HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.09.13 17:05 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Sakk: két reális magyar éremesély két fordulóval a korcsoportos Eb vége előtt

Mindössze két forduló van hátra a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon, a hajrá előtt két versenyzőnknek, Giang Tran Namnak és Márkus Molli Aminának van reális esélye az éremszerzésre.

HIRDETÉS

L. G. Hét fordulót lejátszottak a kilencből a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon. Így már körvonalazódik, hogy a tizenkilenc magyar résztvevő közül ki érhet a dobogó közelébe.

Giang Tran Nam

Giang Tran Nam

Az U8-as fiúk között Giang Tran Nam hat pontot gyűjtött, ezzel a teljes magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője. Az angol Royal Shreyas százszázalékos teljesítménnyel, hét pontot gyűjtve vezet, a Sárkány DSE sakkozója a közvetlen üldözőboly tagja. A nyolcadik fordulóban pont az éllovassal találkozik, így győzelem esetén még a vezetést is átveheti. Hajdu Márton Ábris elszenvedte második vereségét is ebben a korcsoportban, így eltávolodott a dobogós helyezéstől.

Az U10-es lányok között Márkus Molli Amina 5,5 pont gyűjtve áll a holtversenyes harmadik helyen. Két orosz előzi meg: vezet a 6,5 pontos, nem mellesleg Mollit is legyőző Veronika Subankova, őt a hatpontos Galina Mihejeva követi. A hódmezővásárhelyi sakkozó a vele azonos pontszámmal álló török Hatice Asli Mustu ellen ül asztalhoz a nyolcadik fordulóban, így ha nyer, tovább tapadhat az orosz duóra.

Borhy Marcell továbbra sem talált legyőzőre az U12-es fiúk mezőnyében, azonban négy remije miatt távol áll a dobogós helyezésektől. Teljesítménye így is dicséretes, ő az egyetlen veretlen magyar sakkozó hét fordulót követően. Az addig szintén nagyszerűen menetelő Krstulovic Alex ugyanis elszenvedte első vereségét a hetedik körben, ezzel pedig messze került a dobogós helyektől. Az előrelépéséhez a saját jó zárásán kívül a riválisok botlására is szükség lenne.

Szerda délután sorsdöntő mérkőzések következnek, amennyiben Giang Tran Nam és Márkus Molli Amina sikerrel veszi az akadályt, akkor csütörtökön az éremért küzdhet a záró fordulóban.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS