Tenisz: vereség a britektől az U12-es fedett pályás leány csapat Eb elődöntőjében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.10. 20:03
Címkék
Vereséget szenvedett a magyar leányválogatott a teniszezők U12-es fedett pályás csapat Európa-bajnokság elődöntőjében a házigazda brit együttestől. A páros ugyan szoros volt, ám az egyesekben nem sok esélyük volt Molnár Kittiéknek, így érvényesült a papírforma. A magyar csapat vasárnap a bronzéremért mérkőzik a lengyelekkel.

Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huA magyar leányválogatott 3−0-s vereséget szenvedett a házigazda brit együttessel vívott mérkőzésén Sunderlandben, a fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokságon, vagyis nem sikerült a pénteki, románok elleni bravúrt megfejelni. Papírforma szerinti eredmény született, hiszen igencsak nagy meglepetés lett volna, ha a mieink legyőzik a csehek mellett a torna másik nagy esélyesének tartott vendéglátót. Ezúttal a szerencse is a kiegyensúlyozottság pártjára szegődött, s vasárnap valóban a kontinens két legjobb tizenkét év alatti leánycsapata, a cseh és a brit méri majd össze tudását. De Molnár Kittiék számára sem ért még véget a z Eb, hiszen Lengyelország ellen a bronzéremért játszhatnak a zárónapon.Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huA magyar leányválogatott 3−0-s vereséget szenvedett a házigazda brit együttessel vívott mérkőzésén Sunderlandben, a fedett pályás U12-es csapat Európa-bajnokságon, vagyis nem sikerült a pénteki, románok elleni bravúrt megfejelni. Papírforma szerinti eredmény született, hiszen igencsak nagy meglepetés lett volna, ha a mieink legyőzik a csehek mellett a torna másik nagy esélyesének tartott vendéglátót. Ezúttal a szerencse is a kiegyensúlyozottság pártjára szegődött, s vasárnap valóban a kontinens két legjobb tizenkét év alatti leánycsapata, a cseh és a brit méri majd össze tudását. De Molnár Kittiék számára sem ért még véget a z Eb, hiszen Lengyelország ellen a bronzéremért játszhatnak a zárónapon.

Az U12-es leánycsapat már azzal is nagy bravúrt ért el, hogy a legjobb négy közé került. Szatmári Adrián edző, Dinnyés Lili, Varga Viktória és Molnár Kitti (balról jobbra)
Az U12-es leánycsapat már azzal is nagy bravúrt ért el, hogy a legjobb négy közé került. Szatmári Adrián edző, Dinnyés Lili, Varga Viktória és Molnár Kitti (balról jobbra)

Az U12-es leánycsapat már azzal is nagy bravúrt ért el, hogy a legjobb négy közé került. Balról: Szatmári Adrián edző, Dinnyés Lili, Varga Viktória és Molnár Kitti

A magyar együttes edzője, Szatmári Adrián szerint nagyon erős volt az ellenfél, és hiába próbáltak meg a lányok minden tőlük telhetőt, ezúttal az kevésnek bizonyult.

− Lilinek egy szettre volt szüksége ahhoz, hogy felvegye ellenfele ritmusát – kezdte értékelését a tréner. – A másodikban volt esély arra, hogy fordítson, remekül küzdött, tényleg kevésen múlott, hogy nem tudott egyenlíteni. Kitti esetében a számszerű eredmény világosan tükrözi a pályán történteket. Ellenfele stabil, dinamikus játékos, akin egyszerűen nem lehetett fogást találni, bármivel próbálkoztunk is. Nem voltak egy szinten. A párosra jól sikerült motiválni a lányokat, és hangulatos, nagy meccs kerekedett belőle. A hazai szurkolótábor és a mi kis kísérő csapatunk egyaránt kitett magáért, igaz, a pályán tényleg izgalmasan alakultak a dolgok. Az első szettben már négy–nullra vezettek a britek, aztán fordítottunk, szettlabdánk is volt, mégis elment a játszma. A másodikban ismét ők húztak el, de akkor sikeresen visszajöttünk, és óriási küzdelemben egyenlítettünk. A szuper tiebreak-re azonban teljesen elfogyott az erő, és azt simán nyerte az ellenfél. Vasárnap a lengyelek ellen mindkét egyes nagyon nehéz lesz, de szeretnénk elcsípni a bronzérmet. Ha már idáig eljutottunk, és ennyit küzdöttünk, igyekszünk a szépen befejezni a sorozatot.

A harmadik hely megszerzése egyáltalán nem tűnik lehetetlennek. A lengyel válogatott 3−0-as vereséget szenvedett a csehektől, pontosan olyan arányban, mint mieink korábban, a selejtezőcsoport döntőjében. Csupán az adhat okot némi aggodalomra, hogy vasárnapi ellenfelünk első játékosa szorosabb első szettet tudott produkálni a csehek legjobbja ellen, mint Molnár Kitti két héttel ezelőtt. Ebből azonban semmiképpen sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a pillanatnyi forma, a játékstílus legalább olyan döntő lehet, mint maga a játéktudás. Utóbbiban pedig vélhetően nem lesz túl nagy különbség a két csapat között. Az eddig nagyszerűen küzdő U12-es magyar csapat pedig elhatározta, nem torpan meg az út legvégén.

Winter Cup, fedett pályás U12-es leánycsapat Európa-bajnokság, Sunderland (Nagy-Britannia)
Elődöntő: Nagy-Britannia−Magyarország 3−0
Sophya Devas−Dinnyés Lili 6:1, 6:4, Vlada Kozak−Molnár Kitti 6:0, 6:1, Vlada Kozak, Hannah Read−Molnár Kitti, Varga Viktória 7:5, 5:7, 10:2

Egyéb korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik