HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.20 22:11 Frissítve: 2017.10.20 22:17

Öttusa: magyar csapatarany a prágai ORV-ről

Az Olimpiai Reménységek Versenyén az U17-es fiúk között Koleszár Mihály ezüstérmet szerzett, a csapat pedig aranyérmes lett, míg az U19-es lányok csapatban a negyedik helyen végeztek. Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány senkitől sem várt nagy eredményeket a felkészülés ezen időszakában, ám a fiúk alaposan meglepték kiemelkedően jó teljesítményükkel. A szakember szerint nagy jövő várhat erre az együttesre.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla Aranyéremmel kezdte meg szereplését a magyar korosztályos öttusa-válogatott Prágában, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Az U17-es fiúk a dobogó legmagasabb fokára állhattak, miután az egyéni versengésben Koleszár Mihály a második, Horváth Barnabás a negyedik, Gáll András pedig az ötödik helyen végzett. A lányok között az U19-es csapat már kevésbé volt sikeres, hiszen tagjai a középmezőnyben fejezték be a versenyt, így az együttes összesítésben a negyedik helyen végzett. Pedig utóbbiaknak fontosabb lett volna a jó helyezés, hiszen ebben a kategóriában lehetett pontokat gyűjteni az ifjúsági olimpiai kvótaszerzéshez. Igaz, a nyári portugáliai európai kvalifikációs versenyen Gulyás Michelle már szerzett egy helyet a lányoknak, de most sem jött volna rosszul néhány értékes pont a következő kvótához.

Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány versenyzőinek teljesítményét értékelve ismét felhívta a figyelmet arra, hogy különösebb elvárások nélkül, a már javában megkezdett téli alapozás időszakából, igazi formaidőzítés híján érkeztek Prágába. Az U17-es fiúcsapat hét ország huszonöt indulója között bizonyult a legjobbnak.

Aranyérmet nyert az U17-es fiúcsapat Prágában Fotó: Szloboda József

Aranyérmet nyert az U17-es fiúcsapat Prágában  •  Fotó: Szloboda József

„Csak gratulálni tudok a fiúknak, hiszen konkrétan nem is készültünk erre a viadalra, ráadásul nagyon fiatal a csapat. Gáll Andrást és Szakály Bencét igazából nem is ismertem, egyszer-kétszer láttam csak őket nagyon biztatóan versenyezni a hazai bajnokságban, ezért gondoltam, hogy kipróbálom őket a nemzetközi mezőnyben is. Remek döntés volt, mindketten jó választásnak bizonyultak. Az úszásban mind a négy versenyzőnk a legjobbját hozta ki magából. Horváth Barnabás egy másodperces hátránnyal a második helyről vágott neki a kombinált számnak, amiben jól teljesített, végül mégis visszacsúszott a negyedik pozícióba, mert nem bírta az utolsó pár száz métert. Koleszár Mihály hatalmas futásának köszönheti az ezüstérmét, amire nagyon is rászolgált. Úgy érzem, szép jövő előtt áll ez a csapat” – értékelte az U17-es fiúkat Szloboda József.

A tizenöt esztendős Koleszár Mihálynak ez volt élete második nemzetközi szereplése. Az elsőn, az ifjúsági Európa-bajnokságon nem sikerült emlékezetes teljesítményt nyújtania, huszadikként végzett. A mostani verseny azonban alighanem örökre emlékezetes marad neki, hiszen csapatban aranyérmet, egyéniben pedig ezüstöt szerzett. Az eredményhirdetést követően boldogan nyilatkozott honlapunknak.

„Titokban reménykedtem a jó szereplésben, ám ez az ezüstérem és a csapatarany minden várakozásomat felülmúlta. Az utóbbi időben sokkal többet és komolyabban edzettem, mint korábban, szerintem ennek köszönhetem a sikert. Fenomenális érzés volt a mai verseny. Ez persze az egész csapatra igaz, mindenki arcán láttam a boldogságot. Ha egy számot ki kell emelnem, azt hiszem, a futás marad meg bennem a legjobban” – vélekedett a KSI ifjú versenyzője.

Az U19-es lányok napja kevésbé sikerült jól. Az egyiptomiak már a vívásban állva hagyták a mezőnyt, senkinek, így a magyaroknak sem volt esélyük velük szemben. Itt egyébként még Turbucz Anna és Kovács Eszter is versenyben volt, hiszen mindketten plusz hárommal jöhettek le a pástról. Dallos Lilla pedig még náluk is jobban teljesített, 26 győzelme mellett csak 17 vereséget könyvelhetett el. Igazából csak Bánki Adél gyengélkedett ebben a számban. Az uszodában is minden a papírforma szerint alakult, de az azért látszódott, hogy ezen a napon nincs a magyar lányokban a dobogós helyezés. A kombinált számban ráadásul mindannyian meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak,  így tényleg egyikük sem került a dobogó, de még az első tíz közelébe sem.

„Igazából nem vártam többet senkitől, a fiúk viszont alaposan megleptek ragyogó teljesítményükkel” – összegezte az első napi teljesítményt Szloboda József.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, CSEHORSZÁG
U17. Fiúk. Egyéni: 1. Matej Pajtl (Csehország) 921, 2. Koleszár Mihály 914, 3. Jurij Kovalcsuk (Ukrajna) 913, 4. Horváth Barnabás 908, 5. Gáll András 902… 15. Szakály Bence 856
Csapatverseny: 1. MAGYARORSZÁG (Koleszár, Horváth, Gáll) 2724, 2. Csehország 2669, 3. Ukrajna 2647
U19. Leányok. Egyéni: 1. Szalma Abdelmakszud (Egyiptom) 1061, 2. Marijam Amer (Egyitom) 1033, 3. Katerina Krejci (Csehország) 1019… 16. Kovács Eszter 951… 21. Dallos Lilla 933… 25. Turbucz Anna 919… 30. Bánki Adél 893
Csapatverseny: 1. Egyiptom 3065, 2. Csehország 2978, 3. Nagy-Britannia 2892, 4. Magyarország (Kovács, Dallos, Turbucz) 2803

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS