Sakk, U20-as vb: öt forduló után mindhárom magyar hárompontos

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.18. 15:06
Címkék
Az olaszországi Tarvisióban zajló U20-as sakkvilágbajnokság első öt fordulójában mindhárom magyar versenyző három pontot ért el, és a mezőny első harmadában várja a folytatást ez első szünnap után.

L. G. – utanpotlassport.hu Hétfőtől egészen jövő szombatig az olaszországi Tarvisióban zajlik a junior, vagyis az U20-as sakkvilágbajnokság. A tizenegy fordulós, svájci rendszerű megméretésen hárman képviselik a magyar színeket. A férfiak között Kántor Gergely, a nők mezőnyében pedig Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna ült asztalhoz. A versenyzők öt fordulót követően szombaton megkapták első, jól megérdemelt pihenőnapjukat, mit pedig szemügye vesszük, hogy áll a három magyar sakkozó.L. G. – utanpotlassport.hu Hétfőtől egészen jövő szombatig az olaszországi Tarvisióban zajlik a junior, vagyis az U20-as sakkvilágbajnokság. A tizenegy fordulós, svájci rendszerű megméretésen hárman képviselik a magyar színeket. A férfiak között Kántor Gergely, a nők mezőnyében pedig Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna ült asztalhoz. A versenyzők öt fordulót követően szombaton megkapták első, jól megérdemelt pihenőnapjukat, mit pedig szemügye vesszük, hogy áll a három magyar sakkozó.

A pontszámot tekintve ugyanúgy teljesítenek, hiszen mindegyikük három pont szerzett, az útjuk azonban másféle volt az első öt játéknapon. Kántor Gergely vereséggel nyitott indiai ellenfelével szemben, azóta azonban nem talált legyőzőre. Két győzelem után két remivel folytatta, vasárnap pedig már a harmadik indiai sakkozóval csap össze, ami jól jelzi a mezőny erősségét.

Terbe Julianna kétszer is vereséget szenvedett – cseh és grúz ellenféltől kapott ki –, háromszor azonban győztesen állt fel az asztaltól. A legutóbbi fordulóban jött a második vereség, a folytatásban chilei sakkozó következik. Terbe Zsuzsanna győzelem és remi után a harmadik fordulóban veszítette el veretlenségét, méghozzá az amerikai Jennifer Yuval szemben. Azóta újabb siker és újabb döntetlen következett, remélhetőleg vasárnap a német ellenféllel szemben megtörik a sorminta.

Terbe Zsuzsanna a 21., Terbe Julianna a 32., míg Kántor Gergely az 52. helyről várja a folytatást, a férfiak között a hibátlan, tizedik kiemelt orosz Kirill Alekszejenko vezet, a nők versengésében pedig a négy győzelem mellett egyszer remiző első kiemelt, kazah Zsanszaja Abdumalik hátát nézi a mezőny. A legnagyobb meglepetést a férfiak első kiemeltje, a holland Jorden van Foreest mélyrepülése okozta, aki eddig 2,5 pontot szerzett a lehetséges ötből, és mindössze a 63. helyen tanyázik.

További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik