Röplabda: jelentős létszámnövekedést hozott a tao

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.28. 09:34
Címkék
A küszöbön álló taotámogatás hatása máris érezhető a röplabdasportban: ugrásszerűen nőtt az igazolt versenyzők száma, több edzőt és új tagszervezeteket regisztráltak.

UP-info A szövetség nyilvántartási és átigazolási bizottsága befejezte az augusztus óta tömegesen beérkezett versenyigazolások feldolgozását. Ez többek között a taokérelmek elbírálásához szükséges. A hét folyamán még a hiánypótlásokkal foglalkoznak, s pontos adatok csak akkor várhatóak, de nagyságrendileg már most is lehet tudni, hogy mennyivel nőtt a idehaza a röplabdázók létszáma.UP-info A szövetség nyilvántartási és átigazolási bizottsága befejezte az augusztus óta tömegesen beérkezett versenyigazolások feldolgozását. Ez többek között a taokérelmek elbírálásához szükséges. A hét folyamán még a hiánypótlásokkal foglalkoznak, s pontos adatok csak akkor várhatóak, de nagyságrendileg már most is lehet tudni, hogy mennyivel nőtt a idehaza a röplabdázók létszáma.

gyerekek-696x522
gyerekek-696x522
Ami a teremröplabdázókat illeti, augusztus óta 3000 új versenyzőt igazoltak le a tagszervezetek, s így az összes nyilvántartásba vett teremröplabdázó létszáma már megközelíti a 15 ezret. A versenyengedéllyel rendelkező teremröplabda játékosok száma 2750-ről ugrott közel a kétszeresére, mivel jelenleg 5353-man rendelkeznek versenyengedéllyel. Ez a létszám valószínűleg tovább gyarapodik majd egy-két utánpótlás-korosztályban a szezon második felére, hiszen az országos minikupára márciusig adhatják le a nevezést a klubok.

A strandröplabdázók között is drasztikusan, a másfélszeresére nőtt az igazolt versenyzők létszáma, pedig ott már véget ért az idei versenyszezon. Az elmúlt hónapban 320 új strandröplabdázót igazoltak le, így az összlétszám már megközelíti az 1000 főt. Ebből 708 strandröplabdázónak van versenyengedélye a 2017. évre. A szövetség égisze alatt nyilvántartott és szervezett versenyrendszerben szereplő ülőröplabdázásban 106 igazolt sportoló van jelenleg.

Örvendetes, hogy az edzői létszámban is növekedés volt tapasztalható. Míg az előző évadban összesen 193 szakember rendelkezett edzői engedéllyel, ez a létszám idén már 311-re nőtt, s összesen 444 edző van jelenleg nyilvántartásba véve. Különösen érdekes, hogy amíg a májusi rendes közgyűlésen még száz tagszervezete volt a szövetségnek, addig mostanra ez a szám a másfélszeresére, 150-re nőtt.

Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik