HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.20 22:11 Frissítve: 2017.10.20 22:17

Öttusa: magyar csapatarany a prágai ORV-ről

Az Olimpiai Reménységek Versenyén az U17-es fiúk között Koleszár Mihály ezüstérmet szerzett, a csapat pedig aranyérmes lett, míg az U19-es lányok csapatban a negyedik helyen végeztek. Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány senkitől sem várt nagy eredményeket a felkészülés ezen időszakában, ám a fiúk alaposan meglepték kiemelkedően jó teljesítményükkel. A szakember szerint nagy jövő várhat erre az együttesre.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla Aranyéremmel kezdte meg szereplését a magyar korosztályos öttusa-válogatott Prágában, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Az U17-es fiúk a dobogó legmagasabb fokára állhattak, miután az egyéni versengésben Koleszár Mihály a második, Horváth Barnabás a negyedik, Gáll András pedig az ötödik helyen végzett. A lányok között az U19-es csapat már kevésbé volt sikeres, hiszen tagjai a középmezőnyben fejezték be a versenyt, így az együttes összesítésben a negyedik helyen végzett. Pedig utóbbiaknak fontosabb lett volna a jó helyezés, hiszen ebben a kategóriában lehetett pontokat gyűjteni az ifjúsági olimpiai kvótaszerzéshez. Igaz, a nyári portugáliai európai kvalifikációs versenyen Gulyás Michelle már szerzett egy helyet a lányoknak, de most sem jött volna rosszul néhány értékes pont a következő kvótához.

Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány versenyzőinek teljesítményét értékelve ismét felhívta a figyelmet arra, hogy különösebb elvárások nélkül, a már javában megkezdett téli alapozás időszakából, igazi formaidőzítés híján érkeztek Prágába. Az U17-es fiúcsapat hét ország huszonöt indulója között bizonyult a legjobbnak.

Aranyérmet nyert az U17-es fiúcsapat Prágában Fotó: Szloboda József

Aranyérmet nyert az U17-es fiúcsapat Prágában  •  Fotó: Szloboda József

„Csak gratulálni tudok a fiúknak, hiszen konkrétan nem is készültünk erre a viadalra, ráadásul nagyon fiatal a csapat. Gáll Andrást és Szakály Bencét igazából nem is ismertem, egyszer-kétszer láttam csak őket nagyon biztatóan versenyezni a hazai bajnokságban, ezért gondoltam, hogy kipróbálom őket a nemzetközi mezőnyben is. Remek döntés volt, mindketten jó választásnak bizonyultak. Az úszásban mind a négy versenyzőnk a legjobbját hozta ki magából. Horváth Barnabás egy másodperces hátránnyal a második helyről vágott neki a kombinált számnak, amiben jól teljesített, végül mégis visszacsúszott a negyedik pozícióba, mert nem bírta az utolsó pár száz métert. Koleszár Mihály hatalmas futásának köszönheti az ezüstérmét, amire nagyon is rászolgált. Úgy érzem, szép jövő előtt áll ez a csapat” – értékelte az U17-es fiúkat Szloboda József.

A tizenöt esztendős Koleszár Mihálynak ez volt élete második nemzetközi szereplése. Az elsőn, az ifjúsági Európa-bajnokságon nem sikerült emlékezetes teljesítményt nyújtania, huszadikként végzett. A mostani verseny azonban alighanem örökre emlékezetes marad neki, hiszen csapatban aranyérmet, egyéniben pedig ezüstöt szerzett. Az eredményhirdetést követően boldogan nyilatkozott honlapunknak.

„Titokban reménykedtem a jó szereplésben, ám ez az ezüstérem és a csapatarany minden várakozásomat felülmúlta. Az utóbbi időben sokkal többet és komolyabban edzettem, mint korábban, szerintem ennek köszönhetem a sikert. Fenomenális érzés volt a mai verseny. Ez persze az egész csapatra igaz, mindenki arcán láttam a boldogságot. Ha egy számot ki kell emelnem, azt hiszem, a futás marad meg bennem a legjobban” – vélekedett a KSI ifjú versenyzője.

Az U19-es lányok napja kevésbé sikerült jól. Az egyiptomiak már a vívásban állva hagyták a mezőnyt, senkinek, így a magyaroknak sem volt esélyük velük szemben. Itt egyébként még Turbucz Anna és Kovács Eszter is versenyben volt, hiszen mindketten plusz hárommal jöhettek le a pástról. Dallos Lilla pedig még náluk is jobban teljesített, 26 győzelme mellett csak 17 vereséget könyvelhetett el. Igazából csak Bánki Adél gyengélkedett ebben a számban. Az uszodában is minden a papírforma szerint alakult, de az azért látszódott, hogy ezen a napon nincs a magyar lányokban a dobogós helyezés. A kombinált számban ráadásul mindannyian meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak,  így tényleg egyikük sem került a dobogó, de még az első tíz közelébe sem.

„Igazából nem vártam többet senkitől, a fiúk viszont alaposan megleptek ragyogó teljesítményükkel” – összegezte az első napi teljesítményt Szloboda József.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, CSEHORSZÁG
U17. Fiúk. Egyéni: 1. Matej Pajtl (Csehország) 921, 2. Koleszár Mihály 914, 3. Jurij Kovalcsuk (Ukrajna) 913, 4. Horváth Barnabás 908, 5. Gáll András 902… 15. Szakály Bence 856
Csapatverseny: 1. MAGYARORSZÁG (Koleszár, Horváth, Gáll) 2724, 2. Csehország 2669, 3. Ukrajna 2647
U19. Leányok. Egyéni: 1. Szalma Abdelmakszud (Egyiptom) 1061, 2. Marijam Amer (Egyitom) 1033, 3. Katerina Krejci (Csehország) 1019… 16. Kovács Eszter 951… 21. Dallos Lilla 933… 25. Turbucz Anna 919… 30. Bánki Adél 893
Csapatverseny: 1. Egyiptom 3065, 2. Csehország 2978, 3. Nagy-Britannia 2892, 4. Magyarország (Kovács, Dallos, Turbucz) 2803

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS