HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.20 20:40 Frissítve: 2018.03.20 20:43

Tékvandó: Honvéd-fiatalok nagy sikere az ausztriai Tullnban

Felemásra sikeredett a magyar taekwondósok hétvégéje: miközben a több juniorral felálló felnőttválogatott a G1-es besorolású nyílt belga versenyen egyetlen dobogós helyet se tudott szerezni sem küzdelemben, sem formagyakorlatban, aközben a tíz magyar egyesületet is mozgósító ausztriai nemzetközi viadalon a Honvéd diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A felnőttválogatott lommeli kisiklásért azért is kár, mert a Belga Openen – mint az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik eseményén – világranglista-pontokat lehetett (volna) gyűjteni. Ez az esély most elszállt, igaz, még bőven van lehetőség javítani.

A klubjaink viszont remekeltek. Mintha csak a belga kirándulás balsikerét akarták volna ellensúlyozni, a hat ország 52 klubjának legjobbjait, közel félezer harcművészt felvonultató ausztriai megméretésen négy egyesületünk is tudott korosztályos kategóriagyőztesekkel szolgálni, a Honvéd pedig egyenesen tarolt a felnőttek mellett gyerekeket, kadétokat és juniorokat is tatamira szólító viaskodásban.

 A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat Forrás: wtftaekwondo.hu


A Tullnban vitézkedő Honvéd-alakulat  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A Duna-menti Tullnban rendezett, s a TNT-kupáért zajló versenyen a Honvéd 28 fős alakulata már a Poomsae-formagyakorlatokban kivágta a rezet, hat medált – közte egy aranyat – begyűjtve. Küzdelemben pedig egy híján húsz darabosra duzzadt a BHSE-éremkollekció, amelybe a három bronz és a négy ezüst mellé kereken egy tucat, vagyis tizenkét arany került.

Megjegyzendő: utóbbiak közül nyolcat az utánpótlás-korosztályba tartozó taekwondósok szereztek meg.

A Honvédon kívül még három magyar klub jutott aranyéremhez, testvéries megoszlásban egyet-egyet hozott haza osztrák földről a Sirius Taekwondo, a Tájfun és az Arany Tigris SE.

TNT-KUPA, TULLN (AUSZTRIA)
A magyar korosztályos aranyérmesek
Formagyakorlat: Novotny Dóra (Honvéd), Kiss Gergely (Arany Tigris SE),
Réti Dániel, Fülep Richárd (Tájfun), Padla Orsolya, Balogh Bence, Szécsényi Eszter (Sirius Taekwondo)
Küzdelem: Gubala Gergő, Vince Máté, Rédei Andor, Lezsák Dominik, Tóth Dáriusz, Tóth Kleopátra, Bagi Domonkos, Bagi Elina (mind Honvéd)

Egyéb korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS