Sportlövészet: Péni István a suhli juniorvébén búcsúzik az utánpótlás-korosztálytól

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.23. 15:15
Címkék
A németországi Suhl városában a hét végén rendezik meg a sportlövők junior-világbajnokságát. A volt NDK-s településen tizenhat versenyzőért szoríthatunk. A legnagyobb figyelem Péni István szereplését kíséri, aki nemcsak három versenyszám abszolút esélyese, hanem utoljára szerepel korosztályos világversenyen.

Kovács Máté A kelet-németországi Suhlban 65 ország több mint ötszáz sportolója indul a juniorvébén. A magyar küldöttség minden szakágban lőállásba lép, kilenc puskás és hét pisztolyos versenyzőnk révén. Honlapunknak Kissné Oroszi Edit, az utánpótlás-válogatott kapitánya elmondta: kiélezett versenyre számít, de bízik a jó szereplésben.Kovács Máté A kelet-németországi Suhlban 65 ország több mint ötszáz sportolója indul a juniorvébén. A magyar küldöttség minden szakágban lőállásba lép, kilenc puskás és hét pisztolyos versenyzőnk révén. Honlapunknak Kissné Oroszi Edit, az utánpótlás-válogatott kapitánya elmondta: kiélezett versenyre számít, de bízik a jó szereplésben.

„Suhl tradicionális helyszín, a néhai NDK-nak volt ott a sportági központja, és ma is ott készül fel a német korosztályos válogatott, erős és jó csapattal. Az ázsiai versenyzőktől is tarthatunk, hiszen egyre nagyobb meglepetéseket okoznak a sportágban.”

Péni István és Kissné Oroszi Edit -tanítvány és mester
Péni István és Kissné Oroszi Edit -tanítvány és mester

Péni István és Kissné Oroszi Edit -tanítvány és mester

A magyar csapatban a legjobb eredményeket a keszthelyi Major Veronikától (felnőtt Európa-bajnok és Világ Kupa-döntős), és az újpesti Péni Istvántól (felnőtt VK-győztes, ifjúsági olimpiai és négyszeres junior Európa-bajnok) várhatjuk. A kapitány szerint azonban legnagyobb siker mégis az lenne, ha nem csak egyéniben tudnánk jó szereplést produkálni. „Ha csapatban sikerül érmet szereznünk, az mutatná meg leginkább a sportág erejét. A célunk a minél több érem megszerzése, hiszen a tavalyi Eb-n mind légfegyverben, mind tűzfegyverben érmes volt a fiúcsapatunk.”

Mivel Péninek ez az utolsó korosztályos nemzetközi versenye (a júliusi bakui Európa-bajnokságon már a felnőttek között szerepel), adódik a kérdés: az őt követő fiatalok felérhetnek-e hasonló magasságokba. „Építjük a jövőt – folytatta Kissné Oroszi Edit –, előretekintünk. Tavaly Gáspár Lalita utánpótlás-korosztályban volt Európa-bajnok, Vas Péter és Pekler Zalán egyre jobban teljesít, Egri Viktória pedig olimpiai kvótát tudott lőni, és 2020-ban már felnőtt olimpián szerepelhet.”

Kérdeztünk, mikor volt utoljára ilyen erős az új generáció. Az emlékei szerint 2005/06-ban is akadt olyan időszak, amikor egyéniben és csapatban is tudtunk juniorérmeket nyerni, de úgy gondolja, egységben most vagyunk nagyon erősek.

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalon.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SUHL (NÉMETORSZÁG)
A magyar csapat tagjai
Nők. Egri Viktória, 10 m légpisztoly, 25 m pisztoly. Forrási Boglárka, 10 m légpuska, 25 m pisztoly. Gáspár Lalita, 50 m puska (fekvő), 50 m puska (3 pozíció). Horváth Lea, 10 m légpuska. Hurai Viktória, 10 m légpuska. Kozma Nikolett, 50 m puska (fekvő), 50 m puska (3 pozíció). Major Veronika, 10 m légpisztoly, 25 m pisztoly. Nagy Vivien, 10 m légpisztoly. Toma Dorina, 50 m puska (fekvő), 50 m puska (3 pozíció).
Férfiak. Kovács Csaba, 50 m puska (fekvő). Nagy Máté, 10 m légpisztoly. Pekler Zalán 10 m légpuska, 50 m puska (fekvő), 50 m puska (3 pozíció). Péni István, 50 m puska (fekvő), 50 m puska (3 pozíció). Szemán Dávid, 10 m légpisztoly. Tamási Péter, 10 m légpisztoly. Vas Péter, 10 m légpuska,, 50 m puska (3 pozíció).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik