utanpotlassport.hu 2017.09.13 17:05 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Sakk: két reális magyar éremesély két fordulóval a korcsoportos Eb vége előtt

Mindössze két forduló van hátra a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon, a hajrá előtt két versenyzőnknek, Giang Tran Namnak és Márkus Molli Aminának van reális esélye az éremszerzésre.

L. G. Hét fordulót lejátszottak a kilencből a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon. Így már körvonalazódik, hogy a tizenkilenc magyar résztvevő közül ki érhet a dobogó közelébe.

Giang Tran Nam

Giang Tran Nam

Az U8-as fiúk között Giang Tran Nam hat pontot gyűjtött, ezzel a teljes magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője. Az angol Royal Shreyas százszázalékos teljesítménnyel, hét pontot gyűjtve vezet, a Sárkány DSE sakkozója a közvetlen üldözőboly tagja. A nyolcadik fordulóban pont az éllovassal találkozik, így győzelem esetén még a vezetést is átveheti. Hajdu Márton Ábris elszenvedte második vereségét is ebben a korcsoportban, így eltávolodott a dobogós helyezéstől.

Az U10-es lányok között Márkus Molli Amina 5,5 pont gyűjtve áll a holtversenyes harmadik helyen. Két orosz előzi meg: vezet a 6,5 pontos, nem mellesleg Mollit is legyőző Veronika Subankova, őt a hatpontos Galina Mihejeva követi. A hódmezővásárhelyi sakkozó a vele azonos pontszámmal álló török Hatice Asli Mustu ellen ül asztalhoz a nyolcadik fordulóban, így ha nyer, tovább tapadhat az orosz duóra.

Borhy Marcell továbbra sem talált legyőzőre az U12-es fiúk mezőnyében, azonban négy remije miatt távol áll a dobogós helyezésektől. Teljesítménye így is dicséretes, ő az egyetlen veretlen magyar sakkozó hét fordulót követően. Az addig szintén nagyszerűen menetelő Krstulovic Alex ugyanis elszenvedte első vereségét a hetedik körben, ezzel pedig messze került a dobogós helyektől. Az előrelépéséhez a saját jó zárásán kívül a riválisok botlására is szükség lenne.

Szerda délután sorsdöntő mérkőzések következnek, amennyiben Giang Tran Nam és Márkus Molli Amina sikerrel veszi az akadályt, akkor csütörtökön az éremért küzdhet a záró fordulóban.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.

2017.09.29 17:48:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár 2-0-ra is vezetett, végül döntetlent ért el a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az FK Szutjeszka otthonában, az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójában. Simon Miklós elégedett volt csapata játékával, és szerinte minden esély megvan arra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bozsik Stadionban.

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.