UEFA Ifjúsági Liga: továbbjutásra készül a Honvéd

Vágólapra másolva!
2017.10.17. 18:22
Címkék
A Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást az UEFA Ifjúsági Ligában, a kispestiek az FK Szutjeszkát fogadják szerdán a Bozsik Stadionban. A montenegrói bajnok a kinti mérkőzésen kétgólos hátrányt dolgozott le a második félidőben, a 2-2-es döntetlen azonban így is a mieink helyzete kedvezőbb. Az együttes vezetőedzője, Simon Miklós bízik a továbbjutás kiharcolásában, és reméli, minél több néző szorít majd a fiataloknak a helyszínről.

Leiner Soma Megtartotta az FK Szutjeszka elleni UEFA Ifjúsági Liga-párharc második felvonása előtti hivatalos sajtótájékoztatóját a Budapest Honvéd. A kispestiek U19-es együttese szerdán 17 órától néz szembe a montenegrói bajnokkal a Bozsik Stadionban, a Niksicsben lejátszott első mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, így az idegenben lőtt gólok jelentette, leheletnyi előny a mieinknél van.Leiner Soma Megtartotta az FK Szutjeszka elleni UEFA Ifjúsági Liga-párharc második felvonása előtti hivatalos sajtótájékoztatóját a Budapest Honvéd. A kispestiek U19-es együttese szerdán 17 órától néz szembe a montenegrói bajnokkal a Bozsik Stadionban, a Niksicsben lejátszott első mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, így az idegenben lőtt gólok jelentette, leheletnyi előny a mieinknél van.

A sajtót a csapat tulajdonosa, George F. Hemingway köszöntötte, majd röviden vázolta a kinti meccs eseményeit, dicsérte a fiatalok hozzáállását, játékát. Kiemelte, hogy számít a Honvéd-szurkolók támogatására, hiszen története során először játszhat az Ifjúsági Ligában a piros-feketék utánpótláscsapata. A mérkőzésre a belépés ingyenes, de kötelező jegyet váltani.

A szót az U19-es együttes vezetőedzője, Simon Miklós vette át, aki bizakodva nyilatkozott a továbbjutást illetően, de az ellenfél szervezettségét is dicsérte.

Balról: Faltusz Zoltán pályaedző, Simon Miklós vezetőedző, Herczeg Vince, az MFA általános igazgatója, Uwe Scherr szakmai igazgató, illetve Temesvári Attila, az együttes hátvédje
Balról: Faltusz Zoltán pályaedző, Simon Miklós vezetőedző, Herczeg Vince, az MFA általános igazgatója, Uwe Scherr szakmai igazgató, illetve Temesvári Attila, az együttes hátvédje

Balról: Faltusz Zoltán pályaedző; Simon Miklós vezetőedző; Herczeg Vince, az MFA általános igazgatója; Uwe Scherr szakmai igazgató; illetve Temesvári Attila, az együttes hátvédje

„Nagyon nehéz és tanulságos mérkőzést játszottunk Montenegróban, masszív, erős ellenfelet ismertünk meg. Vezettünk ugyan két góllal, de a második félidőben három perc alatt kiegyenlítettek a hazaiak, így összességében elégedettek lehetünk azzal, hogy a hajrában sikerült megtartanunk a döntetlent, ez a csapat mentális erejét mutatja. Vannak olyan pontok, ahol meg tudjuk lepni őket, és nagyon bízom benne én is, hogy sokan szurkolnak majd nekünk a stadionban. Megérdemlik a biztatást a srácok, nagyon jó szezont futottak tavaly, amivel kiharcolták a nemzetközi szereplést.”

„Ideálisan kell beosztanunk az erőnket, okosabban kell játszanunk, mint az első mérkőzésen – emelte ki Temesvári Attila, az együttes 17 éves belső védője. – Nagyon nagy esély ez számunkra, komoly téttel bíró mérkőzést játszhatunk, sok néző előtt, így természetesen nagyon várjuk. Szeretnénk most is dominálni, játszani a saját játékunkat.”

A csapat zömét ezúttal is az 1999-es, illetve a 2000-es születésű labdarúgók alkotják, azonban három '98-as futballista is pályára léphet a szabályok értelmében. Az U17-es válogatottal elitkörbe jutott, 2001-es születésű Irimiás Gergő és Cipf Dominik biztosan kihagyják a találkozót, illetve Banó-Szabó Bence pályára lépése sem reális, hiszen a 18 éves középpályás a felnőttkerettel készül.

Rajtuk kívül azonban mindenki bevethető, így minden adott, hogy remek mérkőzést, és remélhetőleg kispesti továbbjutást lássanak a Bozsik Stadionba kilátogató szurkolók. Amelyik csapat a holnap 17 órakor kezdődő visszavágón kiharcolja a továbbjutást, a kazah Kajrat Almati, vagy az orosz FK Krasznodar ellen léphet pályára a következő körben.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik