HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.16 20:21 Frissítve: 2018.04.16 21:23

Röplabda: szünnapi helyzetjelentés az U17-es leány Eb-ről

A hétfői nap a pihenésről szólt az U17-es leány Európa-bajnokság résztvevői, így a magyar csapat számára is. Kőnig Gábor tanítványai edzés helyett városnézésen voltak, hogy testben és lélekben is felfrissüljenek a keddi, szerbek elleni meccs előtt.

HIRDETÉS

K.N. utanpotlassport.huA mai nap a pihenésről szólt a magyar U17-es leányválogatott számára a Szófiában zajló Európa-bajnokságon. Kőnig Gábor tanítványai három vereséggel rajtoltak a tornán, ám az eddig lejátszott három mérkőzésen voltak biztató jelek, különösen a házigazda bolgárok ellen, mely találkozón pontot szerzetek a lányok, és a csak a bíró hatható közreműködése akadályozta meg a magyar csapatot abban, hogy megszerezze első győzelmét a tornán.

„A terv az volt, hogy az egész tornán lazán, és könnyedén játsszanak a lányok, ám sajnos, ez nem mindig sikerült. A nyitómeccsen, a szlovénok ellen különösen érződött a görcsösség, mintha megijedtek volna a játékosok, hogy ez egy Európa-bajnokság” − mondta Kőnig Gábor.

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak Fotó: CEV

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak  •  Fotó: CEV

A második mérkőzésre aztán sikerült levetkőzni a görcsösséget, és a magyar csapat nagyszerű produkciót nyújtott. Az első és a harmadik szettet is megnyerték a lányok, és ha ez a torna nem Bulgáriában, hanem mondjuk idehaza van, könnyen elképzelhető, hogy nem egy pontot szerez csapatunk... Mindenesetre jót tett ez a meccs lányaink  önbizalmának. Másnap dalolva, táncolva készültek az esti, fehéroroszok elleni összecsapásra. De hiába a visszanyert önbizalom, ha elfogy az erő. A bolgárok elleni meccs ugyanis túl sokat vett ki  Kőnig Gábor tanítványaiból, s ez erősen kihatott a fehéroroszok elleni küzdelemre.

„Nagyon tompák voltak a lányok a fehéroroszok ellen. A bolgárok ellen mutatott játékkal nyerhető meccs lett volna, de sajnos attól nagyon elmaradtunk. Ráadásul Berkó Lili sérülése valósággal sokkolt mindenkit. Az utolsó három labdamenetet a sírás határán játszották le a lányok, aztán mikor véget ért a meccs, szinten mindenkinél eltörött a mécses. Lilinek nagy fájdalmai voltak, ám a kórházból kijövet már sokkal jobb hangulatban volt, ami a többi játékosra is kedvezően hatott.”

Hétfőn, a hivatalos szünnapon kimentő kaptak a játékosok. Edzőjük látta, hogy semmi értelme az edzésnek, inkább a fizikai és még inkább a lelki feltöltődésre helyezte a hangsúlyt, ezért a csapat a városban töltötte a napot. A hátralévő két meccsen óriási bravúr kellene a továbbjutáshoz. Inkább a tisztes helytállás a csapat célja, és az, hogy a sérült Berkó Liliért játszanak a lányok.

Kedden tehát jön tabellán a magyarok előtt álló Szerbia, majd szerdán az utolsó csoportmeccs, az egyelőre élen álló oroszok ellen.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS