Tékvandó: hat magyar esélyes a rajt előtt álló junior Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.01. 20:08
Címkék
Hat magyar taekwondós részvételével rendezik meg a junior Európa-bajnokságot csütörtöktől vasárnapig a ciprusi Lárnakán, ahol a válogatott edzője szerint mindannyian esélyesek az éremszerzésre.

UP-info Csütörtöktől vasárnapig a ciprusi Lárnakán rendezik meg a junior taekwondo Európa-bajnokságot. A kétévente esedékes kontinenstornán hétszáznál több versenyző lép szőnyegre. A 15 és 17 év közöttiek Eb-jén hat magyar sportolóért, két lányért és négy fiúért szoríthatunk.UP-info Csütörtöktől vasárnapig a ciprusi Lárnakán rendezik meg a junior taekwondo Európa-bajnokságot. A kétévente esedékes kontinenstornán hétszáznál több versenyző lép szőnyegre. A 15 és 17 év közöttiek Eb-jén hat magyar sportolóért, két lányért és négy fiúért szoríthatunk.

Patakfalvy Luca a dobogó tetején Forrás: wtftaekwondo.hu
Patakfalvy Luca a dobogó tetején Forrás: wtftaekwondo.hu

Patakfalvy Luca két éve a dobogó tetején  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

Legutóbb nagyszerűen szerepelt a magyar válogatott, hiszen két éve a lettországi Daugavpilsben Füredi Rebeka és Patakfalvy Luca arany-, Nagy Nikolett bronzérmet nyert. A csapat azóta megfiatalodott, bár Luca most is indul, de már egy súlycsoporttal feljebb.

„Biztosan nehezebb dolgunk lesz, mint két éve, hiszen azóta például bevezették, hogy az év eleji President's Cup-on pluszkvótákat lehet szerezni országonként az idei világversenyekre – kezdett elemzésbe Galambos Bence, a válogatott edzője. – Mind a hat versenyzőnknek van esélye érmet szerezni, és tudom, hogy ezért mindent elkövetnek, még akkor is, ha többen sérüléssel bajlódnak. A csapat remek hangulatban van, a hétvégi mátraházi összetartás során elvégeztük az utolsó finomításokat, pozitív hangulatban várják a versenyzők az Európa-bajnokságot."

A nyitónap programjában nem szerepel magyar sportoló, pénteken Berei Béla (63 kg), szombaton Kopcsik Laura (46 kg) és Fischer Péter (51 kg), vasárnap Patakfalvy Luca (49 kg), Józsa Levente (55 kg) és Egyházas András (68 kg) lép szőnyegre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik