Röplabda: a Vasas leány- és Kecskemét fiúcsapata nyerte az ifjúsági bajnokságot

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.22. 13:23
Címkék
A röplabdázók országos ifjúsági bajnokságának hatos döntőjében új bajnokokat avattak, a fiúk között a Kecskemét nyerte a versenyfutást, míg a leányok mezőnyében a favoritnak számító Vasas győzött.

L. G. A hét végén megkezdődött a korosztályos röplabda-bajnokságok egy hónapon át tartó finálésorozata, elsőként az országos ifjúsági bajnokságban (OIB) rendezték meg a hatos döntőt Nyíregyházán.L. G. A hét végén megkezdődött a korosztályos röplabda-bajnokságok egy hónapon át tartó finálésorozata, elsőként az országos ifjúsági bajnokságban (OIB) rendezték meg a hatos döntőt Nyíregyházán.

A fiúk mezőnyében a Kecskemét és a Dunaferr nyerte a csoportkört, így egyenes ágon jutott az elődöntőbe. A csoportok második és harmadik helyezettjei a középdöntőben csaptak össze, a Kaposvár a MAFC-Felsővárost, a Szolnok pedig a Pénzügyőrt verte 3-0-ra, és jutott a négy közé.

Kecskemét_ifi
Kecskemét_ifi

A Kecskemét ünnepelhetett Nyíregyházán  •  Forrás: MRSZ

Az első elődöntőben megismétlődött a tavalyi finálé párosítása, a címvédő Kaposvár – nem kis részben az éppen Dunaújvárosból odaszerződő Kalmár Ákos remeklésének köszönhetően ezúttal is legyőzte a Dunaferrt, méghozzá 3-0-ra. Ugyanígy zárult a második elődöntő is, a Kecskemét szintén három szettben múlta felül a Szolnokot.

A döntőben tehát újra találkozott a csoportkörben már szembe került Kecskemét és Kaposvár. Akkor a kecskemétiek nyertek 3-1-re, a történelem pedig ismételte önmagát: ezúttal is Karagics Mátyás együttese bizonyult jobbnak 3-1-re, a kaposváriak így nem tudták megvédeni bajnoki címüket. A bronzérmet nagyon simán nyerte meg a Dunnaferr, a szolnokiak egy játszmában sem tudtak 16 pont fölé jutni. Az ötödik helyért megrendezett mérkőzést a Pénzügyőr 3-2-re nyerte a MAFC-Felsőváros ellen.

A lányok küzdelmében a Békéscsaba és a favoritnak számító Vasas örülhetett a csoportkör végén, mindkettő már elődöntős volt. A középdöntőben a Nyíregyháza 3-0-ra legyőzte az MTK Budapestet, a negyedik, kiadó helyért ugyanakkor hatalmasat küzdött a címvédő Gödöllő és az UTE. Az ötszettes csatát végül a kétszer is egyenlítő gödöllőiek nyerték.

Az elődöntőben ugyancsak ötszettes mérkőzést vívott a Gödöllő, ezúttal a Békéscsabával. A forgatókönyv azonban más volt: a viharsarkiak győztek, így biztossá vált, hogy nem lesz címvédés. A Vasas továbbra is magabiztosan játszott, és a Nyíregyháza elleni 3-0-s sikerrel jutott a döntőbe.

A tavaly ezüstérmet nyert Vasas esélyeshez méltóan kezdett a fináléban, de a Békéscsaba egyenlíteni tudott. Kőnig Gábor együttese aztán megrázta magát, és simán behúzta a következő két szettet, így a Vasas ünnepelhette a bajnoki elsőséget. A bronzérmet az ötszettes meccsekre specializálódott Gödöllő szerezte meg, amely 3-2-ra múlta felül a Nyíregyházát. Az ötödik helyért az MTK 3-1-re nyert a sérülésekkel is küzdő UTE ellen.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG – HATOS DÖNTŐ, NYÍREGYHÁZA
Végeredmény
Fiúk: 1. HÉP-Kecskeméti RC, 2. Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO, 3. Dunaferr SE, 4. Szolnoki Főiskola RKSI, 5. Pénzügyőr SE, 6. MAFC-Felsőváros
Leányok: 1. Vasas Óbuda, 2. Békéscsabai RSE, 3. Gödöllői RC, 4. Nyíregyháza, 5. MTK Budapest, 6. UTE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik