utanpotlassport.hu 2018.03.20 20:40 Frissítve: 2018.03.20 20:43

Tékvandó: Honvéd-fiatalok nagy sikere az ausztriai Tullnban

Felemásra sikeredett a magyar taekwondósok hétvégéje: miközben a több juniorral felálló felnőttválogatott a G1-es besorolású nyílt belga versenyen egyetlen dobogós helyet se tudott szerezni sem küzdelemben, sem formagyakorlatban, aközben a tíz magyar egyesületet is mozgósító ausztriai nemzetközi viadalon a Honvéd diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A felnőttválogatott lommeli kisiklásért azért is kár, mert a Belga Openen – mint az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik eseményén – világranglista-pontokat lehetett (volna) gyűjteni. Ez az esély most elszállt, igaz, még bőven van lehetőség javítani.

A klubjaink viszont remekeltek. Mintha csak a belga kirándulás balsikerét akarták volna ellensúlyozni, a hat ország 52 klubjának legjobbjait, közel félezer harcművészt felvonultató ausztriai megméretésen négy egyesületünk is tudott korosztályos kategóriagyőztesekkel szolgálni, a Honvéd pedig egyenesen tarolt a felnőttek mellett gyerekeket, kadétokat és juniorokat is tatamira szólító viaskodásban.

 A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat Forrás: wtftaekwondo.hu


A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A Duna-menti Tullnban rendezett, s a TNT-kupáért zajló versenyen a Honvéd 28 fős alakulata már a Poomsae-formagyakorlatokban kivágta a rezet, hat medált – közte egy aranyat – begyűjtve. Küzdelemben pedig egy híján húsz darabosra duzzadt a BHSE-éremkollekció, amelybe a három bronz és a négy ezüst mellé kereken egy tucat, vagyis tizenkét arany került.

Megjegyzendő: utóbbiak közül nyolcat az utánpótlás-korosztályba tartozó taekwondósok szereztek meg.

A Honvédon kívül még három magyar klub jutott aranyéremhez, testvéries megoszlásban egyet-egyet hozott haza osztrák földről a Sirius Taekwondo, a Tájfun és az Arany Tigris SE.

TNT-KUPA, TULLN (AUSZTRIA)
A magyar korosztályos aranyérmesek
Formagyakorlat: Novotny Dóra (Honvéd), Kiss Gergely (Arany Tigris SE),
Réti Dániel, Fülep Richárd (Tájfun), Padla Orsolya, Balogh Bence, Szécsényi Eszter (Sirius Taekwondo)
Küzdelem: Gubala Gergő, Vince Máté, Rédei Andor, Lezsák Dominik, Tóth Dáriusz, Tóth Kleopátra, Bagi Domonkos, Bagi Elina (mind Honvéd)

Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.22 15:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Czipó Vivien ötszörös utánpótlás Európa-bajnok dartsversenyzőt senkinek sem kell bemutatni a sportág hazai rajongóinak körében. Mostantól azonban a nemzetközi elit tagjai is alighanem megjegyzik majd a 17 éves versenyző nevét, miután a második helyen végzett a németországi Kalkarban rendezett rangos BDO-WDF verseny 112 fős felnőttmezőnyében.

2018.04.20 22:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Őrült meccseknek lehettünk tanúi a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga nyoni elődöntőjében. Előbb a Chelsea harcolta ki a fináléba jutást, miután 2−2-es rendes játékidőt követően a tizenegyesekben búcsúztatta a Porto gárdáját. A Manchester City és a Barcelona párharca kilenc gólt hozott, a katalánok 5−4-re diadalmaskodtak. A döntőt hétfőn rendezik.

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.