HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.16 20:21 Frissítve: 2018.04.16 21:23

Röplabda: szünnapi helyzetjelentés az U17-es leány Eb-ről

A hétfői nap a pihenésről szólt az U17-es leány Európa-bajnokság résztvevői, így a magyar csapat számára is. Kőnig Gábor tanítványai edzés helyett városnézésen voltak, hogy testben és lélekben is felfrissüljenek a keddi, szerbek elleni meccs előtt.

HIRDETÉS

K.N. utanpotlassport.huA mai nap a pihenésről szólt a magyar U17-es leányválogatott számára a Szófiában zajló Európa-bajnokságon. Kőnig Gábor tanítványai három vereséggel rajtoltak a tornán, ám az eddig lejátszott három mérkőzésen voltak biztató jelek, különösen a házigazda bolgárok ellen, mely találkozón pontot szerzetek a lányok, és a csak a bíró hatható közreműködése akadályozta meg a magyar csapatot abban, hogy megszerezze első győzelmét a tornán.

„A terv az volt, hogy az egész tornán lazán, és könnyedén játsszanak a lányok, ám sajnos, ez nem mindig sikerült. A nyitómeccsen, a szlovénok ellen különösen érződött a görcsösség, mintha megijedtek volna a játékosok, hogy ez egy Európa-bajnokság” − mondta Kőnig Gábor.

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak Fotó: CEV

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak  •  Fotó: CEV

A második mérkőzésre aztán sikerült levetkőzni a görcsösséget, és a magyar csapat nagyszerű produkciót nyújtott. Az első és a harmadik szettet is megnyerték a lányok, és ha ez a torna nem Bulgáriában, hanem mondjuk idehaza van, könnyen elképzelhető, hogy nem egy pontot szerez csapatunk... Mindenesetre jót tett ez a meccs lányaink  önbizalmának. Másnap dalolva, táncolva készültek az esti, fehéroroszok elleni összecsapásra. De hiába a visszanyert önbizalom, ha elfogy az erő. A bolgárok elleni meccs ugyanis túl sokat vett ki  Kőnig Gábor tanítványaiból, s ez erősen kihatott a fehéroroszok elleni küzdelemre.

„Nagyon tompák voltak a lányok a fehéroroszok ellen. A bolgárok ellen mutatott játékkal nyerhető meccs lett volna, de sajnos attól nagyon elmaradtunk. Ráadásul Berkó Lili sérülése valósággal sokkolt mindenkit. Az utolsó három labdamenetet a sírás határán játszották le a lányok, aztán mikor véget ért a meccs, szinten mindenkinél eltörött a mécses. Lilinek nagy fájdalmai voltak, ám a kórházból kijövet már sokkal jobb hangulatban volt, ami a többi játékosra is kedvezően hatott.”

Hétfőn, a hivatalos szünnapon kimentő kaptak a játékosok. Edzőjük látta, hogy semmi értelme az edzésnek, inkább a fizikai és még inkább a lelki feltöltődésre helyezte a hangsúlyt, ezért a csapat a városban töltötte a napot. A hátralévő két meccsen óriási bravúr kellene a továbbjutáshoz. Inkább a tisztes helytállás a csapat célja, és az, hogy a sérült Berkó Liliért játszanak a lányok.

Kedden tehát jön tabellán a magyarok előtt álló Szerbia, majd szerdán az utolsó csoportmeccs, az egyelőre élen álló oroszok ellen.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS