utanpotlassport.hu 2017.09.13 17:05 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Sakk: két reális magyar éremesély két fordulóval a korcsoportos Eb vége előtt

Mindössze két forduló van hátra a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon, a hajrá előtt két versenyzőnknek, Giang Tran Namnak és Márkus Molli Aminának van reális esélye az éremszerzésre.

L. G. Hét fordulót lejátszottak a kilencből a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon. Így már körvonalazódik, hogy a tizenkilenc magyar résztvevő közül ki érhet a dobogó közelébe.

Giang Tran Nam

Giang Tran Nam

Az U8-as fiúk között Giang Tran Nam hat pontot gyűjtött, ezzel a teljes magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője. Az angol Royal Shreyas százszázalékos teljesítménnyel, hét pontot gyűjtve vezet, a Sárkány DSE sakkozója a közvetlen üldözőboly tagja. A nyolcadik fordulóban pont az éllovassal találkozik, így győzelem esetén még a vezetést is átveheti. Hajdu Márton Ábris elszenvedte második vereségét is ebben a korcsoportban, így eltávolodott a dobogós helyezéstől.

Az U10-es lányok között Márkus Molli Amina 5,5 pont gyűjtve áll a holtversenyes harmadik helyen. Két orosz előzi meg: vezet a 6,5 pontos, nem mellesleg Mollit is legyőző Veronika Subankova, őt a hatpontos Galina Mihejeva követi. A hódmezővásárhelyi sakkozó a vele azonos pontszámmal álló török Hatice Asli Mustu ellen ül asztalhoz a nyolcadik fordulóban, így ha nyer, tovább tapadhat az orosz duóra.

Borhy Marcell továbbra sem talált legyőzőre az U12-es fiúk mezőnyében, azonban négy remije miatt távol áll a dobogós helyezésektől. Teljesítménye így is dicséretes, ő az egyetlen veretlen magyar sakkozó hét fordulót követően. Az addig szintén nagyszerűen menetelő Krstulovic Alex ugyanis elszenvedte első vereségét a hetedik körben, ezzel pedig messze került a dobogós helyektől. Az előrelépéséhez a saját jó zárásán kívül a riválisok botlására is szükség lenne.

Szerda délután sorsdöntő mérkőzések következnek, amennyiben Giang Tran Nam és Márkus Molli Amina sikerrel veszi az akadályt, akkor csütörtökön az éremért küzdhet a záró fordulóban.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.21 15:37:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az U18-as és az U21-es mezőnyben is nyert mérkőzést a mindössze 11 éves (!) Révész Bulcsú a szófiai sznúker Európa-bajnokságon. Az ötödikes fiú az összes meccsén kiválóan helytállt, még a sportág egyik legígéretesebb fiataljától, az angol Sean Maddocks-tól is sikerült frémet lopnia.

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.