Strandkézi: Pinizsi Zoltán kapitány az U17-es leányvébé aranyáról

Vágólapra másolva!
2017.07.18. 19:04
Címkék
Fantasztikus játékkal, beugróként győzött a leányválogatott a mauritiusi U17-es világbajnokságon. A csapatot több száz hozzátartozó, szurkoló várta a reptéren, mi is ott kérdeztük Pinizsi Zoltán szövetségi kapitányt a történelmi sikerről.

Bruckner Vince Történelmi tettet hajtott végre a leányok U17-es strandkézilabda-válogatottja a mauritiusi világbajnokságon: az 1992-ben felnőtt Eb-t nyert dán labdarúgó-válogatotthoz hasonlóan a magyar csapat is (Norvégia helyett) beugróként aratott emlékezetes diadalt. Annyi a különbség, hogy míg a dánok strandról érkeztek a viadalra, addig a mi leányválogatottunk népszerű nyaralóhelyre, a csodálatos Mauritiusra utazott.Bruckner Vince Történelmi tettet hajtott végre a leányok U17-es strandkézilabda-válogatottja a mauritiusi világbajnokságon: az 1992-ben felnőtt Eb-t nyert dán labdarúgó-válogatotthoz hasonlóan a magyar csapat is (Norvégia helyett) beugróként aratott emlékezetes diadalt. Annyi a különbség, hogy míg a dánok strandról érkeztek a viadalra, addig a mi leányválogatottunk népszerű nyaralóhelyre, a csodálatos Mauritiusra utazott.

A Mauritiuson világbajnoki címet szerző válogatott a jövő évi ifjúsági olimpián is bizonyíthat Forrás: keziszovetseg.hu
A Mauritiuson világbajnoki címet szerző válogatott a jövő évi ifjúsági olimpián is bizonyíthat Forrás: keziszovetseg.hu

A Mauritiuson világbajnoki címet szerzett válogatott az ifjúsági olimpián is bizonyíthat  •  Forrás: keziszovetseg.hu

Viszont – ahogyan a szereplők is hangsúlyozták– igazán nem nyaralni utaztak az Indiai-óceáni szigetre. Ezt gyorsan bizonyították is a csoportelsőségükkel, ami pedig utána következett, az valóban felülmúlt minden várakozást: Pinizsi Zoltán együttese világbajnok lett. A szövetségi kapitány nem győzte dicsérni csapatát a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, ahol egyébként több száz hozzátartozó, szurkoló várta a csapatot, ahogy az a nagy bajnokok érkezésekor lenni szokott.

„Nekünk az Eb volt a főverseny, a vébé csak ajándék. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a sikerünk egyáltalán nem szerencse, hanem roppant kemény munka eredménye. Rendkívül ígéretes együttessel dolgozhatok, erre a viadalra értek össze a lányok, igazi családként viselkedtek végig, minden edzőnek az álma az ilyen jó szellemiségű csapat. Nekünk csak el kellett hitetni velük, hogy képesek a sikerre.”

A világbajnoki cím mellé pedig természetesen jár, mert a bronzhoz is járt volna a kvóta a jövő évi buenos aires-i ifjúsági olimpiára, amely az eredeti célkitűzések között is szerepelt.

„Kétségkívül a spanyolok elleni negyeddöntő volt a legfontosabb mérkőzésünk, mivel azzal kvalifikáltunk az ifjúsági olimpiára. Azt követően mind a játékosokban, mind bennünk, edzőkben átszakadt a mentális gát, és feldobottan, felszabadult játékkal értük el a valóban fantasztikus eredményt. Tudjuk, ettől kezdve még magasabban lesz ez a mérce, egyre több a jó csapat a nemzetközi mezőnyben, ugyanakkor úgy látom, hogy a csapatunk képes hasonló bravúrokra a későbbiekben is.”

Akár a jövő évi buenos aires-i játékokon is lesz erre lehetőség. A csapat tehetségét, mentális erejét, összetartását és küzdeni tudását elnézve ott sem kell féltenünk majd a leányokat.

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik