HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.20 20:40 Frissítve: 2018.03.20 20:43

Tékvandó: Honvéd-fiatalok nagy sikere az ausztriai Tullnban

Felemásra sikeredett a magyar taekwondósok hétvégéje: miközben a több juniorral felálló felnőttválogatott a G1-es besorolású nyílt belga versenyen egyetlen dobogós helyet se tudott szerezni sem küzdelemben, sem formagyakorlatban, aközben a tíz magyar egyesületet is mozgósító ausztriai nemzetközi viadalon a Honvéd diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A felnőttválogatott lommeli kisiklásért azért is kár, mert a Belga Openen – mint az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik eseményén – világranglista-pontokat lehetett (volna) gyűjteni. Ez az esély most elszállt, igaz, még bőven van lehetőség javítani.

A klubjaink viszont remekeltek. Mintha csak a belga kirándulás balsikerét akarták volna ellensúlyozni, a hat ország 52 klubjának legjobbjait, közel félezer harcművészt felvonultató ausztriai megméretésen négy egyesületünk is tudott korosztályos kategóriagyőztesekkel szolgálni, a Honvéd pedig egyenesen tarolt a felnőttek mellett gyerekeket, kadétokat és juniorokat is tatamira szólító viaskodásban.

 A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat Forrás: wtftaekwondo.hu


A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A Duna-menti Tullnban rendezett, s a TNT-kupáért zajló versenyen a Honvéd 28 fős alakulata már a Poomsae-formagyakorlatokban kivágta a rezet, hat medált – közte egy aranyat – begyűjtve. Küzdelemben pedig egy híján húsz darabosra duzzadt a BHSE-éremkollekció, amelybe a három bronz és a négy ezüst mellé kereken egy tucat, vagyis tizenkét arany került.

Megjegyzendő: utóbbiak közül nyolcat az utánpótlás-korosztályba tartozó taekwondósok szereztek meg.

A Honvédon kívül még három magyar klub jutott aranyéremhez, testvéries megoszlásban egyet-egyet hozott haza osztrák földről a Sirius Taekwondo, a Tájfun és az Arany Tigris SE.

TNT-KUPA, TULLN (AUSZTRIA)
A magyar korosztályos aranyérmesek
Formagyakorlat: Novotny Dóra (Honvéd), Kiss Gergely (Arany Tigris SE),
Réti Dániel, Fülep Richárd (Tájfun), Padla Orsolya, Balogh Bence, Szécsényi Eszter (Sirius Taekwondo)
Küzdelem: Gubala Gergő, Vince Máté, Rédei Andor, Lezsák Dominik, Tóth Dáriusz, Tóth Kleopátra, Bagi Domonkos, Bagi Elina (mind Honvéd)

Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.