Öttusa: három magyar fiú az U19-es vb vasárnapi döntőjében

Vágólapra másolva!
2017.07.21. 22:08
Címkék
Csakúgy, mint a leányok mezőnyében, a fiúk között is három öttusázónk jutott döntőbe a prágai U19-es világbajnokságon. Szloboda József szövetségi kapitány nem csupán a hetvenöt százalékos mérleg miatt lehet elégedett, hanem amiatt is, hogy a vasárnapi fináléba jutott Szép Balázs, Burcsik Barnabás és Viczián Bence a csapatversenyben is érdekelt lesz.

Leiner SomaA fiúk kvalifikációjának forgatókönyve szinte teljesen megegyezett a leányokéval, legalábbis ami a magyar vonatkozásokat illeti. A prágai U19-es világbajnokság negyedik napján ismét négy öttusázónk volt érdekelt, akiket ezúttal is három csoportba soroltak, ráadásul a továbbjutók száma is megegyezett a csütörtökivel.Leiner SomaA fiúk kvalifikációjának forgatókönyve szinte teljesen megegyezett a leányokéval, legalábbis ami a magyar vonatkozásokat illeti. A prágai U19-es világbajnokság negyedik napján ismét négy öttusázónk volt érdekelt, akiket ezúttal is három csoportba soroltak, ráadásul a továbbjutók száma is megegyezett a csütörtökivel.

A napot Burcsik Barnabás és az A csoport nyitotta, az UTE versenyzője jól úszott és a mezőny első felében végzett, a páston pedig igyekezett folytatni jó szereplését. Abírókétes döntése kicsit összezavarta – egy asszót ellene ítéltek, jogtalanul –, mégsem jött ki annyira rosszul a vívásból, noha huszonegyedikként zárta a számot. Kombináltban ki kellett hoznia magából a maximumot, ha nem akart izgulni a végén, és ennek megfelelően teljesített: az első helyen végzett a futás-lövészetben, kiváló teljesítményének köszönhetően csoportja ötödik legjobbjaként jutott a döntőbe.

Balról: Szép Balázs és Burcsik Barnabás is érdekelt lesz a vasárnapi fináléban Fotó: Szloboda József
Balról: Szép Balázs és Burcsik Barnabás is érdekelt lesz a vasárnapi fináléban Fotó: Szloboda József

Balról: Szép Balázs és Burcsik Barnabás is érdekelt lesz a vasárnapi fináléban  •  Fotó: Szloboda József

Szép Balázs és Viczián Bence ott folytatta, ahol Burcsik abbahagyta, sőt! Mindketten remekeltek a medencében, illetve a páston is. Vívásban +7-es mérleggel zártak, a nyitó számokban nyújtott meggyőző szereplésüknek köszönhetően a kombináltban már nem kellett megszakadniuk, okos, higgadt versenyzéssel vívták ki a fináléba kerülést.

A kiváló magyar szereplést Válik Ferenc tehette volna teljessé. Az első két szám után úgy tűnt, minden magyar fiúversenyző érdekelt lehet a vasárnapi döntőben. A kecskeméti öttusázó egyéni legjobbját úszta, és Szép Balázsékhoz hasonlóan +7-tel végzett vívásban. A kombináltat is erősen kezdte, de beragadt, ezáltal pedig rengeteg időt vesztett. Végül tizenhatodikként végzett a C csoportban, így lemaradt a fináléról.

A versenynap végén Szloboda József szövetségi kapitány értékelt honlapunknak.

„Ami ezúttal is pozitívum, hogy lesz magyar csapat a vasárnapi döntőben, hiszen hárman is továbbjutottak. A teljesítménnyel is elégedett vagyok, mind a négy versenyzőnk kitett magáért.”

Szombaton a leánydöntővel folytatódik a világbajnokság, ahol Gulyás Michelle, Barta Luca és Sarcia Borbála is érdekelt lesz.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik