Sportlövészet: Major Veronika félretette a rajzceruzát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.30. 09:11
Címkék
Minden bizonnyal a jövő olimpikonjainak egyike edz nap mint nap Keszthelyen. A most húsz éves Major Veronika ugyan futócéllövészetben érte el a legjobb eredményeit, de a legutóbbi junior sportlövő Európa-bajnokságon már az olimpiai légpisztolyszámban is legyőzhetetlennek bizonyult. Rajzceruzával és fegyverrel egyaránt verhetetlen. Videóriport.

reb Kevés olyan visszafogott, higgadt sportolóval találkozni – még a sportlövők között is –, mint Major Veronika. A BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub – ha jól számoljuk – háromszoros junior világ- és kilencszereskorosztályos Európa-bajnok sportlövője rezzenéstelen arccal veszi tudomásul a sikert és a kudarcot is (amiből igen kevés éri), s csak akkor engedi el magát, ha már tényleg vége a versenynek.reb Kevés olyan visszafogott, higgadt sportolóval találkozni – még a sportlövők között is –, mint Major Veronika. A BEFAG Keszthely Erdész Lövészklub – ha jól számoljuk – háromszoros junior világ- és kilencszereskorosztályos Európa-bajnok sportlövője rezzenéstelen arccal veszi tudomásul a sikert és a kudarcot is (amiből igen kevés éri), s csak akkor engedi el magát, ha már tényleg vége a versenynek.

major_veronika_maribor04
major_veronika_maribor04

Major Veronika az aktuális aranyéremmel a nyakában  •  Forrás: Magyar Sportlövő Szövetség

No meg ha unokaöccsével, Sándor Istvánnal és a társakkal hülyéskedik a keszthelyi lőtéren. A rokon volt az, aki „elkövette a végzetes hibát”, azaz hogy Veronikát a lőtérre hívta. Ő viccesen nevezi annak a történteket, és Major sem bánja, hogy ott ragadt, hiszen hamar megmutatta, van érzéke a sportághoz. Keczeli Zoltán edző vezetésével pedig mindent megnyert a korosztályos futócéllövők között.

Csakhogy Veronika álma az olimpiai szereplés, és a futócél nem szerepel az ötkarikás játékok programjában, így két szezon óta már légpisztolyban is versenyez: legutóbb a maribori 10 m-es junior Európa-bajnokságon egy napon belül győzött légpisztolyban és futócéllövészetben. Mindezt úgy, hogy súlyos beteg edzője nem lehetett vele. Amikor véget ért a viadal (amely neki három arany- plusz két bronzérmet, továbbá egy tesztverseny harmadik helyét hozta), úgy csomagolt el: bár lőhetne még!

A sportlövészetértha mindent nem is, egy dolgot biztosan feláldozott: gyerekként még kisebb kiállításokat is rendeztek a rajzaiból, ma viszont csak szabadidejében – azaz nagy ritkán– ragad ceruzát.

Az olimpiai szereplés a cél, ahhoz pedig fegyver illik a kézbe.

Egyéb korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalon.

Alább nézheti meg az M4 Sporton látható, a honlapunk által készített Jövünk! utánpótlás-magazin Major Veronikáról készült riportját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik