Röplabda: megkezdi az Eb-selejtezőt az U17-es leányválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.04. 18:24
Címkék
A portugálok ellen kezdi meg ez Európa-bajnoki selejtező tornát az U17-es leányválogatott pénteken 17.30-kor a miskolci Generali Arénában. A G csoportban Szlovákia és Törökország legjobbjai lesznek a további ellenfelek. Ha a csapat a maximumot hozza, a csoportelsőség is meglehet, de a második hely is továbbjutást érhet.

Zsámboki Titusz – utanpotlassport.hu Jó kis csapat a magyar U17-es röplabda-leányválogatott, amely péntek délután megkezdi küzdelmét Miskolcon az Eb-szereplésért. Több játékosnak is áttörést jelenthet a következő pár nap; különösen Vecsey Fannira, Boskó Ágira és Sziládi Viktóriára lesz érdemes figyelni, ők ugyanis a csapat motorjai és a legeredményesebb játékosai. A keret nagy része tagja volt annak az U16-os csapatnak, amely éppen csak nem tudott eljutni a legutóbbi serdülő Eb-re.Zsámboki Titusz – utanpotlassport.hu Jó kis csapat a magyar U17-es röplabda-leányválogatott, amely péntek délután megkezdi küzdelmét Miskolcon az Eb-szereplésért. Több játékosnak is áttörést jelenthet a következő pár nap; különösen Vecsey Fannira, Boskó Ágira és Sziládi Viktóriára lesz érdemes figyelni, ők ugyanis a csapat motorjai és a legeredményesebb játékosai. A keret nagy része tagja volt annak az U16-os csapatnak, amely éppen csak nem tudott eljutni a legutóbbi serdülő Eb-re.

Kudarcélményük tehát van már selejtezőkről a lányoknak, de minden jel arra utal, hogy az elkövetkező napokban sikereket is elkönyvelhetnek.

Forrás: hunvolley.hu
Forrás: hunvolley.hu

 •  Forrás: hunvolley.hu

Mi úgy ítéljük meg, hogy kifejezetten jók az esélyeink. A portugálok ellen csak a győzelem elfogadható, az nem is kérdés, de valószínűleg a szlovákoknál is jobbak vagyunk. Jó lenne mindkét mérkőzésen nagyobb különbséggel nyerni. A török válogatott egyértelműen kiemelkedik ebből a mezőnyből, de a legutóbbi serdülő Eb-n ez csapat – török mércével – leszerepelt, mivel csupán nyolcadik lett. Tehát elméletileg ők is verhetőek, de ellenük azért nem lehet győzelmet várni. A szoros verség a legvalószínűbb. Egy szó, mint száz, a második hely megszerzésére van reális esélyünk, és simán ott lehetünk a legjobb három csoportmásodik között, ami ugyebár Eb-szereplést jelent.

Hogy mire kell különösen figyelnie a csapatnak, ha a törököket is le akarja győzni?

Sokkal többet kell kommunikálni, illetve nem lehet olyan amatőr hibákat elkövetni, mint amilyen a sorozatos szervahiba, vagy a rossz reagálás az ellenfél taktikájára. Irányítani, és folyamatosan segíteni kell egymást, jobban kell csapatként működnünk, mert egyénenként mindenki képes remek teljesítményre. Viszont MEVZA-tornán sokszor azt láttam, hogy nem dolgoznak eléggé össze a lányok, és abból származtak a pontvesztések. Különösen nagy koncentráltságra lesz szükség a törökök ellen, mert ők vélhetően minden hibát kihasználnak.

A lehetőség tehát megvan az Eb-szereplésre, bár a torna nyilván nem lakodalmi menet lesz. Nagy szükség van a közönség lelkes támogatására.

U17-ES LEÁNY EB-SELEJTEZŐ TORNA
G csoport, Miskolc, Generali Aréna

A torna programja
Január 5., péntek
15.00: Szlovákia–Törökország
17.30: Magyarország–Portugália
Január 6., szombat
15.00: Törökország–Portugália
17.30: Szlovákia–Magyarország
Január 7., vasárnap
15.00: Portugália–Szlovákia
17.30: Törökország–Magyarország

Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik