Ritmikus gimnasztika: hatszáz fiatal a Viktória-kupán

Vágólapra másolva!
2017.10.21. 09:04
Címkék
Hetedik alkalommal rendezik meg a Viktória-kupa nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyt Budapesten. A torna megálmodója és főszervezője az olimpikon Fráter Viktória. Az OSC RGE elnöke arról számolt be honlapunknak, hogy az idén is rekordszámú nevezés érkezett hozzájuk, s a nyolc-kilenc éves korosztály képviselteti magát a legnagyobb létszámban.

Gy. Szabó Csilla Három ország huszonnyolc egyesületéből közel hatszáz versenyző érkezik a hét végi Viktória-kupa nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyre Budapestre. Az idén már hetedik alkalommal gyűlnek össze a nagy többségében utánpótláskorú leányok a rendező OSC RGE meghívására, s a verseny- és szabadidősport kategóriában egyaránt hirdetnek majd győzteseket. A torna háziasszonya ezúttal is a klub háromszoros olimpikonja, jelenlegi elnöke, Fráter Viktória lesz, aki a viadal megálmodója, életben tartója és főszervezője egy személyben. A korábbi kiváló versenyző büszkén számolt be honlapunknak arról, hogy az idén is rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, s a csapatok küzdelmeire több mint félszáz külföldi indulót várnak. Örömteli probléma, hogy egyre szűkösebben férnek el a Láng Sportcsarnokban.Gy. Szabó Csilla Három ország huszonnyolc egyesületéből közel hatszáz versenyző érkezik a hét végi Viktória-kupa nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyre Budapestre. Az idén már hetedik alkalommal gyűlnek össze a nagy többségében utánpótláskorú leányok a rendező OSC RGE meghívására, s a verseny- és szabadidősport kategóriában egyaránt hirdetnek majd győzteseket. A torna háziasszonya ezúttal is a klub háromszoros olimpikonja, jelenlegi elnöke, Fráter Viktória lesz, aki a viadal megálmodója, életben tartója és főszervezője egy személyben. A korábbi kiváló versenyző büszkén számolt be honlapunknak arról, hogy az idén is rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, s a csapatok küzdelmeire több mint félszáz külföldi indulót várnak. Örömteli probléma, hogy egyre szűkösebben férnek el a Láng Sportcsarnokban.

A Viktória Kupára idén is rekordszámú nevezés érkezett
A Viktória Kupára idén is rekordszámú nevezés érkezett

A Viktória-kupára idén is rekordszámú nevezés érkezett

„Nagyon okosan kell megszerveznünk a programot, hiszen ennyi gyerek szőnyegre lépése nagy szervezést igényel. Szerencsére számíthatok a klubunkban versenyzők szüleire, akik önkéntesként segítik a problémamentes lebonyolítást. Gyorsan kinőttük magunkat, ami leginkább a barátságos hangulatnak köszönhető. Elsődleges célunk már az induláskor is a sportág népszerűsítése volt, ezért nagyon vigyáztunk a családias légkör megőrzésére. Ilyen sok versenyzővel persze ez most már egyre nehezebb, de eddig évről-évre sikerült. Ugyanakkor nem tagadom, bujkál bennem a kisördög, még messzebb és messzebb szeretnénk menni. Már hétszáz-ezer fős részvételt is el tudok képzelni, még több külföldi versenyzővel. Utóbbihoz a környező országok amatőr klubjait kellene felderítenem, de egyelőre nem jutott még rá időm. De már tervbe vettem” – beszélt jövőbeli elképzeléseiről az OSC RGE elnöke.

Márpedig, ha Fráter Viktória tervbe vette, akkor vélhetően úgy is lesz. Az olimpikon már hét évvel ezelőtt is azért hívta életre a viadalt, hogy sportágában valami igazán maradandót hozhasson létre. Valamit, aminek hosszú időn keresztül örülhetnek a ritmikus gimnasztika szerelmesei. S mivel sportmenedzser szakon végzett, a versenyszervezés nem is jelentett neki akadályt. Hogy végül a kétgyermekes anyuka még keresztnevét is kölcsönözte a viadalhoz, az a véletlen játéka is lehetett volna. De vélhetően nem az, szellemiségét és dinamizmusát így is úgy is életre hívójától kapta és kapja a mai napig. Ő pedig úgy tekint rá a viadalra, mintha harmadik gyermeke lenne.

„A nyolc-kilenc évesek csapatversenyében lesz a legnépesebb mezőny. De ez nem korántsem véletlen, sportágunk sajátságához tartozik, hogy itt van a legnagyobb bázisunk. Később az iskola nagyon sok gyereket elszív, éppen ezért szorgalmazom annyira a szabadidősport tevékenység erősítését. Ebben a kategóriában tovább megtudjuk tartani versenyzőket, akik később akár a versenysportba is visszatérhetnek. Persze nálunk az sem probléma, ha valaki csupán hobbiból űzi a ritmikus gimnasztikát, csak minél tovább maradjon velünk.”

A Viktória-kupa persze nem csak az amatőrökről szól, hiszen a hazai versenynaptárba is jól illeszkedik. A duó és trió csapatoknak két hét múlva rendezik az országos bajnokságot, amelyre itt remekül lehet készülni és a formaidőzítés utolsó simításait végrehajtani. Az egyéni versenyzőknek pedig az ob-t követő levezetési időszak első állomásaként szolgálhat.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik