utanpotlassport.hu 2018.04.16 20:21 Frissítve: 2018.04.16 21:23

Röplabda: szünnapi helyzetjelentés az U17-es leány Eb-ről

A hétfői nap a pihenésről szólt az U17-es leány Európa-bajnokság résztvevői, így a magyar csapat számára is. Kőnig Gábor tanítványai edzés helyett városnézésen voltak, hogy testben és lélekben is felfrissüljenek a keddi, szerbek elleni meccs előtt.

K.N. utanpotlassport.huA mai nap a pihenésről szólt a magyar U17-es leányválogatott számára a Szófiában zajló Európa-bajnokságon. Kőnig Gábor tanítványai három vereséggel rajtoltak a tornán, ám az eddig lejátszott három mérkőzésen voltak biztató jelek, különösen a házigazda bolgárok ellen, mely találkozón pontot szerzetek a lányok, és a csak a bíró hatható közreműködése akadályozta meg a magyar csapatot abban, hogy megszerezze első győzelmét a tornán.

„A terv az volt, hogy az egész tornán lazán, és könnyedén játsszanak a lányok, ám sajnos, ez nem mindig sikerült. A nyitómeccsen, a szlovénok ellen különösen érződött a görcsösség, mintha megijedtek volna a játékosok, hogy ez egy Európa-bajnokság” − mondta Kőnig Gábor.

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak Fotó: CEV

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak  •  Fotó: CEV

A második mérkőzésre aztán sikerült levetkőzni a görcsösséget, és a magyar csapat nagyszerű produkciót nyújtott. Az első és a harmadik szettet is megnyerték a lányok, és ha ez a torna nem Bulgáriában, hanem mondjuk idehaza van, könnyen elképzelhető, hogy nem egy pontot szerez csapatunk... Mindenesetre jót tett ez a meccs lányaink  önbizalmának. Másnap dalolva, táncolva készültek az esti, fehéroroszok elleni összecsapásra. De hiába a visszanyert önbizalom, ha elfogy az erő. A bolgárok elleni meccs ugyanis túl sokat vett ki  Kőnig Gábor tanítványaiból, s ez erősen kihatott a fehéroroszok elleni küzdelemre.

„Nagyon tompák voltak a lányok a fehéroroszok ellen. A bolgárok ellen mutatott játékkal nyerhető meccs lett volna, de sajnos attól nagyon elmaradtunk. Ráadásul Berkó Lili sérülése valósággal sokkolt mindenkit. Az utolsó három labdamenetet a sírás határán játszották le a lányok, aztán mikor véget ért a meccs, szinten mindenkinél eltörött a mécses. Lilinek nagy fájdalmai voltak, ám a kórházból kijövet már sokkal jobb hangulatban volt, ami a többi játékosra is kedvezően hatott.”

Hétfőn, a hivatalos szünnapon kimentő kaptak a játékosok. Edzőjük látta, hogy semmi értelme az edzésnek, inkább a fizikai és még inkább a lelki feltöltődésre helyezte a hangsúlyt, ezért a csapat a városban töltötte a napot. A hátralévő két meccsen óriási bravúr kellene a továbbjutáshoz. Inkább a tisztes helytállás a csapat célja, és az, hogy a sérült Berkó Liliért játszanak a lányok.

Kedden tehát jön tabellán a magyarok előtt álló Szerbia, majd szerdán az utolsó csoportmeccs, az egyelőre élen álló oroszok ellen.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.

2018.03.22 18:42:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Tizennégy utánpótláskorú versenyző szerepelhet a budapesti felnőtt párbajtőr Grand Prix-versenyen. A viadalon a korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes junior fiú- és kadét leánycsapat tagjai is pástra lépnek a MOM Sportcentrumban.

2018.03.17 14:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.