utanpotlassport.hu 2018.02.13 15:00 Frissítve: 2018.02.13 15:06

Röplabda: kisorsolták a márciusi, leány U17-es Eb csoportjait

Kisorsolták a leány U17-es röplabda Európa-bajnokság csoportjait. A magyar csapat a sportág nagyja, Oroszország mellett Bulgária, Fehéroroszország, Szerbia és Szlovénia korosztályos legjobbjaival küzd meg A jelű hatosban.

B. D. – utanpotlassport.hu A leány röplabdázók U17-es Európa-bajnokságának helyszínén, Szófiában kisorsolták a két csoport összetételét. A magyar csapat az oroszokkal, a bolgárokkal, a fehéroroszokkal, a szerbekkel és a szlovénokkal küzd meg a továbbjutásért.

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén. Forrás: CEV

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén.  •  Forrás: CEV

Kőnig Gábor, az együttes vezetőedzője szerint korai lenne találgatásokba bocsátkozni, főleg, mivel az ellenfelek többségét alig ismerjük:
„Csodák márpedig nincsenek, itt nagy meglepetésekkel nem kell számolni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Ha nem így alakulnak a csoportok, akkor is mondhattuk volna, hogy nehéz a továbbjutás, nincs értelme ezen rugózni. Az olyan tradícionális nagycsapatok, mint az orosz, valószínűleg magasabb játékerőt képviselnek, de őket is meg kell még néznünk a torna előtt.”

A szakmai stáb mostantól két hónapig elemezheti az ellenfeleket, a szófiai Eb március 13-án kezdődik.

„Természetesen rövid úton beszerezzük a szükséges videókat, és feltérképezzük az ellenfeleket. A szlovénokkal már találkoztunk tavaly, a többieket viszont nem ismerjük jól. Az az érdekes, hogy akikkel az elmúlt évben játszottunk, javarészt a másik csoportba kerültek.”

Kőnig még nem jelölte ki az utazó keretet, de a fejében már körvonalazódik, hogy ki utazhat Bulgáriába:
„Neveket még nem tudok mondani, de az biztos, hogy az Eb-re jutást kiharcolt játékosok alkotják a magot. Hogy a többieket mi alapján válogatjuk, azt még eldöntjük a stábbal – és a szövetséggel – közösen.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.11 14:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is részt vett a kecskeméti úszóünnepen, az Univer 24-en. A maratoni versenyen az iskolások óránkénti váltásban szálltak vízbe, a hatfős felnőttváltók pedig szombat éjjel 12 órás versenyen mérték össze tudásukat. Hosszú Katinka köszöntőjében a világ legjobb sportjának nevezte az úszást.

2017.11.26 14:58:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Nagyszerű szezont zártak idén a korosztályos nyílt vízi úszók. A most kijelölt ifjúsági válogatottba még az idei eredmények alapján kerültek a versenyzők, ám a tavasz végi válogatóversenyek alaposan átrendezhetik a világversenyekre készülő csapatot. Gellért Gábor szakágvezető szerint a felkészülésükben annyi lesz a változás, hogy több felnőtt Európa-kupán is „mély vízbe” dobnák a fiatalokat.

2017.11.14 13:14:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

2017.10.04 15:21:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kedvezően fogadta a szakma a szövetség által meghirdetett utánpótlás-reformokat. A Postás SE női tornaszakosztályában utánpótlásedzőként tevékenykedő Bozi András szerint jó irányba mutatnak az újítások. A koncepció kidolgozását irányító Jordanov Zoltánnal rendszeres kapcsolatban állnak, így a megvalósításban nem számítanak nagyobb nehézségekre. Az egyesület a napokban kisbuszt kapott a MTSZ-től, amely csökkenti a fiatalok utaztatásával járó költségeket.

2017.10.02 14:29:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 11. fordulójában 620 perc jutott hét, fiatalszabályba tartozó játékosnak, összességében nem tapasztaltunk semmi meglepőt: a Diósgyőrt leszámítva azok a klubok, amelyek eddig is lehetőséget biztosítottak az U20-as futballistáknak, ezúttal sem okoztak csalódást. Közülük kiemelkedik a Haladás, amely három fiatalt is a kezdőbe nevezett. Ezúttal csak öt csapatban jutott szóhoz 1997 után született játékos, ez pedig újabb negatív rekordot jelent. Örömteli viszont, hogy az Újpest 20 éves hátvédje, Pávkovics Bence megszerezte első élvonalbeli gólját.