HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.07 20:39 Frissítve: 2017.10.07 20:49

Tenisz: három magyar leány az 5. helyért a korosztályos Mastersen

A lányok nyertek, Fajta Péter viszont veszített az Olaszországban zajló korosztályos mesterverseny második napján. Tóth Amarissa, Kovács Zita és Drahota-Szabó Dorka egyaránt az ötödik helyért mérkőzhet. Utóbbi kettő éppen egymás ellen. Gulyás István szövetségi edző szerint ebben a korban még normális a formaingadozás, így a pénteki vereségek után örül a győzelmeknek.

HIRDETÉS

gy. sz. cs.Az első napi megilletődöttség helyére a várva várt magabiztosság lépett. Az Olaszországban zajló U14-es és U16-os tenisz mesterverseny második napján négy mérkőzésből három győzelem volt a magyar delegáció mérlege. Mondhatnánk, hogy ezzel az aránnyal többet értünk volna az első napon, amikor a diadal a legjobb négy közé adott belépőt, azért az sem mellékes, talpra áll-e játékos a vereség után. Ebben az esetben pedig ez azt is jelentette, hogy a tizennégy éves lányok versenyében Tóth Amarissa, a tizenhat éveseknél pedig Drahota-Szabó Dorka és Kovács Zita egyaránt az ötödik helyért játssza vasárnap az utolsó mérkőzését. S ez még akkor is örömteli hír, ha Tóth Amarissa játék nélkül jutott tovább, hiszen a következő ellenfelével a bolgár Darja Radulovával is ugyanez történt. Mindketten egyenlő esélyekkel, egyformán  kipihenten érkeznek tehát az utolsó körbe.

Drahota-Szabó Dorka kötelező meccset hozott Fotó:eyofgyőr2017/Marcali Gábor

Drahota-Szabó Dorka kötelező meccset hozott  •  Fotó:eyofgyőr2017/Marcali Gábor

Az U16-os lányok küzdelmében a két magyar magabiztosan nyerte a mérkőzését, aminek az lett a jutalma, hogy a zárónapon egymás ellen meccselhetnek. Kovács Zita az ukrán Alina Cjurpalevicset verte 6-2, 6-3-ra, míg Drahota-Szabó Dorka a lengyel Julia Jelen ellen győzött 6-3, 6-2-re.

− Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert örülök annak, hogy már most biztos az ötödik hely – mondta Gulyás István, a magyar delegáció kapitánya. – Dorka és Zita annyit játszottak már egymás ellen és még fog is, hogy jobban örültem volna, ha ismeretlennel mérik össze a tudásukat. Persze, ha a döntőben kerülnek szembe egymással, akkor nem szóltam volna egy szót sem. A lényeg, hogy mind a ketten nyertek. Dorka hozta a kötelező meccset, mert azt azért el kell ismerni, hogy erősebb volt lengyel ellenfelénél. Zita visszanyerte az önbizalmát, amit az előző napon hiába kerestünk a játékában. Mintha kicserélték volna, igaz, többször is edzettünk, visszahoztuk az ütéseit. Fiatalok még, hullámzik a teljesítményük. Dorka és Zita nagyon jóban van, és aranyosan készül a mérkőzésre. Biztos vagyok abban, hogy szakmailag remek meccs lesz, és a győztes már biztosan ötödik. Ebben a mezőnyben az sem kis dolog.

Aki pedig a szombati mérlegünket rontotta, Fajta Péter volt az U16-osok versenyében. Az ukrán Olekszij Sesztakov ellen 6-3, 6-0-s vereséget szenvedett. A győri teniszezőről azonban tudni kell, hogy a mesterversenyt megelőzően két héten át beteg volt, nem tudott rendesen felkészülni. S bár maga is gondolkodott azon, hogy inkább ne induljon, végül úgy döntött: ha már kiharcolta a részvételt, akkor itt a helye. Becsületből. A kéthetes kiesést azonban nem tudta lelkesedéssel pótolni. A csapat egyetlen fiú tagja tehát a hetedik helyért mérkőzhet a német Benedict Kurz-cal.

Kovács Zita és Drahota-Szabó Dorka vasárnap egymás ellen játszik az ötödik helyért. Ha úgy vesszük, végül is a döntőben találkoznak. Az alsóház döntőjében.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS