Öttusa: junior-világbajnok a magyar női váltó

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 20:52
Címkék
A dobogó legfelső fokára állhatott a Varga Eszter és Zs. Tóth Anna alkotta váltó a székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon. A magyar lányok kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, minden számot az első, illetve második helyen zártak, így a nap végén nem volt kérdéses, melyik kettős nyeri az aranyérmet.

Leiner SomaEnnél jobban aligha lehetett volna kezdeni a hazai rendezésű junior öttusa-világbajnokságot! A székesfehérvári viadal a női váltók versenyével indult, a magyar csapatot az UTE-s Varga Eszter és a fehérvári Zs. Tóth Anna alkotta. A nap krónikájának összeállításában Kállai Ákos női szövetségi kapitány segített honlapunknak.Leiner SomaEnnél jobban aligha lehetett volna kezdeni a hazai rendezésű junior öttusa-világbajnokságot! A székesfehérvári viadal a női váltók versenyével indult, a magyar csapatot az UTE-s Varga Eszter és a fehérvári Zs. Tóth Anna alkotta. A nap krónikájának összeállításában Kállai Ákos női szövetségi kapitány segített honlapunknak.

A verseny a szokásoknak megfelelően az uszodában indult, ahol az új szabályok bevezetése óta nem lehet igazán nagy előnyhöz jutni. Ettől függetlenül a lányok remekeltek, és a második helyen zárták a számot, hátrányuk mindössze fél másodperc, és egy pont volt az olaszokhoz képest. Ahogy arra számítani lehetett, az úszást követően még egyben maradt a mezőny.

Egységben az erő - a magyar váltó kiegyensúlyottsága vébéaranyat ért Forrás: pentathlon.hu
Egységben az erő - a magyar váltó kiegyensúlyottsága vébéaranyat ért Forrás: pentathlon.hu

Egységben az erő - a magyar váltó kiegyensúlyottsága vb-aranyat ért  •  Forrás: pentathlon.hu

Jött a vívás, amely után már komoly különbségek is kialakultak, de a mieink ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtottak. Az alapszakaszt 20-10-es pozitív mérleggel zárták, holtversenyben elsőként az argentinokkal, viszont a bónusz vívásban a dél-amerikaiakat és az olaszokat is sikerült legyőzni, így a hazaiak szerezték a legtöbb egységet.

A lovaglás kulcsfontosságú volt magyar szempontból, tegnapi beharangozó írásunkban Kállai Ákos külön szót ejtett arról, hogy a sikerességhez elengedhetetlen, hogy a mi javunkra alakuljon ez a szám. Kívánsága teljesült, a lányok hibátlan pályát mentek, és győztek a lovardában, így első helyéről várták a kombinált számot.

A futás-lövészet is a vágyaink szerint alakult, mindkét lánynak volt hibátlan sorozata, futásban is odatették magukat, így a guatemalai kettős mögött, három másodperccel végeztek a számban, összesítésben viszont senki nem tudta megközelíteni őket: Varga Eszter és Zs. Tóth verhetetlennek bizonyult, a magyar páros megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

„Egész nap egységes csapatott alkottak a lányok, ez pedig nagyon fontos. A kiegyensúlyozottság szintén, a vívásban volt egy kisebb hullámvölgy, de két kiváló periódust produkáltak, és a bónuszt is nyerték. A lovaglás ugyan izgalmakkal teli volt, de eredményes, míg a kombináltban hidegvérrel lőttek a lányok. Egy sorozat volt csak, ami huszonöt másodpercig tartott, de ahhoz, hogy egyáltalán szoros legyen a befutó, valamelyiküknek bent kellett volna ragadnia a lőállásban. Nehéz lenne azt mondani, hogy nem vagyok elégedett, a legfényesebb érmet szereztük, remek formában voltak ma a lányok” - értékelt Kállai.

Szerdán a férfiak váltójával folytatódik a világbajnokság programja, a magyar csapatot Farkas Martin és Tomaschof Soma alkotja.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR
Női váltó.
1. MAGYARORSZÁG (VARGA ESZTER, ZS. TÓTH ANNA) 1393,
2. Olaszország (Aurora Tognetti, Elena Micheli) 1369, 3. Guatemala (Sophia Hernandez, Isabel Brand) 1366.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik