utanpotlassport.hu 2017.09.13 17:05 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Sakk: két reális magyar éremesély két fordulóval a korcsoportos Eb vége előtt

Mindössze két forduló van hátra a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon, a hajrá előtt két versenyzőnknek, Giang Tran Namnak és Márkus Molli Aminának van reális esélye az éremszerzésre.

L. G. Hét fordulót lejátszottak a kilencből a romániai Mamaiában zajló korcsoportos sakk Európa-bajnokságon. Így már körvonalazódik, hogy a tizenkilenc magyar résztvevő közül ki érhet a dobogó közelébe.

Giang Tran Nam

Giang Tran Nam

Az U8-as fiúk között Giang Tran Nam hat pontot gyűjtött, ezzel a teljes magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője. Az angol Royal Shreyas százszázalékos teljesítménnyel, hét pontot gyűjtve vezet, a Sárkány DSE sakkozója a közvetlen üldözőboly tagja. A nyolcadik fordulóban pont az éllovassal találkozik, így győzelem esetén még a vezetést is átveheti. Hajdu Márton Ábris elszenvedte második vereségét is ebben a korcsoportban, így eltávolodott a dobogós helyezéstől.

Az U10-es lányok között Márkus Molli Amina 5,5 pont gyűjtve áll a holtversenyes harmadik helyen. Két orosz előzi meg: vezet a 6,5 pontos, nem mellesleg Mollit is legyőző Veronika Subankova, őt a hatpontos Galina Mihejeva követi. A hódmezővásárhelyi sakkozó a vele azonos pontszámmal álló török Hatice Asli Mustu ellen ül asztalhoz a nyolcadik fordulóban, így ha nyer, tovább tapadhat az orosz duóra.

Borhy Marcell továbbra sem talált legyőzőre az U12-es fiúk mezőnyében, azonban négy remije miatt távol áll a dobogós helyezésektől. Teljesítménye így is dicséretes, ő az egyetlen veretlen magyar sakkozó hét fordulót követően. Az addig szintén nagyszerűen menetelő Krstulovic Alex ugyanis elszenvedte első vereségét a hetedik körben, ezzel pedig messze került a dobogós helyektől. Az előrelépéséhez a saját jó zárásán kívül a riválisok botlására is szükség lenne.

Szerda délután sorsdöntő mérkőzések következnek, amennyiben Giang Tran Nam és Márkus Molli Amina sikerrel veszi az akadályt, akkor csütörtökön az éremért küzdhet a záró fordulóban.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.05 23:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Drámai módon szenvedett vereséget Vátzi Bálint a kötöttfogás 100 kg-os döntőjében az athéni kadet-világbajnokságon, de Takács István szerdán pótolhatja az elveszett aranyat, miután a 76 kg-ban a fináléba jutott. A világbajnok Szőke Alex harcban van a 85 kg bronzérméért. A fogásnem első öt világbajnoki címe három földrész öt országába jutott.

2017.09.01 22:47:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Két bronzérmet szerzett a Portugáliában zajló U19-es öttusa Európa-bajnokságon a magyar fiúválogatott. Burcsik Barnabás és a csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett a hullámvölgyekkel tarkított nap végén. A vívás megint kifogott a magyarokon, de a futás és a lövészet végül éremhez segítette őket.

2017.08.24 09:55:44

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fantasztikus rajt: aranyérmet szerzett a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összeállítású 4×100 m-es fiú gyorsváltó az Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokságon, míg Holló Balázs 400 m gyorson szerzett ezüstérmet.

2017.07.30 12:58:56

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenegy magyar érem született a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hazánk első, hivatalosan is olimpiai rendezvényén. A sportolók és a szervezők hatalmas sikere, valamint a közönség naponta megnyilvánuló szeretete és érdeklődése kiemelkedő eseménnyé emelte. Az EYOF idején aktív, Percről perce című rovatunk a zárónapon is működött.

2017.07.27 14:35:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Magyar leány birkózhat az aranyéremért, ez az eddigi legjobb hírünk a szarajevói kadet Európa-bajnokságról. A szabadfogás már befejezte (volt egy ötödik helyünk), de amikor a fogásnem küzdelmei még tartottak, elkezdte a női szakág is. Merthogy a kontinensbajnokság az új versenylebonyolítási elképzelés kísérleti laboratóriuma lett…