Taekwondo: Berei Béla ötödik lett a junior-világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 08:59
Címkék
Három magyar állt szőnyegre a juniorkorosztályhoz tartozó taekwondósok tunéziai világbajnokságán, de egyiküknek sem jutott érem, bár Berei Béla esetében nem sok hiányzott a dobogóhoz. Lehet hiányérzetünk a vb-szereplést illetően.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A nyári olimpia programjában is szereplő küzdősport korosztályos csúcstalálkozóján, ha nem is esélyesként, de egyaránt megalapozott reményektől fűtve indult a 49 kilogrammos Kopcsik Laura, az 55 kilós Józsa Levente, s a 68 kg-osok között próbálkozó Berei Béla. Aztán Hammametben kedden Kopcsik és Józsa, csütörtökön pedig Berei szállt ki a küzdelmekből időnek előtte, vagy legalább is korábban annál, mint hogy már medál lett volna a tétje fellépésének.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A nyári olimpia programjában is szereplő küzdősport korosztályos csúcstalálkozóján, ha nem is esélyesként, de egyaránt megalapozott reményektől fűtve indult a 49 kilogrammos Kopcsik Laura, az 55 kilós Józsa Levente, s a 68 kg-osok között próbálkozó Berei Béla. Aztán Hammametben kedden Kopcsik és Józsa, csütörtökön pedig Berei szállt ki a küzdelmekből időnek előtte, vagy legalább is korábban annál, mint hogy már medál lett volna a tétje fellépésének.

Berei Béla, Kopcsik Laura, Józsa Levente Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség
Berei Béla, Kopcsik Laura, Józsa Levente Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

Berei Béla, Kopcsik Lauraés Józsa Levente  •  Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

A junior Európa-bajnoki bronzérmes Laura mutatkozott be elsőként a magyar trióból, méghozzá remekül, hiszen a sportág krémjéhez tartozó oroszok egyik kiválóságát verte a legjobb 32 közé kerülésért rendezett mérkőzésen. A következő fordulóban azonban az a kínai vetélytárs következett, aki az előző heti ifjúsági olimpiai kvótaszerző viadalon a súlycsoportban ezüstérmesként végzett. Szoros csatát vívott a két ifjú hölgy, s bár Laura vitézül helyt állt, pontozással az ázsiai ment tovább.

A kadétok között Eb-bronzot már szerző Józsa egy körrel tovább bírta, s egészen a nyolcaddöntőig jutott. Nyitómeccsét könnyedén nyerte afgán ellenfelével szemben, s Fülöp-szigeteki riválisán is magabiztos sikerrel jutott túl. A legjobb 16-ból azonban már nem tudott továbblépni: a neki rendelt orosz taekwondós erősebbnek és pontosabbnak bizonyult nála.

A kadét Európa-bajnoki címmel már rendelkező Berei a vb utolsó előtti versenynapján egészen a negyeddöntőig menetelt, s még egy kört kellett volna teljesítenie eredményesen ahhoz, hogy éremreményeink valóra válhassanak. Kiemeltként a 32 között kapcsolódott be a küzdelemsorozatba, amelynek elején egy görögöt győzött le ötpontnyi különbséggel. A legjobb 16 között marokkói ellenfél várt rá, akit szoros találkozón vert négy ponttal, majd már a negyeddöntőben egy iráni kitűnőség következett, akivel szintén kiélezett ütközetet vívott, de a diadal ezúttal elmaradt. A perzsa hét ponttal győzött, s elődöntős lett, míg Berei Béla az ötödik helyen zárt.

Ami szép eredmény, de azért az az érem nemcsak a magyar fiúnak hiányzik, hanem mindenkinek, aki a mieinkért szorított.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik