Tékvando, U21-es Eb: Patakfalvy Luca ötödik lett

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 19:47
Címkék
Patakfalvy Luca az ötödik helyen végzett a 49 kg-os súlycsoportban a szófiai U21-es taekwondo Európa-bajnokságon. A nap másik két magyar versenyzőjének nem termett babér.

L. G. Valóra vált Patakfalvy Miklósnak, a szövetség elnökének a jóslata, aki hatalmas mezőnyre számított a szófiai U21-es Európa-bajnokságon. Negyven ország 436 sportolója méreti meg magát csütörtöktől vasárnapig, amiben az is közrejátszik, hogy ebben a korosztályban minden ország két versenyzőt indíthat súlycsoportonként.L. G. Valóra vált Patakfalvy Miklósnak, a szövetség elnökének a jóslata, aki hatalmas mezőnyre számított a szófiai U21-es Európa-bajnokságon. Negyven ország 436 sportolója méreti meg magát csütörtöktől vasárnapig, amiben az is közrejátszik, hogy ebben a korosztályban minden ország két versenyzőt indíthat súlycsoportonként.

Patakfalvy Luca
Patakfalvy Luca

Patakflavy Luca ezúttal ötödikként zárt  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A nyitónapon három magyar versenyző lépett tatamira, köztük a tavalyi, Groznijban megrendezett U21-es kontinensviadalon ezüstérmes Patakfalvy Luca (49 kg). Mellette Kopcsik Laurának (46 kg) és Práth Bencének (58 kg) volt jelenése csütörtökön.

A mamutmezőnyre jellemző, hogy Práth Bencének már a 32 közé jutásért is mérkőzést kellett vívnia. A sorsolás nem kedvezett, a küzdősportokban hagyományosan erős oroszok egyik versenyzőjével került szembe. Vlagyiszlav Gyilman rendkívül sima mérkőzésen 29-8-ra győzött, Bence így elbúcsúzott a további küzdelemtől.

Kopcsik Laura a tizenhat közé jutásért lépett először tatamira, az olasz Martina Corelli ellen. A riválisa az első pillanattól irányította a meccset, a helyszíni beszámolók szerint kondícióban és robbanékonyságban is a magyar lány fölé nőtt. Az olasz végül 16-9-re győzött, azzal Laura is befejezte.

Patakfalvy Luca is a tizenhat közé jutásért mérkőzött először, ellenfele az osztrák Jennifer Stingl volt. Luca jól kezdett, már 5-1-re vezetett az első menetben. A másodikban osztrák lány egyenlített, de a harmadik felvonásra egy pont előnye maradt versenyzőnknek, amely kitartott a záró felvonás végéig. Luca 9-8-ra nyert, ez volt az első magyar siker az Eb-n.

A nyolc közé jutásért kiélezett csatát vívott a szerb Szara Damnjanoviccsal. Mindketten kézzel bevitt pontokkal araszolgattak előre, végig minimális magyar előnnyel. A hajrában lendült Luca lába, és fejtalálattal eldöntötte a találkozót. A végeredmény 10-6 volt a magyar lány javára, aki készülhetett a negyeddöntőre.

A négy közé jutás azonban már nem sikerült, a török Ipek Çidem megállította Luca menetelését. A mérkőzés szorosabb volt, mint azt a 10-3-as eredmény sejteti, de a lényegen nem változtat: a 2011-es kadet Európa-bajnok török jutott a négy közé. Luca a tavalyi ezüstérme után az idén az ötödik helyen zárt az U21-es Eb-n.

Pénteken két magyar versenyzőnek szurkolhatunk: Berei Béla (63 kg) a spanyol Caballeróval kezd a 16 közé jutásért, míg Egyházas András (68 kg) norvég vagy azeri versenyzővel találkozik a 32 között.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik