvény szándéknyilatkozatát, így nem csoda, ha Nyolc Nemzet-kupának nevezik úszóberkekben. A viadal házigazdája idén Románia lesz, Târgoviste városában péntektől vasárnapig 32 számban mérik össze erejüket a fiatalok. A fiúk versenyében a 2001-2002-es, a lányoknál pedig a 2003-2004-es korosztályok  legjobbjai ugranak a medencébe.

A hagyományokhoz híven tavaly Kassán is nagyszerűen szerepelt a magyar válogatott, összesen 37 érmet, köztük 17 aranyat nyerve, s ugyancsak a tradíció részeként, a pont- és éremlistán is az élen végzett. A mostani indulók listáját nézve, a sportág hazai utánpótláserejének ismeretében idén is bőséges éremtermés várható.

Nagy Réka szerezte tavaly a magyar csapat legtöbb érmét Kassán.  Vajon ki lép idén a nyomdokába? Forrás: Facebook

Nagy Réka szerezte tavaly a magyar csapat legtöbb érmét Kassán. Vajon ki lép idén a nyomdokába?  •  Forrás: Facebook

A csapat vezetője, Petrov Iván utánpótlás-kapitány, aki azonban nem az eredményességet tartja a legfontosabbnak:
„Igaz ugyan, hogy a legfiatalabb korosztályoknak ez kiváló lehetőség a nemzetközi tapasztalatszerzésre, számomra ennél mégis fontosabb, hogy sokan itt és most lesznek először válogatottak, s húzhatnak magukra címeres mezt. Márpedig azt viselni is tudniuk kell. Ennek érdekében a hozzáadott pedagógiai értékekre legalább annyira figyelünk, mint a megnyert érmek számára. Bízom benne, hogy ők is megérzik, hogy több ez egyszerű versenynél. Ugyanakkor azt is szeretném, hogy a fiatal úszók igazi csapatként szerepeljenek, minden este csapatértekezletet tartunk az összetartó, egységes szellem érdekében. A fiúk közül többen megjárták az EYOF-ot, így ők már rutinosabbak, a lányok fiatalabbak, így tapasztalatlanabbak is.”

Számonként a két legjobb eredményt veszik figyelembe az összesítéskor. A fiúk mezőnyében várhatóan a lengyelek lesznek ránk a legveszélyesebbek, míg a lányok között a szlovénok szoktak riválisként fellépni. Tavaly olyan magyarok nyertek aranyérmeket, akik azóta már világversenyeken is bizonyították rátermettségüket. Nagy Réka, az EYOF későbbi legsikeresebb magyar indulója, és azóta Európa második legjobb sportolójának választott Nagy Réka például négy aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot nyert Kassán, de a nyáron ifjúsági Európa-bajnokságot nyert Kalmár Ákos is remek idővel győzött 1500 gyorson.

A magyar válogatott keret
Fiúk: Angyal Mátyás, Bőhm Sebestyén, Bukovics Milán, Fábián Milán, Galyassy Szilárd, Imre Milán, Lakner Dávid, Mátrai Roland, Mándli Benedek, Pap Bálint, Pertich Zsombor, Tabi Zoltán, Varga Bence, Zombori Gábor
Leányok: Barta Hanna, Dohányos Annamária, Gál Kincső, Gyenei Anna, Hatházi Dóra, Híves Katica, Mihályvári-Farkas Viktória, Muzsnay Zsófia, Papp Júlia,  Rajos Kira, Szimcsák Mira, Ugrai Panna

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS