Tollaslabda: péntektől U19-es Eb Franciaországban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 12:23
Címkék
Az U19-es tollaslabdázók franciaországi Európa-bajnokságán 26 csapat méri össze erejét péntektől, azt követően az egyéni számoké lesz a főszerep. A hat magyar fiatal mind a hat versenyszámban indul.

Aranyossy Áron Péntektől vasárnapig a csapatok mérik össze erejüket Mulhouse-ban. A 26 együttest nyolc kvartettbe osztották be, s az egyenes kieséses szakaszba csak a csoportelső jut majd tovább. A csapatversenyben fiú és leány egyes, valamint két egynemű páros, továbbá vegyes páros mérkőzést rendeznek. Értelemszerűen az az alakulat nyeri az aktuális párharcot, amely az öt számból legalább hármat megnyer.Aranyossy Áron Péntektől vasárnapig a csapatok mérik össze erejüket Mulhouse-ban. A 26 együttest nyolc kvartettbe osztották be, s az egyenes kieséses szakaszba csak a csoportelső jut majd tovább. A csapatversenyben fiú és leány egyes, valamint két egynemű páros, továbbá vegyes páros mérkőzést rendeznek. Értelemszerűen az az alakulat nyeri az aktuális párharcot, amely az öt számból legalább hármat megnyer.

Komoly erőpróba vár majd a magyar tollaslabdázókra, akik kiegyensúlyozott csoportba kerültek: ellenfelük az orosz, a finn és a török együttes lesz. Nem könnyű a feladat, ezt erősíti meg Csorba József, a sportági szövetség elnöke is.
„Nagy eredményként könyvelném el, ha a második helyen végeznénk a csoportban. Ha az oroszok ellen sikerülne nyerni, felhőtlenül boldog lennék, mivel ők a legerősebb riválisaink, de a másik két csapattal szemben is szép siker lenne a győzelem.”

Sándorházi Vivien a tavalyi Eb-n az U15-ösök között második lett Forrás: meccslabda.hu
Sándorházi Vivien a tavalyi Eb-n az U15-ösök között második lett Forrás: meccslabda.hu

Sándorházi Vivien a tavalyi Eb-n az U15-ösök között második lett  •  Forrás: meccslabda.hu

A csapatversenyt követően a jövő kedden kezdődnek az egyéni versenyek. A magyar esélyek a lányok mezőnyében jobbak. Ott lesz a fellépők között például Sándorházi Vivien, aki a tavalyi U15-ös Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. Az elnök szintén a gyengébb nem képviselőit tartja erősebbeknek, s remél tőlük akár érmet is.

„A fiúknál brutális a mezőny, de a lányoknál ugyancsak akad tíz-tizenkét olyan vetélytárs, aki bármire képes lehet. Közülük legalább eggyel mindenképpen játszaniuk kell a mieinknek a negyeddöntőig. A mieink képesek lehetnek a kiugró eredményre, ezzel együtt bravúros volna, ha valamelyikük érmet szerezne. Ugyanakkor, amennyiben jó játékkal csak a nyolc közé jutnak, akkor sem leszek elkeseredve.”

A korosztályos Eb jelentőségét jól mutatja az is, hogy a kerettel utazik Alan McIlvain, a felnőtt válogatott skót szövetségi kapitánya és az indonéz szakember, Didi Purwanto szövetségi edző, hogy élőben követhesse az tinédzserek szereplését. Az összpontosításra már a pénteki nyitányon alkalma lesz a kettősnek: a magyar csapat délután kettőkor kezdi meg Európa-bajnoki szereplését Törökország gárdájával szemben.

ŐK HATAN
A franciaországi Eb-n részt vevő magyar válogatott: Dulcz Zsombor, Mórocz Ákos, Pytel Gergő, illetve Karsai Anett, Madarász Réka, Sándorházi Vivien.

Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik