HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.20 22:11 Frissítve: 2017.10.20 22:17

Öttusa: magyar csapatarany a prágai ORV-ről

Az Olimpiai Reménységek Versenyén az U17-es fiúk között Koleszár Mihály ezüstérmet szerzett, a csapat pedig aranyérmes lett, míg az U19-es lányok csapatban a negyedik helyen végeztek. Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány senkitől sem várt nagy eredményeket a felkészülés ezen időszakában, ám a fiúk alaposan meglepték kiemelkedően jó teljesítményükkel. A szakember szerint nagy jövő várhat erre az együttesre.

HIRDETÉS

Gy. Szabó Csilla Aranyéremmel kezdte meg szereplését a magyar korosztályos öttusa-válogatott Prágában, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Az U17-es fiúk a dobogó legmagasabb fokára állhattak, miután az egyéni versengésben Koleszár Mihály a második, Horváth Barnabás a negyedik, Gáll András pedig az ötödik helyen végzett. A lányok között az U19-es csapat már kevésbé volt sikeres, hiszen tagjai a középmezőnyben fejezték be a versenyt, így az együttes összesítésben a negyedik helyen végzett. Pedig utóbbiaknak fontosabb lett volna a jó helyezés, hiszen ebben a kategóriában lehetett pontokat gyűjteni az ifjúsági olimpiai kvótaszerzéshez. Igaz, a nyári portugáliai európai kvalifikációs versenyen Gulyás Michelle már szerzett egy helyet a lányoknak, de most sem jött volna rosszul néhány értékes pont a következő kvótához.

Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány versenyzőinek teljesítményét értékelve ismét felhívta a figyelmet arra, hogy különösebb elvárások nélkül, a már javában megkezdett téli alapozás időszakából, igazi formaidőzítés híján érkeztek Prágába. Az U17-es fiúcsapat hét ország huszonöt indulója között bizonyult a legjobbnak.

Aranyérmet nyert az U17-es fiúcsapat Prágában Fotó: Szloboda József

Aranyérmet nyert az U17-es fiúcsapat Prágában  •  Fotó: Szloboda József

„Csak gratulálni tudok a fiúknak, hiszen konkrétan nem is készültünk erre a viadalra, ráadásul nagyon fiatal a csapat. Gáll Andrást és Szakály Bencét igazából nem is ismertem, egyszer-kétszer láttam csak őket nagyon biztatóan versenyezni a hazai bajnokságban, ezért gondoltam, hogy kipróbálom őket a nemzetközi mezőnyben is. Remek döntés volt, mindketten jó választásnak bizonyultak. Az úszásban mind a négy versenyzőnk a legjobbját hozta ki magából. Horváth Barnabás egy másodperces hátránnyal a második helyről vágott neki a kombinált számnak, amiben jól teljesített, végül mégis visszacsúszott a negyedik pozícióba, mert nem bírta az utolsó pár száz métert. Koleszár Mihály hatalmas futásának köszönheti az ezüstérmét, amire nagyon is rászolgált. Úgy érzem, szép jövő előtt áll ez a csapat” – értékelte az U17-es fiúkat Szloboda József.

A tizenöt esztendős Koleszár Mihálynak ez volt élete második nemzetközi szereplése. Az elsőn, az ifjúsági Európa-bajnokságon nem sikerült emlékezetes teljesítményt nyújtania, huszadikként végzett. A mostani verseny azonban alighanem örökre emlékezetes marad neki, hiszen csapatban aranyérmet, egyéniben pedig ezüstöt szerzett. Az eredményhirdetést követően boldogan nyilatkozott honlapunknak.

„Titokban reménykedtem a jó szereplésben, ám ez az ezüstérem és a csapatarany minden várakozásomat felülmúlta. Az utóbbi időben sokkal többet és komolyabban edzettem, mint korábban, szerintem ennek köszönhetem a sikert. Fenomenális érzés volt a mai verseny. Ez persze az egész csapatra igaz, mindenki arcán láttam a boldogságot. Ha egy számot ki kell emelnem, azt hiszem, a futás marad meg bennem a legjobban” – vélekedett a KSI ifjú versenyzője.

Az U19-es lányok napja kevésbé sikerült jól. Az egyiptomiak már a vívásban állva hagyták a mezőnyt, senkinek, így a magyaroknak sem volt esélyük velük szemben. Itt egyébként még Turbucz Anna és Kovács Eszter is versenyben volt, hiszen mindketten plusz hárommal jöhettek le a pástról. Dallos Lilla pedig még náluk is jobban teljesített, 26 győzelme mellett csak 17 vereséget könyvelhetett el. Igazából csak Bánki Adél gyengélkedett ebben a számban. Az uszodában is minden a papírforma szerint alakult, de az azért látszódott, hogy ezen a napon nincs a magyar lányokban a dobogós helyezés. A kombinált számban ráadásul mindannyian meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak,  így tényleg egyikük sem került a dobogó, de még az első tíz közelébe sem.

„Igazából nem vártam többet senkitől, a fiúk viszont alaposan megleptek ragyogó teljesítményükkel” – összegezte az első napi teljesítményt Szloboda József.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, CSEHORSZÁG
U17. Fiúk. Egyéni: 1. Matej Pajtl (Csehország) 921, 2. Koleszár Mihály 914, 3. Jurij Kovalcsuk (Ukrajna) 913, 4. Horváth Barnabás 908, 5. Gáll András 902… 15. Szakály Bence 856
Csapatverseny: 1. MAGYARORSZÁG (Koleszár, Horváth, Gáll) 2724, 2. Csehország 2669, 3. Ukrajna 2647
U19. Leányok. Egyéni: 1. Szalma Abdelmakszud (Egyiptom) 1061, 2. Marijam Amer (Egyitom) 1033, 3. Katerina Krejci (Csehország) 1019… 16. Kovács Eszter 951… 21. Dallos Lilla 933… 25. Turbucz Anna 919… 30. Bánki Adél 893
Csapatverseny: 1. Egyiptom 3065, 2. Csehország 2978, 3. Nagy-Britannia 2892, 4. Magyarország (Kovács, Dallos, Turbucz) 2803

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS