Tenisz: Piros Zsombornak vereség következett

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.03. 13:16
Címkék
Az új-kaledóniai, 75 ezer dollár összdíjazású ATP Challenger-tornán egyetlen napig tartott a csoda Piros Zsombornak. Keddi meglepetésgyőzelmét követően, 6:4, 6:3-as vereséget szenvedett az amerikai Noah Rubintól. A 18 éves magyar teniszező mostantól az Australian Open jövő héten kezdődő selejtezőire készül.

gy. sz. cs.– utanpotlassport.huCsak látszólag volt könnyű helyzetben Piros Zsombor, amikor az új-kaledóniai, 75 ezer dolláros ATP Challenger-verseny második körében magyar idő szerint szerda délelőtt, a világranglista 201. helyén álló amerikai Noah Rubin ellen pályára lépett. Alig huszonnégy órával korábban aratta karrierje legnagyobb sikerét a francia Julien Benneteau legyőzésével, s ismét bizonyítania kellett. A győzelem ezúttal ugyan elmaradt, s 1 óra 21 perc alatt 6:4, 6:3-as vereséget szenvedett, de már így is maximálisan elégedett lehet nouméa-i kalandjával.gy. sz. cs.– utanpotlassport.huCsak látszólag volt könnyű helyzetben Piros Zsombor, amikor az új-kaledóniai, 75 ezer dolláros ATP Challenger-verseny második körében magyar idő szerint szerda délelőtt, a világranglista 201. helyén álló amerikai Noah Rubin ellen pályára lépett. Alig huszonnégy órával korábban aratta karrierje legnagyobb sikerét a francia Julien Benneteau legyőzésével, s ismét bizonyítania kellett. A győzelem ezúttal ugyan elmaradt, s 1 óra 21 perc alatt 6:4, 6:3-as vereséget szenvedett, de már így is maximálisan elégedett lehet nouméa-i kalandjával.

Piros Zsombor második mérkőzésére is terhek nélkül állt fel, ám ezúttal ez nem volt elegendő a győzelemhez Forrás: Michel Paul Photoaction
Piros Zsombor második mérkőzésére is terhek nélkül állt fel, ám ezúttal ez nem volt elegendő a győzelemhez Forrás: Michel Paul Photoaction

Piros Zsombor a második mérkőzésére is terhek nélkül állt ki, ám az ezúttal nem volt elegendő a győzelemhez  •  Forrás: Michel Paul Photoaction

„Életem legnagyobb meccsét játszottam tegnap Benneteau ellen – nyilatkozta honlapunknak a 18 esztendős Piros Zsombor. – Azt hiszem az volt a győzelem kulcsa, hogy a mérkőzés minden egyes pillanatát megpróbáltam élvezni. Először játszottam tétmeccset top100-as teniszező ellen, s ahelyett, hogy izgultam volna, inkább levetettem a terheket a vállamról, és csak a játékomra figyeltem. Az elején nem volt könnyű, időre volt szükségem ahhoz, hogy felvegyem a ritmust, ami szerencsére sikerült. De őszinte leszek, magam sem hittem abban, hogy nyerhetek. Nem adtam tíz százaléknál több esélyt a sikeremnek.”

A Benneteau elleni meglepetés-győzelem természetesen egyáltalán nem volt garancia egy újabb sikerre. Sőt! Még akkor sem, ha Zsombor az elmondása szerint ugyanazzal a taktikával készült a fiatal amerikai, mint a tapasztalt francia ellen. Mármint mentálisan. Nem várt magától semmit a találkozó előtt, csak arra koncentrált, hogy minden tőle telhetőt megtegyen. S bár ez a teniszben általában nyerő taktika, ezúttal nem jött be. A keddi diadalt követő túlfokozott várakozások különösen nehéz helyzetbe hozták tehát, amikor a 21 esztendős amerikai ellen lépett pályára, aki három évvel ezelőtt Wimbledon juniorbajnoka volt, s eddigi karrierje során két Challenger-tornát nyert. A magyar teniszező tavaly az Australian Openen hajtotta végre ugyanazt a bravúrt, így a három év különbség nemcsak életkorukban, de karrierjük alakulásában is nyomon követhető. A mérkőzés statisztikája is tükrözte a számszerű eredményt, Rubin pontosan annyival volt jobb mindvégig Zsombornál a játék különböző elemeiben, amennyi a győzelemhez elegendő volt. Hiába, az a három esztendő és a kicsivel több mint négyszáz helynyi különbség egyelőre tartja magát.

A magyar reménységnek azonban most következő nagy erőpróbájára, az Australian Open jövő héten kezdődő selejtezőire kell készülnie, amelyre tavalyi junior-bajnokként szerezte meg az indulási jogot. A Benneteau elleni siker pedig a lehető legjobb önbizalom-erősítő volt ahhoz, hogy az újabb próba elé mentálisan tökéletesen felvértezve állhasson.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik