HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.16 20:21 Frissítve: 2018.04.16 21:23

Röplabda: szünnapi helyzetjelentés az U17-es leány Eb-ről

A hétfői nap a pihenésről szólt az U17-es leány Európa-bajnokság résztvevői, így a magyar csapat számára is. Kőnig Gábor tanítványai edzés helyett városnézésen voltak, hogy testben és lélekben is felfrissüljenek a keddi, szerbek elleni meccs előtt.

HIRDETÉS

K.N. utanpotlassport.huA mai nap a pihenésről szólt a magyar U17-es leányválogatott számára a Szófiában zajló Európa-bajnokságon. Kőnig Gábor tanítványai három vereséggel rajtoltak a tornán, ám az eddig lejátszott három mérkőzésen voltak biztató jelek, különösen a házigazda bolgárok ellen, mely találkozón pontot szerzetek a lányok, és a csak a bíró hatható közreműködése akadályozta meg a magyar csapatot abban, hogy megszerezze első győzelmét a tornán.

„A terv az volt, hogy az egész tornán lazán, és könnyedén játsszanak a lányok, ám sajnos, ez nem mindig sikerült. A nyitómeccsen, a szlovénok ellen különösen érződött a görcsösség, mintha megijedtek volna a játékosok, hogy ez egy Európa-bajnokság” − mondta Kőnig Gábor.

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak Fotó: CEV

A három vereség ellenére azért volta oka örömre a lányoknak  •  Fotó: CEV

A második mérkőzésre aztán sikerült levetkőzni a görcsösséget, és a magyar csapat nagyszerű produkciót nyújtott. Az első és a harmadik szettet is megnyerték a lányok, és ha ez a torna nem Bulgáriában, hanem mondjuk idehaza van, könnyen elképzelhető, hogy nem egy pontot szerez csapatunk... Mindenesetre jót tett ez a meccs lányaink  önbizalmának. Másnap dalolva, táncolva készültek az esti, fehéroroszok elleni összecsapásra. De hiába a visszanyert önbizalom, ha elfogy az erő. A bolgárok elleni meccs ugyanis túl sokat vett ki  Kőnig Gábor tanítványaiból, s ez erősen kihatott a fehéroroszok elleni küzdelemre.

„Nagyon tompák voltak a lányok a fehéroroszok ellen. A bolgárok ellen mutatott játékkal nyerhető meccs lett volna, de sajnos attól nagyon elmaradtunk. Ráadásul Berkó Lili sérülése valósággal sokkolt mindenkit. Az utolsó három labdamenetet a sírás határán játszották le a lányok, aztán mikor véget ért a meccs, szinten mindenkinél eltörött a mécses. Lilinek nagy fájdalmai voltak, ám a kórházból kijövet már sokkal jobb hangulatban volt, ami a többi játékosra is kedvezően hatott.”

Hétfőn, a hivatalos szünnapon kimentő kaptak a játékosok. Edzőjük látta, hogy semmi értelme az edzésnek, inkább a fizikai és még inkább a lelki feltöltődésre helyezte a hangsúlyt, ezért a csapat a városban töltötte a napot. A hátralévő két meccsen óriási bravúr kellene a továbbjutáshoz. Inkább a tisztes helytállás a csapat célja, és az, hogy a sérült Berkó Liliért játszanak a lányok.

Kedden tehát jön tabellán a magyarok előtt álló Szerbia, majd szerdán az utolsó csoportmeccs, az egyelőre élen álló oroszok ellen.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS