Öttusa, U19-es vb: három magyar leány jutott döntőbe, így csapatban is érdekelt lesz

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.20. 23:48
Címkék
Négy öttusázónk volt érdekelt a leányok selejtezőnapján a prágai U19-es világbajnokságon. Közülük hárman döntőbe jutottak, így az egyéni szereplés mellett Barta Luca, Gulyás Michelle és Sarcia Borbála a csapatversenyben is érdekelt lesz.

Leiner SomaHárom csoportban összesen nyolcvanhat leány öttusázó mérte össze tudását a prágai U19-es, azaz az ifjúsági A világbajnokság selejtezőjében. A népes mezőnyben a magyar színeket Barta Luca, Gulyás Michelle, Kiss Virág és Sarcia Borbála képviselte.Leiner SomaHárom csoportban összesen nyolcvanhat leány öttusázó mérte össze tudását a prágai U19-es, azaz az ifjúsági A világbajnokság selejtezőjében. A népes mezőnyben a magyar színeket Barta Luca, Gulyás Michelle, Kiss Virág és Sarcia Borbála képviselte.

A szereplést előbbi két versenyzőnkkezdte, nem is akárhogy! A váltóversenyeken problémát okozó vívás ezúttal kiválóan alakult Gulyásnak és Bartának is, előbbi 17-11-es, utóbbi 16-12-es mutatóval zárt. A jó szereplés a medencében is folytatódott, olyannyira, hogy Gulyás nyerte a számot. A kombináltban nem kellett megszakadniuk, okos, kényelmes versenyzéssel végül Gulyás Michelle negyedikként, Barta Luca pedig hatodikként jutott az A csoportból a szombati fináléba.

Balról: Sarcia Borbála, Barta Luca és Gulyás Michelle - a magyar döntősök Forrás: pentathlon.hu
Balról: Sarcia Borbála, Barta Luca és Gulyás Michelle - a magyar döntősök Forrás: pentathlon.hu

Balról: Sarcia Borbála, Barta Luca és Gulyás Michelle - a magyar döntősök  •  Forrás: pentathlon.hu

Kevésbé lehet elégedett Kiss Virág: a medencében ugyan egyéni csúcsot úszott, a páston negatív mérleggel (8-20) zárt, így roppant nehéz helyzetbe került. A záró számban mindent egy lapra feltéve futott, mégpedig kiválóan. A lövészetbe viszont pont emiatt sok hiba csúszott, így a B csoport tizenötödik helyén végzett, és lemaradt a döntőről.

A C csoport küzdelmei során Sarcia Borbála mellett azért is izgulhattunk, hogy a csapatversenyben is legyen magyar érdekeltség, ehhez három lánynak kellett a döntőbe jutni. Vívásban és úszásban ennek megfelelően remekelt a KSI öttusázója, a hetedik pozícióból várta a kombinált számot. Rendesen megizzasztotta Szloboda József szövetségi kapitányt, de végül a gyengébben sikerült lövészet sem akadályozta meg abban, hogy a fináléba kerüljön, illetve teljessé tegye a magyar csapatot.

A versenynap végén Szloboda József értékelt honlapunknak:
„Igazán boldog akkor lettem volna, ha mind a négyen döntőbe kerülnek, de összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Az A csoportos versenyzőink kiválóan úsztak, futottak és lőttek, ezekkel az eredményekkel a fináléban is elégedett lennék. De konkrét célokról nem szeretnék beszélni, örülök, hogy a csapatversenyben is érdekeltek leszünk.”

Pénteken a fiúk kvalifikációjával folytatódik a világbajnokság, Burcsik Barnabás, Szép Balázs, Viczián Bence és Válik Ferenc igyekszik kiharcolni a döntőbe jutást.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik