Öttusa, U19-es vb: bronzérmes lett a fiúcsapatunk

Vágólapra másolva!
2017.07.23. 20:55
Címkék
A leánydöntőt követően Szloboda József kapitány abban bízott, hogy legalább a fiúknak összejön vasárnap az érem a prágai U19-es öttusa-világbajnokságon, Szép Balázs, Burcsik Barnabás és Viczián Bence pedig nem okozott csalódást. Noha az egyéni versenyben egyiküknek sem sikerült a legjobb háromba kerülnie, együtt felállhattak a dobogó legalsó fokára.

Leiner SomaNem titkolta csalódottságát szombaton Szloboda József szövetségi kapitány, az U19-es öttusa-világbajnokság leánydöntőjét követően. Bár a betegséggel küzdő Gulyás Michelle karnyújtásnyira volt az éremtől, végül negyedik lett, így a kapitány az értékelését azzal zárta:„remélem, a fiúknak összejön".Leiner SomaNem titkolta csalódottságát szombaton Szloboda József szövetségi kapitány, az U19-es öttusa-világbajnokság leánydöntőjét követően. Bár a betegséggel küzdő Gulyás Michelle karnyújtásnyira volt az éremtől, végül negyedik lett, így a kapitány az értékelését azzal zárta:„remélem, a fiúknak összejön".

Az úszást követően bizakodhattunk, hiszen Szép Balázs három másodperccel jobbat ment a selejtezőhöz képest, Viczián Bence szintén javított, míg Burcsik Barnabás megismételte a kvalifikációban nyújtott jó teljesítményt. A korábbi napokban azonban láttuk, hogy a medencében mutatott produkció nem garancia semmire, a fontos kérdések a vívásban dőlnek el.

Balról: Viczián Bence, Szép Balázs és Burcsik Barnabás is nagyot küzdött, és megérdemelték a bronzérmet Fotó: Szloboda József
Balról: Viczián Bence, Szép Balázs és Burcsik Barnabás is nagyot küzdött, és megérdemelték a bronzérmet Fotó: Szloboda József

Balról: Viczián Bence, Szép Balázs és Burcsik Barnabás is nagyot küzdött, megérdemelték a bronzérmet  •  Fotó: Szloboda József

Sajnos, el is dőltek, már ami az egyéni éremesélyeket illeti. Hasonló eredményeket hozott mind a három döntősünk: Szép és Viczián -1-es, míg Burcsik +1-es mérleggel zárt, így a kombináltnak már csak a csapatban elért dobogó reményében vághattak neki.

A fiúk viszont elképesztőt mentek, ismét bebizonyították, hogy a fizikális számokban az élmezőnybe tartoznak, sőt ezúttal a lövészet is kiválóan sikerült. Igazán kitettek magukért, így a versenynap végén Szép Balázs az ötödik, Burcsik Barnabás a kilencedik, Viczián Bence pedig a tizennyolcadik pozíciót szerezte meg.

De ami ennél is fontosabb: a csapat a versenyzők összesített eredménye alapján a harmadik helyen végzett, és dobogóra állhatott a cseh fővárosban.

A szövetségi kapitány, Szloboda József az eredményhirdetést követően elégedetten értékelt honlapunknak:
„A jó úszást követően a páston elszálltak az egyéni éremesélyek, mindenképpen fejlődnie kell az egész magyar küldöttségnek vívásban, ezzel sokat fogunk foglalkozni. A fizikális számokban megint joggal bízhattunk, a kombináltban remekeltek a fiúk, megérdemelten szerezték meg a bronzot. Egyéniben is nagyon közel voltunk, de így is elégedett vagyok, hiszen az volt a célkitűzés, hogy éremmel térjünk haza."

A prágai U19-es világbajnokság hétfőn a mix váltók versenyével zárul.

U19-ES ÖTTUSA VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA
A nap világbajnokai és a magyar eredmények
Fiúk
Egyéni:
Kim Vo-cseol (Koreai Köztársaság) 1187,...5. Szép Balázs 1154,...9. Burcsik Barnabás 1142,...18. Viczián Bence 1115.
Csapat: Koreai Köztársaság (Kim Vo-cseol, Kang Szeng-heon, Kim Kung-van) 3465 2. Egyiptom (Mohanad Szaban, Aljeldin Szevilam, Ahmed Elgendi) 3426, 3. MAGYARORSZÁG (SZÉP BALÁZS, BURCSIK BARNABÁS, VICZIÁN BENCE) 3411

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik