Tollaslabda: öt utánpótláskorú versenyzőnk indul a Hungarian Openen

Vágólapra másolva!
2017.11.01. 14:37
Címkék
Harminckilenc országból, így a tengerentúlról is érkeznek tollaslabdázók Budaörsre, hogy a rangos Hungarian Openen mérjék össze tudásukat. A hét végi négynapos felnőttviadalra utánpótlás-versenyzők is neveztek: túl azon, hogy a patinás tornán eredményt elérni dicsőség, a fiatalok nemzetközi rutin szerezhetnek.

Krecsik Adrienn A női mezőnyben hét, a férfiakéban kilenc hazai versenyző vesz részt a csütörtökön induló, budaörsi, nemzetközi felnőttvetélkedőn, a Hungarian Openen, amely már második alkalommal kapta meg az international challenge minősítést. Az elmúlt hetek fiatal főszereplői is szerencsét próbálnak: Madarász Petra, Sándorházi Vivien, Pápai Balázs, Pytel Gergő és Bálint Máté is kísérletet tesz főtáblára kerülni.Krecsik Adrienn A női mezőnyben hét, a férfiakéban kilenc hazai versenyző vesz részt a csütörtökön induló, budaörsi, nemzetközi felnőttvetélkedőn, a Hungarian Openen, amely már második alkalommal kapta meg az international challenge minősítést. Az elmúlt hetek fiatal főszereplői is szerencsét próbálnak: Madarász Petra, Sándorházi Vivien, Pápai Balázs, Pytel Gergő és Bálint Máté is kísérletet tesz főtáblára kerülni.

Csorba József, a szövetség elnöke bízik abban, hogy az utánpótlás-korosztályban is láthatunk majd olyan eredményt, amelyre felkaphatjuk a fejünket, legyen az huzamosan jó teljesítmény, vagy akár egyetlen meccs.

39 ország 236 versenyzője nevezett a viadalra
39 ország 236 versenyzője nevezett a viadalra

39 ország 236 versenyzője nevezett a viadalra

– Szeretném, ha még szombaton is látnánk magyarokat, azaz a legjobb nyolcban. Erre egy-két játékosnak van esélye, de a meglepetésekben is bízunk. Azon múlik minden, hogyan tudják kamatoztatni az eddig megszerzett tudásukat, a technikai és taktikai elemeket a sportág kiválóságai ellen – tette hozzá az elnök.

A fiatalok, az elmondásuk szerint, dán skalpra vadásznak, ami nem meglepő, ugyanis Dánia a világ élvonalbeli játékosait adja, ráadásul a versenyen ötvennégyen képviselik országukat, s a nevezési listát elnézve, a mezőny negyedét a dánok alkotják, így egy majdnem mindenkinek az útjába kerül.

A 17 éves Pápai Balázs egészen biztosan dán fiúval kezd a kvalifikáció első körében, s ha sikerül legyőznie, a selejtező első kiemeltjével kerül szembe. Nem lesz könnyű dolga, és bár szerinte mindkét ellenfele nagyon jó játékos, de magabiztosan várja a küzdelmeket.

Az U15-ösEurópa-bajnoki ezüstérmes, Sándorházi Vivien általában meglepetésként fogadja a sorsolás eredményét, ám annyi biztos, hogy akárkivel is kerüljön szembe, mindent megtesz, hogy főtáblára jusson, és a legjobbját hozza.

A múlt hétvégi, szlovéniai juniortornáról aranyéremmel hazatérő Madarász Réka abban a felfogásban ragad ütőt, hogy a Hungarian Open felnőttverseny, így nincs rajta nyomás.

– Nem a győzelem a cél, hanem a jó játék és a tisztes eredmény – fűzte hozzá Réka.

Egyéb korosztályos hírek TOLLASLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik