HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.02.13 15:00 Frissítve: 2018.02.13 15:06

Röplabda: kisorsolták a márciusi, leány U17-es Eb csoportjait

Kisorsolták a leány U17-es röplabda Európa-bajnokság csoportjait. A magyar csapat a sportág nagyja, Oroszország mellett Bulgária, Fehéroroszország, Szerbia és Szlovénia korosztályos legjobbjaival küzd meg A jelű hatosban.

B. D. – utanpotlassport.hu A leány röplabdázók U17-es Európa-bajnokságának helyszínén, Szófiában kisorsolták a két csoport összetételét. A magyar csapat az oroszokkal, a bolgárokkal, a fehéroroszokkal, a szerbekkel és a szlovénokkal küzd meg a továbbjutásért.

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén. Forrás: CEV

Sorsoltak Szófiában, az U17-es Eb helszínén.  •  Forrás: CEV

Kőnig Gábor, az együttes vezetőedzője szerint korai lenne találgatásokba bocsátkozni, főleg, mivel az ellenfelek többségét alig ismerjük:
„Csodák márpedig nincsenek, itt nagy meglepetésekkel nem kell számolni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Ha nem így alakulnak a csoportok, akkor is mondhattuk volna, hogy nehéz a továbbjutás, nincs értelme ezen rugózni. Az olyan tradícionális nagycsapatok, mint az orosz, valószínűleg magasabb játékerőt képviselnek, de őket is meg kell még néznünk a torna előtt.”

A szakmai stáb mostantól két hónapig elemezheti az ellenfeleket, a szófiai Eb március 13-án kezdődik.

„Természetesen rövid úton beszerezzük a szükséges videókat, és feltérképezzük az ellenfeleket. A szlovénokkal már találkoztunk tavaly, a többieket viszont nem ismerjük jól. Az az érdekes, hogy akikkel az elmúlt évben játszottunk, javarészt a másik csoportba kerültek.”

Kőnig még nem jelölte ki az utazó keretet, de a fejében már körvonalazódik, hogy ki utazhat Bulgáriába:
„Neveket még nem tudok mondani, de az biztos, hogy az Eb-re jutást kiharcolt játékosok alkotják a magot. Hogy a többieket mi alapján válogatjuk, azt még eldöntjük a stábbal – és a szövetséggel – közösen.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.