Öttusa: negyedik lett a magyar fiúváltó az ifjúsági világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 22:44
Címkék
Negyedik helyen végzett a fiúváltó a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon. Bőhm Csaba és Katona Bálint a dél-koreai, kínai, egyiptomi párosok mögött kevéssel maradt le a dobogóról.

K. N. utanpotlassport.huPénteken Bőhm Csabára és Katona Bálintra várt az a feladat, hogy megpróbáljon újabb érmet szerezni a magyar csapatnak a portugáliai ifjúsági Európa-bajnokságon. A fiúk csapatezüstje után Bőhm és Katona a váltóban is közel járt az érmes pozícióhoz, ám a dél-koreai, kínai, valamint az egyiptomi fiúkkal nem tudtak mit kezdeni.K. N. utanpotlassport.huPénteken Bőhm Csabára és Katona Bálintra várt az a feladat, hogy megpróbáljon újabb érmet szerezni a magyar csapatnak a portugáliai ifjúsági Európa-bajnokságon. A fiúk csapatezüstje után Bőhm és Katona a váltóban is közel járt az érmes pozícióhoz, ám a dél-koreai, kínai, valamint az egyiptomi fiúkkal nem tudtak mit kezdeni.

Csak egy kicsi hiányzott Katona Bálintnak és Bőhm Csabának az újabb éremhez Fotó: UIPM
Csak egy kicsi hiányzott Katona Bálintnak és Bőhm Csabának az újabb éremhez Fotó: UIPM

Csak egy kicsi hiányzott Katona Bálintnak és Bőhm Csabának az újabb éremhez  •  Fotó: UIPM

A páston a 19 duóból a magyarok a 11. helyen zártak, Katona Bálint remekül vívott, Bőhm Csabának viszont nem jött ki jól a lépés. Az uszodában szokás szerint jól tempózott a magyar legénység. Bőhm és Katona az 5. legjobb idővel szállt ki a medencéből.

Közel fél percet kellett volna ledolgozniuk a kombinált számban ahhoz, hogy dobogóra állhassanak. Bőhm remekül lőtt, az első köre hibátlan volt, másodjára pedig egy hibával hozta le a lövészetet. Katona inkább a lábaival jeleskedett, ami annyit jelentett, hogy a kombinált számot a második helyen zárta a magyar váltó.

Ám a vívás nagyon sokat nyomott a latban. Gyakorlatilag ott ment el a dobogó, utána már hiába futottak az érmek után, az egyiptomi páros elhalászta előlük a bronzot és így a negyedik helyen voltak kénytelenek zárni a világbajnokságot.

A gyenge kezdést egy nagyszerű folytatás követett, úgyhogy én nagyon elégedett vagyok a srácok teljesítményével”− értékelt a kapitány, Szloboda József.

A vb zárónapján a vegyes váltók versenyét rendezik, Csizmazia Ritával és Horváth Barnabással a mezőnyben.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik