Párbajtőr: Andrásfi Tibor junior vk-versenyt nyert

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.15. 09:35
Címkék
Andrásfi Tibor az első helyen végzett egyéniben a junior párbajtőrözők Világ Kupa-sorozatának rigai állomásán. A BVSC-Zugló vívója mellett Bányai Botond (Vasas) is a dobogóra állhatott, az elődöntőben éppen a későbbi győztestől kapott ki.

B. V.Szinte minden hét végére jut esemény az utánpótláskorú vívóknak, ezúttal a junior párbajtőrözők szerepeltek Világ Kupa-versenyen. Ráadásul mindkét nemzetközi megméretésen hatalmas mezőny jött össze, hiszen a fiúk rigai viadalán 240-en, a lányok mezőnyében Laupheimben pedig 196-an indultak.B. V.Szinte minden hét végére jut esemény az utánpótláskorú vívóknak, ezúttal a junior párbajtőrözők szerepeltek Világ Kupa-versenyen. Ráadásul mindkét nemzetközi megméretésen hatalmas mezőny jött össze, hiszen a fiúk rigai viadalán 240-en, a lányok mezőnyében Laupheimben pedig 196-an indultak.

Andrásfi Tibor aranyérmet szerzett Rigában Forrás: hunfencing.hu
Andrásfi Tibor aranyérmet szerzett Rigában Forrás: hunfencing.hu

Andrásfi Tibor aranyérmet szerzett Rigában  •  Forrás: hunfencing.hu

Nagyobb sikerekre a fiúk mezőnyében számíthattunk, a magyar küldöttség pedig nem is okozott csalódást: Andrásfi Tibor egész nap remekül vívott, így megnyerte a versenyt, s könnyen lehet, csak azért nem jött létre a házi döntő, mert Bányai Botonddal már az elődöntőben találkozott.

A BVSC-Zugló 18 éves vívója olasz és francia versenyzőket is búcsúztatott az aranyéremig vezető úton, a fináléban az olasz Di Verolit győzte le elég sima asszóban, 15-8-ra. A tizenhat közé jutott még a hazai ranglistavezető és a legutóbbi felnőttverseny győztese, Nagy Dávid és Bende Bence. Előbbi a tizedik, utóbbi a tizenötödik helyen zárt.

A lányok mezőnyében kevésbé szerepeltek sikeresen a mieink, a tizenhat közé nem jutott magyar versenyző. Gnám Tamara a tizenhetedik, Büki Lili a tizennyolcadik, Nagy Kinga pedig a huszonegyedik helyen végzett. Szombaton rendezték meg a kadet tőrözők európai körversenyének manchesteri állomását a fiúk között, a kilencedikként záró Suha Ádám, a lányok mezőnyében a tizennegyedik pozíciót megszerző Kalocsai Virág szerepeltek a legjobban.

Vasárnap folytatás a csapatversenyekkel, amelyeken könnyen lehet, hogy újabb magyar érmeket ünnepelhet a válogatott.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik