Öttusa: keddtől junior-vb Székesfehérváron

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.07. 20:28
Címkék
Az idén Székesfehérvár ad otthont a junior öttusa-világbajnokságnak, ahol a nemzetközi élmezőny mellett tizenkét magyar versenyző is érdekelt lesz. A szövetségi kapitányok bíznak benne, hogy a barcelonai korosztályos Európa-bajnokságon jól teljesítő válogatott hazai környezetben még sikeresebb lehet.

Leiner SomaNem először rendeznek rangos öttusaversenyt Székesfehérváron, a koronázóváros ezúttal a junior-világbajnokságnak ad otthont.Óriási mezőnyre számíthatunk, hiszen harminc ország képviselteti magát, közülük a legnagyobb küldöttséget a húszfős orosz csapat jelenti. Az események középpontjában a Bregyó-köz lesz, amely a kombinált számoknak ad otthont. A lovaglást a sportközpont mögötti olimpiai parkban, a vívást a Lakeside Hotel melletti csarnokban, az úszást pedig a Csitáry Uszodában tartják, így a helyszínek közel lesznek egymáshoz.Leiner SomaNem először rendeznek rangos öttusaversenyt Székesfehérváron, a koronázóváros ezúttal a junior-világbajnokságnak ad otthont.Óriási mezőnyre számíthatunk, hiszen harminc ország képviselteti magát, közülük a legnagyobb küldöttséget a húszfős orosz csapat jelenti. Az események középpontjában a Bregyó-köz lesz, amely a kombinált számoknak ad otthont. A lovaglást a sportközpont mögötti olimpiai parkban, a vívást a Lakeside Hotel melletti csarnokban, az úszást pedig a Csitáry Uszodában tartják, így a helyszínek közel lesznek egymáshoz.

Balról: Varga Eszter, Barta Luca és Simon Sarolta - mindhárman nagy reményekkel várják a kezdést Forrás: MÖSZ
Balról: Varga Eszter, Barta Luca és Simon Sarolta - mindhárman nagy reményekkel várják a kezdést Forrás: MÖSZ

Balról: Varga Eszter, Barta Luca és Simon Sarolta - mindhárman nagy reményekkel várják a kezdést  •  Forrás: MÖSZ

A hazai válogatottat tizenkét versenyző alkotja, egy híján ugyanaz a keret vesz részt a világbajnokságon, mint a júniusi, barcelonai kontinensviadalon. A változás a női neveknél keresendő, hiszen Gulyás Michelle az ifjúsági olimpiai kvalifikáció miatt ezúttal nem áll a válogatottrendelkezésére, míg az Eb-n sérülés miatt nem induló Boros Alexandra felépült, és részt vesz a viadalon. A csapatban bronzérmet szerzett Barta Luca, Strobl Anita, Simon Sarolta trió is indul, a váltót pedig Varga Eszter és Zs. Tóth Anna alkotja. A felkészülésről és a várakozásokról Kállai Ákos női szövetségi kapitány nyilatkozott honlapunknak.

„Különbözőek a versenyzőink, hiszen van, aki többet szeret pihenni a megméretés előtt, míg van, aki az utolsó napon is edz. Ha a lányok megismétlik a barcelonai szereplést, és a lovaglás ezúttal a mi javunkra billen, szép eredményeket érhetünk el. Mindig nagy kérdés, hogy nyomás-e a hazai rendezés, amit tudok, hogy a lányok szeretnek utazni, így ha Ausztráliában vagy Chilében lenne a világbajnokság, lehet annak jobban örülnének... De komolyra fordítva a szót, egyénenként változó, hogy ki hogy dolgozza fel.”

A férfimezőnyben ugyanaz a hat versenyzőnk indul, mint a kontinensviadalon, így az akkori négy döntősünk, Szép Balázs, Regős Gergely, Kardos Bence és Bereczki Richárdis megméreti magát. A váltót a Tomaschof Soma, Farkas Martin kettős alkotja majd. A férfikapitány, Martinek János a mentális készültségről is szót ejtett, amikor elvárásairól kérdeztük.

„Már csak könnyített edzéseket végeznek a fiúk, mindenki várja a kezdést. A helyezések helyett inkább egyéni teljesítményekben gondolkodom, a felelősség elbírása kulcskérdés lesz. A barcelonai Eb-n lett volna esélyünk dobogóra állni, de az érem végül elmaradt, pedig a versenyzőink képesek lettek volna rá. Remélem ezúttal jobban kezelik majd ezt, illetve a hazai környezetet is, mert nagyon jó képességű versenyzőkből áll a csapat.”

A világbajnokság a női váltók versenyével kezdődik kedden, majd a férfival folytatódik, aztán az egyéni selejtezők, illetve döntők következnek, míg egy hét múlva, hétfőn a mix váltókkal zárul a székesfehérvári program.

ÖTTUSA JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR
A magyar indulók
Nők: Barta Luca (Trion SC), Simon Sarolta (KSI), Strobl Anita (Alba Öttusa), Boros Alexandra (KSI), Zs. Tóth Anna (UTE), Varga Eszter (Volán Fehérvár)
Férfiak: Szép Balázs (BHSE), Regős Gergely (KSI), Tomaschof Soma (BHSE), Kardos Bence (Trion SC), Bereczki Richárd (KSI), Farkas Martin (Volán Fehérvár)
A program
Augusztus 8., kedd: Nők, váltó
Szerda: Férfiak, váltó
Csütörtök: Nők, selejtező
Péntek: Férfiak, selejtező
Szombat: Nők, döntő
Vasárnap: Férfiak, döntő
Augusztus 14., hétfő: Mix váltó

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik