Sportlövészet: Pekler Zalán junior Eb-t nyert világcsúccsal

Vágólapra másolva!
2017.07.23. 15:59
Címkék
Valóságos sikersorozatot ért el Pekler Zalán a bakui sportlövő Európa-bajnokságon. A 10 m légpuskában kvótát szerzett a jövő évi ifjúsági olimpiára. Az Eb juniorversenyében aranyérmet nyert a puska 60 lövéses fekvő számában; a döntőben junior-világcsúcsot ért el.

Sz. I. Az azeri fővárosban, Bakuban zajló Eb egyik hivatalos programja a jövő évi ifjúsági olimpia kontinentális kvalifikációs versenye. Pekler Zalán a 10 m légpuska számban ötödik lett. Az alapversenyben kiharcolta a döntőbe jutást (622,7 kör), a fináléban azonban – az első három helyen – három orosz versenyző előzte meg. A kvalifikációs szabályzat szerint a legjobb hármat illeti meg a kvóta, de mivel országonként csak egy szerezhető meg, így Zaláné lett a harmadik.Sz. I. Az azeri fővárosban, Bakuban zajló Eb egyik hivatalos programja a jövő évi ifjúsági olimpia kontinentális kvalifikációs versenye. Pekler Zalán a 10 m légpuska számban ötödik lett. Az alapversenyben kiharcolta a döntőbe jutást (622,7 kör), a fináléban azonban – az első három helyen – három orosz versenyző előzte meg. A kvalifikációs szabályzat szerint a legjobb hármat illeti meg a kvóta, de mivel országonként csak egy szerezhető meg, így Zaláné lett a harmadik.

Az újdonsült Európa-bajnok Forrás: hunshooting.hu
Az újdonsült Európa-bajnok Forrás: hunshooting.hu

Az újdonsült Európa-bajnok  •  Forrás: hunshooting.hu

A komáromi versenyzőt nem is olyan régen emlegettük honlapunkon, hiszen a németországi Suhlban rendezett juniorvébén tagja volt az 50 m-es puska három testhelyzetű szám összetett versenyében aranyérmet nyert csapatnak. Péni István és Vas Péter társaságában érte el a kiemelkedő eredményt, megismételve az előző évi győri Eb-n szerzett sikert.

A diadalt követően Kissné Oroszi Edit utánpótlás-kapitány elmondta, hogy a hamarosan sorra kerülő, bakui Eb-n Péni már a felnőttmezőnyben szerepel. Így Zalán most Vas Péter mellett Kovács Csabával alkotott csapatot a puskás, 60 lövéses, fekvő számban. Amelyben nagy egyéni sikert ért el.

Az alapversenyt magabiztosan, négykörös előnnyel zárta, és a döntőben még tovább növelte. Olyannyira szárnyalt, hogy a fináléban elért 250,6-es eredménye junior világ- és egyben persze Európa-bajnoki csúcs is, azzal fényezte tovább az aranyérmét.

Vas Péter a 25., Kovács Csaba a 40. helyen végzett.

Egyéb korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik