HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.05.18 13:00 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Strandkézilabda: beugróként vb-aranyért az U17-esek – Mauritiuson

Eredetileg nem is indulhatott volna az U17-es strandkézilabda-világbajnokságon a magyar leányválogatott, egy felszabaduló helynek köszönhetően mégis indulhat az együttes Mauritiuson, s ha már igen, aranyérem a cél – rögzíti Pinizsi Zoltán szövetségi kapitány.

HIRDETÉS

reb Egy évvel ezelőtt a hagyományokhoz képest visszafogottan sikerült a magyar U16-os strandkézilabdázók szereplése az Európa-bajnokságon: a lányok az ötödik, a fiúk a kilencedik helyen zártak, így aztán álom maradt az idei korosztályos világbajnokságon való részvétel.

strandleanyok

Aranyéremért utaznak Mauritiusra az U17-es lányok

A lányok azonban nem várt lehetőséget kaptak.

„Nagyjából három héttel ezelőtt derült ki, hogy a negyedik helyezett norvégok nem indulnak a vébén, így az európai szövetség felkért minket a szereplésre, amire persze nagy örömmel mondtunk igent – avat be a részletekbe Pinizsi Zoltán szövetségi kapitány. – Több szempontból is hatalmas lehetőség. Egyrészt, világbajnokságon szerepelni mindig különleges esély, hiszen a legjobbak ellen mutathatjuk meg, mit tudunk. Másrészt Mauritiusra azért nem mindennap utazik el magyar ember, így a lányoknak nem akármilyen élményben lesz részük. A harmadik és legfontosabb szempont, hogy kvalifikációt lehet szerezni az ifjúsági olimpiára.”

A korosztályos játékokon nemenként tíz ország csapata vehet részt, a házigazda Argentínáén kívül kilenc kvótát osztanak ki a Buenos Aires-i U17-es vb-n (az ifjúsági olimpián egyébként csapatonként kilenc játékost nevezhetnek, amely eltér az Eb-ken megszokott tíz fős kerettől). Kvótát a legjobb három európai (továbbá két-két ázsiai és amerikai, illetve egy-egy afrikai és óceániai) ország kap, így a magyaroknak fontos a jó szereplés.

A júliusi, 16 csapatos mauritiusi világbajnokságon Argentína, Paraguay és Horvátország lesz a magyarok csoportellenfele. Pinizsi Zoltán pedig annak dacára annak, hogy a társaság beugróként indulhat, grandiózus terveket fogalmaz meg:
„Meg akarjuk nyerni a világbajnokságot. A magyar hagyományok alapján ez egyáltalán nem irreális cél, ráadásul elődöm, Gróz János is elmondta, milyen kevésen múlt a négy közé kerülés a tavalyi Európa-bajnokságon. Sok tényezőtől függ a szereplésünk, de a felkészülés során teszünk azért, hogy a szerencse is mellénk szegődjön.”

A munkát május elején megkezdő társaságnak előbb azonban június 16-18-án Zágrábban lesz jelenése, a horvát városban rendezik meg az U17-es Európa-bajnokságot.

További korosztályos hírek (STRAND)KÉZILABDA a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS