utanpotlassport.hu 2017.10.07 20:39 Frissítve: 2017.10.07 20:49

Tenisz: három magyar leány az 5. helyért a korosztályos Mastersen

A lányok nyertek, Fajta Péter viszont veszített az Olaszországban zajló korosztályos mesterverseny második napján. Tóth Amarissa, Kovács Zita és Drahota-Szabó Dorka egyaránt az ötödik helyért mérkőzhet. Utóbbi kettő éppen egymás ellen. Gulyás István szövetségi edző szerint ebben a korban még normális a formaingadozás, így a pénteki vereségek után örül a győzelmeknek.

gy. sz. cs.Az első napi megilletődöttség helyére a várva várt magabiztosság lépett. Az Olaszországban zajló U14-es és U16-os tenisz mesterverseny második napján négy mérkőzésből három győzelem volt a magyar delegáció mérlege. Mondhatnánk, hogy ezzel az aránnyal többet értünk volna az első napon, amikor a diadal a legjobb négy közé adott belépőt, azért az sem mellékes, talpra áll-e játékos a vereség után. Ebben az esetben pedig ez azt is jelentette, hogy a tizennégy éves lányok versenyében Tóth Amarissa, a tizenhat éveseknél pedig Drahota-Szabó Dorka és Kovács Zita egyaránt az ötödik helyért játssza vasárnap az utolsó mérkőzését. S ez még akkor is örömteli hír, ha Tóth Amarissa játék nélkül jutott tovább, hiszen a következő ellenfelével a bolgár Darja Radulovával is ugyanez történt. Mindketten egyenlő esélyekkel, egyformán  kipihenten érkeznek tehát az utolsó körbe.

Drahota-Szabó Dorka kötelező meccset hozott Fotó:eyofgyőr2017/Marcali Gábor

Drahota-Szabó Dorka kötelező meccset hozott  •  Fotó:eyofgyőr2017/Marcali Gábor

Az U16-os lányok küzdelmében a két magyar magabiztosan nyerte a mérkőzését, aminek az lett a jutalma, hogy a zárónapon egymás ellen meccselhetnek. Kovács Zita az ukrán Alina Cjurpalevicset verte 6-2, 6-3-ra, míg Drahota-Szabó Dorka a lengyel Julia Jelen ellen győzött 6-3, 6-2-re.

− Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert örülök annak, hogy már most biztos az ötödik hely – mondta Gulyás István, a magyar delegáció kapitánya. – Dorka és Zita annyit játszottak már egymás ellen és még fog is, hogy jobban örültem volna, ha ismeretlennel mérik össze a tudásukat. Persze, ha a döntőben kerülnek szembe egymással, akkor nem szóltam volna egy szót sem. A lényeg, hogy mind a ketten nyertek. Dorka hozta a kötelező meccset, mert azt azért el kell ismerni, hogy erősebb volt lengyel ellenfelénél. Zita visszanyerte az önbizalmát, amit az előző napon hiába kerestünk a játékában. Mintha kicserélték volna, igaz, többször is edzettünk, visszahoztuk az ütéseit. Fiatalok még, hullámzik a teljesítményük. Dorka és Zita nagyon jóban van, és aranyosan készül a mérkőzésre. Biztos vagyok abban, hogy szakmailag remek meccs lesz, és a győztes már biztosan ötödik. Ebben a mezőnyben az sem kis dolog.

Aki pedig a szombati mérlegünket rontotta, Fajta Péter volt az U16-osok versenyében. Az ukrán Olekszij Sesztakov ellen 6-3, 6-0-s vereséget szenvedett. A győri teniszezőről azonban tudni kell, hogy a mesterversenyt megelőzően két héten át beteg volt, nem tudott rendesen felkészülni. S bár maga is gondolkodott azon, hogy inkább ne induljon, végül úgy döntött: ha már kiharcolta a részvételt, akkor itt a helye. Becsületből. A kéthetes kiesést azonban nem tudta lelkesedéssel pótolni. A csapat egyetlen fiú tagja tehát a hetedik helyért mérkőzhet a német Benedict Kurz-cal.

Kovács Zita és Drahota-Szabó Dorka vasárnap egymás ellen játszik az ötödik helyért. Ha úgy vesszük, végül is a döntőben találkoznak. Az alsóház döntőjében.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.14 13:14:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Igen tetszetős sikert ért el a zágrábi Európa-kupán a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott, hiszen a 37 ország által delegált 793 fős mezőnyben három aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt, két bronzérmet, négy ötödik és öt hetedik helyezést szerzett. Ezt azt jelenti, hogy a 49 magyar cselgáncsozó közül tizenhétnek sikerült pontot szereznie.

2018.03.10 09:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Csikócsapattal utazik a Kielce elleni idegenbeli kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Rhein-Neckar Löwen együttese. A németek azért küldik az utánpótlásegyüttesüket Lengyelországba, mert a BL-meccsel egyidőben a Kiel elleni hazai bajnokin is pályára kell lépniük. A Löwen próbált egyeztetni a nemzetközi szövetséggel a halasztásról, hiába…

2018.03.08 15:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Három utánpótláskorú játékos is bekerült a hollandok elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe. Ezúttal három ferencvárosi fiatal, Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (19) és Márton Gréta (18) kapott meghívót Kim Rasmussen egyértelműen fiatalodó együttesébe.

2018.02.25 12:44:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bő fél éve született parlamenti határozat a röplabda látványsportágak közé emeléséről. Az országgyűlés 150 igen és 34 nem szavazattal elfogadta az előterjesztést. Azóta a röplabda a hatodik sportág, amely élhet a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta – az utánpótlás-nevelésben döntő jelentőségű – lehetőségekkel. Az első hónapok tapasztalatairól mindkét oldalt megkérdeztük: Ludvig Zsoltot, a szövetség főtitkárát, valamint Tomanóczy Tibort, a Dunaferr SE élvonalbeli férficsapatának vezetőedzőjét.

2018.02.21 15:37:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az U18-as és az U21-es mezőnyben is nyert mérkőzést a mindössze 11 éves (!) Révész Bulcsú a szófiai sznúker Európa-bajnokságon. Az ötödikes fiú az összes meccsén kiválóan helytállt, még a sportág egyik legígéretesebb fiataljától, az angol Sean Maddocks-tól is sikerült frémet lopnia.