HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.06 20:53 Frissítve: 2017.10.06 20:59

Tenisz: mind a négy magyar fiatal kikapott a Masters-versenyen

Négy magyar teniszező kezdte meg ma a versenyzést az U14-es és U16-os Masters-versenyen. A mérleg negatív, mind a négyen vereséget szenvedtek. Pedig Tóth Amarissa és Kovács Zita kiemeltként, kedvezőbb pozícióból indulhatott mint Fajta Péter vagy Drahota-Szabó Dorka. Gulyás István, a csapat kijelölt edzője szerint a mezőny nagyon kiegyenlített, de Amarissa és Zita továbbjutására lett volna reális esély.

HIRDETÉS

Gy. Szabó CsillaRosszul kezdődött a magyaroknak az U16-os és U14-es korosztály hagyományos szezonzáró mesterversenye Olaszországban. Mind a négyen elvesztették az első mérkőzésüket, így a szombati folytatásban az 5.-8. hely megszerzéséért játszanak tovább. S bár a viadal előtti esélylatolgatások során a csapatot elkísérő kapitány, Gulyás István nagyon óvatosan fogalmazott, amikor arról beszélt, nagy dolog lenne az első meccseken nyerni, azért ennél bizonyára ő is többre számított. Ráadásul a négyből két játékosunk kiemelt volt, tehát a papírforma szerint gyengébb ellenfelet kaptak kezdésnek.

Kovács Zita volt a legesélyesebb magyar Fotó:MTSZ/Zádor Péter

Kovács Zita volt a legesélyesebb magyar  •  Fotó:MTSZ/Zádor Péter

A tizennégy év alatti leányok versengésében indult Tóth Amarissa, aki harmadik kiemeltként az osztrák Elena Karnert kapta ellenfeléül. Egész éves eredményei alapján ő kapta a legkönnyebb ellenfelet a tábláján, ám a legjobb nyolc európai versenyző között kétségtelenül nehéz bárkire is azt mondani, hogy könnyű ellenfél. Valójában csak nehéz van meg nehezebb. Így történt ez Amarissa esetében is, aki végül a magyarok közül a legszorosabb mérkőzésen kapott ki. Az első szettet nagy küzdelemben 7-5-re vesztette, s a másodikat is hasonló különbséggel, de már gyorsabban, 6-4-re. Ellenfele szombaton, a holland Clarine Lerby lesz, aki viszont a torna abszolút favoritjának kikiáltott orosz Bondarenkót három szettes , kiélezett meccsre tudta kényszeríteni. A 14 éves Amarissa szombati mérkőzése sem ígérkezik tehát könnyűnek.

Az egyetlen magyar fiú résztvevőtől, a 16 évesek mezőnyében szerencsét próbáló Fajta Pétertől vártak a legkevésbé bravúrt a szakemberek. Rendkívül erős a mezőny, a magyar teniszező nem is volt kiemelt. Ellenfele a bolgár Antoni Genov volt, aki magabiztosan 6-2, 6-1-re hozta a meccset. Péter következő ellenfele most viszont már a tábla második kiemeltje, az ukrán Olekszij Sesztakov lesz, aki meglepetést okozott azzal, hogy kikapott az osztrák Lukas Neumayertől, ráadásul két szettben.

A legnagyobb reményekkel mindenképpen a lányok U16-os tábláját vártuk, hiszen két magyarnak is szurkolhattunk, ráadásul Kovács Zita második kiemeltként egészen jó pozícióból vághatott az első mérkőzésének. Ellenfele a lengyel Weronika Baszak volt, akitől 6-3, 6-1-es vereséget szenvedett. Következik egy másik, korán búcsúzó kiemelt, az ukrán Alina Cjurpalevics lesz. A tábla másik oldalán az első kiemelt ellen kezdett Drahota-Szabó Dorka. Francia ellenfele, Carole Monnet, Kovács Zita mellett a torna nagy esélyese volt, aki nem is ijedt meg a téttől, és 6-3, 6-2 arányban hozta a mérkőzést. Dorka a lengyel Aleksandra Jelen ellen folytatja.

Gulyás István a csapat mestere röviden értékelte honlapunknak a nap eseményeit:
„Fajta Péter és Drahota Szabó Dorka ellenfele nagyon erős volt, ahogy vártuk, nekik nem volt túl sok esélyük a továbbjutásra. Tóth Amarissa és Kovács Zita veresége azonban engem is meglepett. Előbbi ismerte ellenfelét, eddig mindig meg is verte, én úgy láttam, hogy nagyon izgult. Az és a stressz okozta a vereségét. Más volt a helyzet Zitával, aki a küldöttségünk legnagyobb esélyese volt, de ma nem tudta hozni a tőle megszokott formát. Első nap volt, nem érezte a játékot, nagyon rosszul szervált, sok kettős hibát csinált. Igazából a dinamikát, az erőt hiányoltam belőle. Ellenfele remekül szervált, és ahogy megérezte a lehetőséget, egyre jobban pörgött. Meglepte Zitát, aki nem tudott elég határozott lenni az első szettben, amitől a lengyel lány teljesen felszabadult. A második játszmában már érezhető volt, hogy nincs erő a fordításra. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, kár volt ezért a meccsért. A vártnál nehezebbek voltak az első körös találkozók, a mezőny ugyanis kiegyenlített, a versenyzők nagyon hasonló szinten vannak.”

A négy magyar játékos szombaton a helyosztókkal folytatja a tornát, s talán gyógyír a rajton összeszedett sebekre, hogy valamennyi helyezett kaphat szabadkártyát jutalomként a jövő évi rangosabb tornákra. Persze, minél jobb eredményt ér el valaki annál többet. Úgyhogy még az ötödik helyért is érdemes harcolni.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS