HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.20 20:40 Frissítve: 2018.03.20 20:43

Tékvandó: Honvéd-fiatalok nagy sikere az ausztriai Tullnban

Felemásra sikeredett a magyar taekwondósok hétvégéje: miközben a több juniorral felálló felnőttválogatott a G1-es besorolású nyílt belga versenyen egyetlen dobogós helyet se tudott szerezni sem küzdelemben, sem formagyakorlatban, aközben a tíz magyar egyesületet is mozgósító ausztriai nemzetközi viadalon a Honvéd diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A felnőttválogatott lommeli kisiklásért azért is kár, mert a Belga Openen – mint az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik eseményén – világranglista-pontokat lehetett (volna) gyűjteni. Ez az esély most elszállt, igaz, még bőven van lehetőség javítani.

A klubjaink viszont remekeltek. Mintha csak a belga kirándulás balsikerét akarták volna ellensúlyozni, a hat ország 52 klubjának legjobbjait, közel félezer harcművészt felvonultató ausztriai megméretésen négy egyesületünk is tudott korosztályos kategóriagyőztesekkel szolgálni, a Honvéd pedig egyenesen tarolt a felnőttek mellett gyerekeket, kadétokat és juniorokat is tatamira szólító viaskodásban.

 A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat Forrás: wtftaekwondo.hu


A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A Duna-menti Tullnban rendezett, s a TNT-kupáért zajló versenyen a Honvéd 28 fős alakulata már a Poomsae-formagyakorlatokban kivágta a rezet, hat medált – közte egy aranyat – begyűjtve. Küzdelemben pedig egy híján húsz darabosra duzzadt a BHSE-éremkollekció, amelybe a három bronz és a négy ezüst mellé kereken egy tucat, vagyis tizenkét arany került.

Megjegyzendő: utóbbiak közül nyolcat az utánpótlás-korosztályba tartozó taekwondósok szereztek meg.

A Honvédon kívül még három magyar klub jutott aranyéremhez, testvéries megoszlásban egyet-egyet hozott haza osztrák földről a Sirius Taekwondo, a Tájfun és az Arany Tigris SE.

TNT-KUPA, TULLN (AUSZTRIA)
A magyar korosztályos aranyérmesek
Formagyakorlat: Novotny Dóra (Honvéd), Kiss Gergely (Arany Tigris SE),
Réti Dániel, Fülep Richárd (Tájfun), Padla Orsolya, Balogh Bence, Szécsényi Eszter (Sirius Taekwondo)
Küzdelem: Gubala Gergő, Vince Máté, Rédei Andor, Lezsák Dominik, Tóth Dáriusz, Tóth Kleopátra, Bagi Domonkos, Bagi Elina (mind Honvéd)

Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS