Öttusa: a junior-világbajnok Regős Gergely dupla balszerencséje

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.05. 18:52
Címkék
Rég nem látott pechsorozat érte Kairóban a felnőtt öttusázók világkupa-sorozatának első állomásán a 21 éves Regős Gergelyt. Először a lova rogyott össze alatta, majd a pisztolya mondott csődött. A KSI fiatal versenyzője végül a 28.helyen végzett.

UP-info/SzPress– utanpotlassport.huRitka balszerencse-sorozat kísérte a junior-világbajnok Regős Gergely szereplését a felnőtt öttusa-világkupa sorozat első állomásán Kairóban. A 21 éves sportoló a 15. helyen jutott a fináléba, ahol rövid idő leforgása alatt kétszer is kilátástalan helyzetbe került.UP-info/SzPress– utanpotlassport.huRitka balszerencse-sorozat kísérte a junior-világbajnok Regős Gergely szereplését a felnőtt öttusa-világkupa sorozat első állomásán Kairóban. A 21 éves sportoló a 15. helyen jutott a fináléba, ahol rövid idő leforgása alatt kétszer is kilátástalan helyzetbe került.

És nem saját hibájából.

A rossz széria a lovaglásban kezdődött, a KSI fiatalja alatt minden különösebb előjel nélkül összerogyott a lova. S bár egyetlen verőhibája sem volt addig, esélye sem maradt arra, hogy a középmezőnybe végezzen. Mire nagy nehezen sikerült talpra állítani a négylábút, temérdek időt veszített. Regős azonban nem adta fel. Remekül küzdött és próbálta lefaragni hátrányát, amikor újabb balszerencse érte. A kombinált számban a pisztolya váratlanul csődöt mondott, s így egyetlen értékelhető lövést sem tudott leadni. A szabályok értelmében ilyenkor négyszer 50 másodpercig kell a lőállásban vesztegelni, amit természetesen meg is tett a KSI ifjú öttusázója. Ezzel azonban ismét annyi időt vesztett, hogy végül a 28. helyen fejezte be a küzdelmet. A Regőshöz hasonlóan 1996-os születésű, de a január óta már 22 éves Bereczki Richárd egy hellyel előzte meg csapattársát, és lett 27. A fiataloknak tehát nem sikerült az idei első felnőtt világkupa-versenyen az élmezőnyben végezniük.

A férfiaknál kettős francia győzelem született, a hölgyeknél pedig a szintén francia Elodie Clouvel mögött Alekszejev Tamara nyerte az ezüstérmet. Az egyetlen női utánpótláskorú versenyző, Simon Sarolta (20) nem jutott túl a selejtezőn.

A főoldali fotónk illusztráció.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik