Röplabda, U16-os leány Eb: győzelem és reménység

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.15. 21:55
Címkék
Egyetlen labdán múlt, hogy az U16-os leányválogatott még nem biztos résztvevője a nyári korosztályos röplabda Európa-bajnokságnak. Halász Márta együttese a második helyen végzett a szerbiai selejtezőtornán, de még reménykedhet, hogy szerepelhet a bulgáriai kontinensviadalon.

L. G. Az eredmények alakulásának köszönhetően az U16-os leány röplabda-válogatott előtt még a csoportelsőség lehetősége is felcsillant a szerbiai Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó napja előtt. A magyar válogatottnak – amely 3-1-re kikapott a fehéroroszoktól, majd ugyanolyan különbséggel nyert a házigazda ellen – az első helyhez 3-0-ra kellett nyernie a montenegróiak ellen, majd kiszurkolni a 3-1-es szerb sikert a fehéroroszok ellen.L. G. Az eredmények alakulásának köszönhetően az U16-os leány röplabda-válogatott előtt még a csoportelsőség lehetősége is felcsillant a szerbiai Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó napja előtt. A magyar válogatottnak – amely 3-1-re kikapott a fehéroroszoktól, majd ugyanolyan különbséggel nyert a házigazda ellen – az első helyhez 3-0-ra kellett nyernie a montenegróiak ellen, majd kiszurkolni a 3-1-es szerb sikert a fehéroroszok ellen.

U16-os leány röplabda-válogatott Belgrád
U16-os leány röplabda-válogatott Belgrád

A magyar válogatott győzött és még reménykedhet  •  Forrás: hunvolley.hu

Halász Márta együttese a saját részét könnyedén teljesítette, a szerbek elleni meccs legjobbja, Vecsey Fanni nélkül is átgázolt a montenegróiakon. Csapatunk mindössze 32 pontot engedélyezett ellenfelének, a harmadik szettben – nem elírás – mindössze négyet. Egyedül az első játszma volt szorosabb (25-18), azt követően a mieink állva hagyták ellenfelüket (25-10 és 25-4).

Az esti meccs sokáig kedvezően alakult, a szerbek behúzták az első két szettet, majd a fehéroroszok szépítettek. A negyedik játszmában a szerbeknek kétszer is labdájuk volt a 3-1-es győzelemhez, ami magyar csoportelsőséget jelentett volna, de mindkétszer hibáztak. A fehéroroszok végül kiegyenlítettek, majd az összeomló szerbek ellen az ötödik játszmát is megnyerték.

Akkor már a fehéroroszok sikere jött jobban nekünk, hiszen a csoportelsőség már 2-2-nél elúszott, így pedig egyértelműen, számolgatás nélkül a magyar válogatotté lett a második hely. Hogy ez Európa-bajnoki részvételt ér-e, egyelőre nem tudni, hiszen a görögországi selejtezőcsoportban a jövő héten játszanak. Ami biztos, hogy a spanyolországi torna másodikjánál – a lengyeleknél – jobb a magyar csapat, a dániainál pedig – akár a belgák, akár a dánok érnek oda – rosszabb.

A két legjobb második helyezett szerepelhet nyáron a bulgáriai kontinensviadalon. Az esély a 6 ponttal és a 7-4-es játszmakülönbséggel megvan arra, hogy a miénk legyen a másik továbbjutó hely. Jövő vasárnapig minden kiderül, addig marad a feszült várakozás.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik