HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.06.19 20:26 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Strandkézilabda: öröm és csalódottság az U17-es Eb után

A fiúválogatott ezüstéremmel, a leánycsapat a negyedik hely birtokában tért haza a Zágrábban megrendezett U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságról. Penszki Gergely szövetségi edző szerint a fiúk sikere az összetartó közösségben rejlik, míg kollégája, Pinizsi Zoltán bízik benne, hogy a világbajnokságon végre a magyar leányok oldalára áll a szerencse.

HIRDETÉS

Várkonyi ZsoltA fiúk döntőbe, a leányok bronzmeccsig jutottak a horvátországi U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságon, mely pénteken indult és vasárnap zárult. Az utolsó mérkőzését mindkét csapat elveszítette Zágrábban, így a második és a negyedik hely jutott a mieinknek.

A fiúcsapatunknak nem volt könnyű dolga, hiszen rögtön a tavalyi U16-os Eb-ezüstérmes Portugália ellen kezdett – nem is sikerült jól a rajt.

„Úgy vágtunk neki a tornának, hogy nem tudtam, hol helyezzem el  csapatunkat a mezőnyben. A kerettagok fele életében először lépett pályára világversenyen” – fogalmazott Penszki Gergely szövetségi edző, aki szerint csapata az Eb alatt, sőt a mérkőzések közben is fejlődést mutatott.

A fiúk értékes bronzéremmel térnek haza

A fiúk értékes ezüstéremmel tértek haza

Az utolsó csoportmeccs után a fiúk sorsa a többi pályán játszó együttes kezében volt, mivel a három csoportból az első kettő, illetve a két legjobb harmadik helyezett jutott a negyeddöntőbe. A magyar fiúk épp a tóban hűsölve várták az eredményt, amikor edzőjük szólt nekik, hogy tapsolják meg magukat, mert bejutottak a legjobb nyolc közé. Penszki Gergely a siker kulcsát abban látta, hogy játékosai összetartó közösséget alkottak.

„A döntőben már kevés volt a lelki plusz. Az óriási tét is rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A srácok nem tudtak olyan felszabadultan játszani, mint korábban, görcsössé vált a játékunk” - jegyezte meg a szakember. Kiemelte, hogy a válogatott bőven túlszárnyalta a várakozásokat, és nem vallott szégyent a döntőben sem.

„A döntő végén a leánycsapat is bejött a pályára. Körbeálltunk, és úgy ünnepeltünk, mintha mi lennénk a győztesek. Ugráltunk, éljeneztünk, elénekeltük az Érik a szőlőt. Két játékosom csak órákkal később tudott mosolyogni, de a többiek örömmel  vették át az ezüstérmet.”

A magyar leánycsapatot a portugál válogatott állította meg az elődöntőben, a bronzmeccsen pedig a németek ellen maradt alul, így be kellett érnie a negyedik hellyel.

„Csalódottak vagyunk, hiszen éremért utaztunk Zágrábba” – mondta Pinizsi Zoltán, a leányválogatott szövetségi edzője, miközben épp hazafelé robogtak a horvátországi kontinensviadalról. Úgy érezte, jól sikerült a felkészülés, ezért bízott az eredményes szereplésben.

„A legfontosabb meccset, a spanyolok elleni negyeddöntőt megnyertük. Az utolsó két találkozón, a portugálok és a németek ellen egy-egy momentum döntötte el, hogy nem felénk billent a mérleg nyelve. Csupán nüanszokon múlt az éremszerzés” – fogalmazott az edző, aki reménykedik benne, hogy a júliusi, mauritiusi U17-es világbajnokságon végre a magyar leánycsapat oldalára áll a szerencse.

„Folyamatosan elemezzük a hibáinkat. Vannak hiányosságok, főleg a védekezésben, a kapusteljesítményben, illetve a támadások pontosabb befejezésében: be kell lőnünk a helyzeteinket. Még fiatalok a játékosaim, érthető, ha hullámzó teljesítményt nyújtanak”- értékelt a mester, aki igyekszik mentálisan is felkészíteni az együttes tagjait az előttük álló erőpróbákra. Az edző és csapata most már csak előre tekint, és bízik az eredményes folytatásban.

További korosztályos hírek (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U17-ES STRANDKÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Fiúk
Elődöntő. Magyarország–Oroszország 2-0 (16-11, 18-16). Magyar pontszerzők: Hornyák 13, Tóth 9, Matuszka 6, Székely 4, Melnichuk 2
Döntő. Magyarország–Spanyolország 0-2 (18-19, 16-18). Magyar pontszerzők: Hornyák 14, Tóth 8, Székely 6, Gubicza 2, Matuszka 2, Melnichuk 2
Végeredmény. Európa-bajnok: Spanyolország, 2. Magyarország, 3. Németország
Leányok
Elődöntő. Magyarország–Portugália 0-2 (18-19, 22-25). Magyar pontszerzők: Benzsay 12, Braun 12, Gajdos 8, Lerant 6, Pintér 2
Bronzmérkőzés. Magyarország–Németország 1-2 (16-18, 21-12, 6-9). Magyar pontszerzők: Braun 16, Gajdos 8, Lerant 6, Wagner 6, Benzsay 5, Pintér 2
Döntő. Hollandia–Portugália 2-0 (23-20, 19-18)
Végeredmény. Európa-bajnok: Hollandia, 2. Portugália, 3. Németország, 4. Magyarország

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS