Tékvando, U21-es Eb: újabb ötödik hely, Egyházas András révén

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 19:24
Címkék
Patakfalvy Luca nyitónapon elért ötödik helyezése után a második napon Egyházas András végzett ugyanabban a pozícióban a Szófiában zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokságon. Magyar versenyzőért szombaton szoríthatunk utoljára, vasárnap már nem leszünk érdekeltek.

L. G. Az első napi tudósításunkat a magyar szövetség elnökének, Patakfalvy Miklósnak a szavaival kezdtük, tegyünk így a Szófiában zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokság második napján is. A sportvezető előzetesen azt mondta, a fiatal fiúcsapat bármelyik tagjától már a nyolc közé jutás is elképesztő bravúr lenne. Ezek alapján bátran kijelenhetjük, hogy az ötödik helyen záró Egyházas András hatalmas bravúrt ért el.Az első napi tudósításunkat a magyar szövetség elnökének, Patakfalvy Miklósnak a szavaival kezdtük, tegyünk így a Szófiában zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokság második napján is. A sportvezető előzetesen azt mondta, a fiatal fiúcsapat bármelyik tagjától már a nyolc közé jutás is elképesztő bravúr lenne. Ezek alapján bátran kijelenhetjük, hogy az ötödik helyen záró Egyházas András hatalmas bravúrt ért el.

Egyházas András vágott
Egyházas András vágott

Egyházas András ötödik helye bravúrnak számít  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A 68 kg-ban érdekelt magyar versenyző a portugál Diogo Gomes ellen kezdte a napot, a tét pedig a tizenhat közé jutás volt. András ugyan már 4-1-re is vezetett, a mérkőzés végén mégis 4-4 állt az eredményjelzőn. Aranypontot egyik fél sem tudott szerezni, ám a több jegyzett, de pontot nem érő találattal továbbjutásnak örülhettünk.

András a nyolc közé jutásért hasonlóan nagy csatát vívott az azeri Aliaszkar Alijevvel. A magyar fiú ezúttal is jól kezdett, már 6-1-re is vezetett, de ellenfele visszaküzdötte magát. Versenyzőnk taktikusan küzdve a komoly előnyből egy pontot megőrzött, jól védekezve 8-7-re nyert, s azzal már készülhetett a negyeddöntőre.

Ott a lengyel Albert Millertet kellett volna legyőznie, de a riválisa szinte végig vezetett. Egyházas nem adta fel, és folyamatosan csökkentette a hátrányát, amelyet fegyelmezettségének köszönhetően sikerült is minimalizálnia, de 12-11-es lengyel vezetéskor véget ért a harmadik menet. Egyházas András ezzel Patakfalvy Luca után a magyar csapat második ötödik helyezését szerezte meg Szófiában.

Pénteken még egy magyar versenyző lépett tatamira, Berei Béla (63 kg) az első körben a spanyol Marcos Caballeróval találkozott. A magyar fiatal sok intéspontot gyűjtött be, és ellenfele annak is köszönhetően 10-8-ra győzött.

Szombaton két magyarnak szurkolhatunk, és a mieinknek azzal véget is ér a kontinensviadal, vasárnap már nem leszünk érdekeltek. A tavaly bronzérmet nyert Füredi Rebeka (67 kg) a görög Szárri ellen kezd a tizenhat közé jutásért, míg Patakfalvy Csenge (62 kg) a román Ionescuval találkozik, szintén a harminckettő között.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik