HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.13 15:00 Frissítve: 2018.02.13 15:06

Röplabda: kisorsolták a márciusi, leány U17-es Eb csoportjait

Kisorsolták a leány U17-es röplabda Európa-bajnokság csoportjait. A magyar csapat a sportág nagyja, Oroszország mellett Bulgária, Fehéroroszország, Szerbia és Szlovénia korosztályos legjobbjaival küzd meg A jelű hatosban.

HIRDETÉS

B. D. – utanpotlassport.hu A leány röplabdázók U17-es Európa-bajnokságának helyszínén, Szófiában kisorsolták a két csoport összetételét. A magyar csapat az oroszokkal, a bolgárokkal, a fehéroroszokkal, a szerbekkel és a szlovénokkal küzd meg a továbbjutásért.

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén. Forrás: CEV

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén.  •  Forrás: CEV

Kőnig Gábor, az együttes vezetőedzője szerint korai lenne találgatásokba bocsátkozni, főleg, mivel az ellenfelek többségét alig ismerjük:
„Csodák márpedig nincsenek, itt nagy meglepetésekkel nem kell számolni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Ha nem így alakulnak a csoportok, akkor is mondhattuk volna, hogy nehéz a továbbjutás, nincs értelme ezen rugózni. Az olyan tradícionális nagycsapatok, mint az orosz, valószínűleg magasabb játékerőt képviselnek, de őket is meg kell még néznünk a torna előtt.”

A szakmai stáb mostantól két hónapig elemezheti az ellenfeleket, a szófiai Eb március 13-án kezdődik.

„Természetesen rövid úton beszerezzük a szükséges videókat, és feltérképezzük az ellenfeleket. A szlovénokkal már találkoztunk tavaly, a többieket viszont nem ismerjük jól. Az az érdekes, hogy akikkel az elmúlt évben játszottunk, javarészt a másik csoportba kerültek.”

Kőnig még nem jelölte ki az utazó keretet, de a fejében már körvonalazódik, hogy ki utazhat Bulgáriába:
„Neveket még nem tudok mondani, de az biztos, hogy az Eb-re jutást kiharcolt játékosok alkotják a magot. Hogy a többieket mi alapján válogatjuk, azt még eldöntjük a stábbal – és a szövetséggel – közösen.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS