Öttusa: ezüstérmes a magyar fiú csapat az ifjúsági vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 21:57
Címkék
A portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon szerdán a fiúké volt a terep, hogy megmérkőzzenek egymással az érmekért. A magyar fiatalok az ötödikként végzett Tamás József révén újabb olimpiai kvótát szereztek, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint 18. lett, csapatban viszont ezüstérmet nyertek a fiúk!

K. N. utanpotlassport.hu„Az egyik szemem sír, a másik nevet”− kezdte a nap értékelését Szloboda József utánpótlás-kapitány. Szerdán a fiúkon volt a sor, hogy a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon érmet nyerjenek, vagy legalább kvótát szerezzenek az októberi ifjúsági olimpiára. Ez csak részben valósult meg.K. N. utanpotlassport.hu„Az egyik szemem sír, a másik nevet”− kezdte a nap értékelését Szloboda József utánpótlás-kapitány. Szerdán a fiúkon volt a sor, hogy a portugáliai ifjúsági öttusa világbajnokságon érmet nyerjenek, vagy legalább kvótát szerezzenek az októberi ifjúsági olimpiára. Ez csak részben valósult meg.

Boldogan selfiztek a magyar fiúk, csapatban másodikok lettek Fotó: UIPM
Boldogan selfiztek a magyar fiúk, csapatban másodikok lettek Fotó: UIPM

Boldogan szelfiztek a magyar fiúk, csapatban másodikok lettek  •  Fotó: UIPM

„Egyéniben sajnos nem sikerült érmet szereznünk, Tamás József 5. helye viszont olimpiai kvótát ér, és ezzel az eredménnyel csapatban sikerült odaérnünk a második helyre. A srácok nagyon jól kezdték a napot, Katona Bálint és Tamás József az élmezőnyben zárta a vívást, Bőhm Csaba viszont csak 22. lett ebben a számban”− folytatta az értékelést Szloboda.

Majd az uszodában visszavágok! – gondolhatta Bőhm Csaba. Így is lett. A Kőbánya SC öttusázója egyéni harmadik időt tempózott a medencében, amivel nagyot lépett előre az összetettben. Tamás József szintén kiválóan úszott, ő negyedik lett, de a selejtezőben nyújtott teljesítménytől mindhárom fiú elmaradt.

„Ez minden bizonnyal annak volt köszönhető, hogy a selejtezőben az úszással kezdtek a fiúk, míg a döntőben a vívópástra vezetett az első útjuk, így a medencéhez érve már alaposan megcsappant energiakészlettel érkeztek”.

A kombinált szám előtt már látszott, hogy a egyiptomi fiúkkal sem egyéniben, sem csapatban nem tudjuk felvenni a harcot, hiszen jókora fölényben versenyeztek. A végén ki is sajátították a dobogót, csapatban pedig természetesen toronymagasan győzedelmeskedtek. A magyar fiúk viszont tartották formájukat, és − nagyrészt Tamás József egyenletes teljesítményének köszönhetően − végül meglett az csapatezüstérem. Az egyéni számban Tamás az 5. helyet szerezte meg, amivel kvalifikálta magát az őszi ifjúsági olimpiára, Bőhm Csaba 14., Katona Bálint pedig 18. lett, kissé elmaradva a kapitány előzetes reményeitől.

Holnap Dallos Lilla és Turbucz Anna képviseli a magyar színeket a leány váltóversenyben, míg pénteken Katona Bálint és Bőhm Csaba próbál minél jobb helyezést elérni a fiúk váltóversenyén. Szombaton, a zárónapon a vegyesváltót rendezik meg, ahol a magyarok közül Csizmazia Rita és Horváth Barnabás lesz porondon.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik