Tenisz: Piros bemutatja Fucsovics mai, tinédzser ellenfelét

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.10. 13:03
Címkék
A budapesti challengertorna szombat délután öt órakor kezdődő elődöntőjében a 17 éves, spanyol színekben versenyző Nicola Kuhn lesz Fucsovics Márton ellenfele. A jövő Djokovicsaként is emlegetett fiatalember 2017-ben Piros Zsomborral nyerte meg a Roland Garros juniorversenyét párosban, ugyanott egyesben második lett. A fiatal magyar teniszező tavalyi partnerével kapcsolatban a profi mentalitást emelte ki, s bár úgy véli, elképzelhető a meglepetés, azért ő Fucsovics győzelmére fogadna.

Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huA BOK Csarnokban zajló Hungarian Challenger Open szombat délutáni elődöntőiben a fiataloké lesz a főszerep – már ami a magyarok ellenfeleit illeti. Fucsovics Márton (a világranglistán 62.) ugyanis a mindössze 17 esztendős Nicola Kuhn (237.) ellen játszik, s riválisát a teniszvilágban már tavaly a jövő Djokovicsaként emlegettek.A spanyol fiú az esti páros elődöntőben is érdekelt lesz, a szintén 17 esztendős és hozzá hasonlóan nagy reménységnek tartott, kanadai Felix Auger-Aliassime oldalán lép pályára a Nagy Péter, Gödry Levente párossal szemben.Gy. Szabó Csilla– utanpotlassport.huA BOK Csarnokban zajló Hungarian Challenger Open szombat délutáni elődöntőiben a fiataloké lesz a főszerep – már ami a magyarok ellenfeleit illeti. Fucsovics Márton (a világranglistán 62.) ugyanis a mindössze 17 esztendős Nicola Kuhn (237.) ellen játszik, s riválisát a teniszvilágban már tavaly a jövő Djokovicsaként emlegettek.A spanyol fiú az esti páros elődöntőben is érdekelt lesz, a szintén 17 esztendős és hozzá hasonlóan nagy reménységnek tartott, kanadai Felix Auger-Aliassime oldalán lép pályára a Nagy Péter, Gödry Levente párossal szemben.

Piros Zsombor és Nicola Kuhn a 2017-es Roland Garros juniorbajnokai Forrás:RFET
Piros Zsombor és Nicola Kuhn a 2017-es Roland Garros juniorbajnokai Forrás:RFET

Piros Zsombor és Nicola Kuhn: a Roland Garros tavalyi junior párosbajnok kettőse  •  Forrás:cRFET

A német apukától és orosz anyukától Ausztriában született Nicola Kuhn 2016 óta versenyez spanyol színekben. Választása azért esett az ibériai országra, mert Villenában a korábbi világelső és Roland Garros-győztes Juan Carlos Ferrero akadémiáján készül. De találtunk magyar szálat is a világpolgár reménységgel kapcsolatban, hiszen tavaly éppen Piros Zsomborral nyerte meg a juniorok között a Roland Garros párosversenyét. Amikor a magyar fiút a szombat délutáni esélyekről kérdeztük, a szívére hallgatva válaszolt.

− Nicola tavaly megverte Marcit, én azonban úgy gondolom, most más lesz a helyzet – vélekedett Zsombor. – Fucsovics nagyon jó formában van, a kemény pálya is neki kedvez valamelyest. Még akkor is, ha ezen a borításon Nicola fonákja például jobb, mint salakon. Ugyanakkor én is osztom azt a véleményt, hogy kiemelkedően ígéretes játékos, bármi lehet belőle. Amit mindenképpen kiemelnék, az a mentalitása. Igazi profi és eszméletlenül szívós teniszező. Akár négy órát is kibír salakon anélkül, hogy egy percre is lankadna a figyelme. Amikor együtt játszottunk, nagyon sokat tanultam tőle, főleg a már említett hozzáállását illetően. Egyébként nagyon szimpatikus fiú, jó volt együtt indulni vele Párizsban, szépek a közös emlékeink. Most persze Marcinak drukkolok.

Nicola Kuhn maga sem titkolja, hogy az egyetlen dolog, amiben hisz, az a kitartó edzés.

„Ha jól végezzük a dolgunkat, az eredmény sohasem maradhat el. Lehet, hogy nem azonnal, de hosszútávon csak az elvégzett munka kifizetődő” – nyilatkozta korábban. A játékával kapcsolatban ő is azt mondja, hogy az a leginkább a szerb világklassziséhoz hasonlít, és céljai között is Djokovicséhoz hasonló teniszkarrier szerepel. Jóllehet Ferrero stílusa is kifejezetten tetszik neki.

Akárhogy is, szombat délután öttől alighanem a torna eddigi legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét rendezik a BOK Csarnokban. (Nicola Kuhn a múlt év májusában Zamárdiban legyőzte a magyar Davis Kupa-csapat tagját, Balázs Attilát; akkori beszámolónkat ITT olvashatják.)

Egyéb korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik