HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.13 15:00 Frissítve: 2018.02.13 15:06

Röplabda: kisorsolták a márciusi, leány U17-es Eb csoportjait

Kisorsolták a leány U17-es röplabda Európa-bajnokság csoportjait. A magyar csapat a sportág nagyja, Oroszország mellett Bulgária, Fehéroroszország, Szerbia és Szlovénia korosztályos legjobbjaival küzd meg A jelű hatosban.

HIRDETÉS

B. D. – utanpotlassport.hu A leány röplabdázók U17-es Európa-bajnokságának helyszínén, Szófiában kisorsolták a két csoport összetételét. A magyar csapat az oroszokkal, a bolgárokkal, a fehéroroszokkal, a szerbekkel és a szlovénokkal küzd meg a továbbjutásért.

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén. Forrás: CEV

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén.  •  Forrás: CEV

Kőnig Gábor, az együttes vezetőedzője szerint korai lenne találgatásokba bocsátkozni, főleg, mivel az ellenfelek többségét alig ismerjük:
„Csodák márpedig nincsenek, itt nagy meglepetésekkel nem kell számolni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Ha nem így alakulnak a csoportok, akkor is mondhattuk volna, hogy nehéz a továbbjutás, nincs értelme ezen rugózni. Az olyan tradícionális nagycsapatok, mint az orosz, valószínűleg magasabb játékerőt képviselnek, de őket is meg kell még néznünk a torna előtt.”

A szakmai stáb mostantól két hónapig elemezheti az ellenfeleket, a szófiai Eb március 13-án kezdődik.

„Természetesen rövid úton beszerezzük a szükséges videókat, és feltérképezzük az ellenfeleket. A szlovénokkal már találkoztunk tavaly, a többieket viszont nem ismerjük jól. Az az érdekes, hogy akikkel az elmúlt évben játszottunk, javarészt a másik csoportba kerültek.”

Kőnig még nem jelölte ki az utazó keretet, de a fejében már körvonalazódik, hogy ki utazhat Bulgáriába:
„Neveket még nem tudok mondani, de az biztos, hogy az Eb-re jutást kiharcolt játékosok alkotják a magot. Hogy a többieket mi alapján válogatjuk, azt még eldöntjük a stábbal – és a szövetséggel – közösen.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS