Öttusa, U17-es Eb: Viczián Bence és a leánycsapat aranyérmet nyert

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.01. 10:00
Címkék
A bulgáriai Pazardzsikban tizenkét magyar résztvevővel kezdődött az ifjúsági B, azaz az U17-es öttusa Európa-bajnokság. Az első nap minden elképzelést felülmúlt: Viczián Bence és a leánycsapat aranyérmet szerzett, a fiúk ezüstöt, Kovács Eszter pedig harmadik lett egyéniben. A szombati kulturális napot követően vasárnap a váltók versenyével folytatódik a kontinensviadal.

Leiner SomaRekkenő hőség, 39 fok – a Marica folyó partján nem mindennapi körülmények között indult a 17 év alattiak Európa-bajnoksága, igaz, a kombinált számot igyekeztek minél későbbre csúsztatni. Amagyar öttusázókon nem fogott ki a meleg, versenyzőink és Szloboda József szövetségi kapitány este tíz órára ért vissza a szállodába a hosszú napot követően.Leiner SomaRekkenő hőség, 39 fok – a Marica folyó partján nem mindennapi körülmények között indult a 17 év alattiak Európa-bajnoksága, igaz, a kombinált számot igyekeztek minél későbbre csúsztatni. Amagyar öttusázókon nem fogott ki a meleg, versenyzőink és Szloboda József szövetségi kapitány este tíz órára ért vissza a szállodába a hosszú napot követően.

De micsoda napot követően!… Két arany, egy ezüst és egy bronz, erre talán még Szloboda József sem számított.

„Titkon bíztam a szép eredményekben, de ezeket a gondolatokat nem mondtam el a versenyzőimnek, magamban tartottam. Szerencsére, minden úgy alakult, ahogy terveztem.”

Mindannyian kitettek magukért Forrás: MÖSZ
Mindannyian kitettek magukért Forrás: MÖSZ

Mindannyian kitettek magukért  •  Forrás: MÖSZ

A leányok csapatban elért aranyérméhez kiváló egyéni teljesítmények szükségeltettek, és ennek megfelelően erősen indítottak a mieink az uszodában – Szarka Luca első lett ebben a számban, Kovács Eszter pedig második a 15 ország 46 versenyzőjét felvonultató mezőnyben. Gondok a kombináltban adódtak, de nem Dallos Lucának, aki a harminchatodik helyről a hetedikre futott fel, míg a többieknek kisebb-nagyobb gondja támadt a lövészettel. Ennek ellenére mind a négy induló a mezőny első felében végzett, sőt: Kovács Eszter bronzérmes, Dallos Luca a parádés kombináltnak köszönhetően hetedik, Szarka Luca nyolcadik, míg Sarcia Borbála huszadik lett.

Az előbbi három eredmény pedig összességében a leánycsapat első helyét jelentette.

A fiúk hasonlóan szép eredményt produkáltak, bár az úszást a középmezőnyben zárták, de a sűrű mezőny miatt ez nem okozott akkora fejtörést Szloboda Józsefnek.

„Idén nem voltak olyan kiugró eredmények, mint az előző években. Mindig vannak meglepetések, óriási idők, ezúttal szoros, kiélezett csata folyt. De a szereplés minden elképzelésemet felülmúlta.”

Nem csoda, hiszen a BHSE versenyzője, Viczián Bence kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a dobogó legfelső fokára állhatott a nap végén. De a többiek is befértek a legjobb húszba: Gyurka Márk Manó a nyolcadik, Gábor Gergely a tizennyolcadik, Koleszár Mihály pedig a tizenkilencedik helyen végzett. Az összesített három legjobb egyéni eredmény ezüstérmet jelentett a Viczián, Gyurka, Gábor hármasnak.

„Az egész napos teljesítménnyel nagyon elégedett vagyok, az összes versenyző kitett magáért, abszolút megfeleltek a célkitűzéseknek, sőt felül is múlták. Bízom a hasonló folytatásban.”

A további éremhalmozásra vasárnap lesz lehetőségük a versenyzőinknek, mégpedig a váltóknak. Szombaton ugyanis kulturális napot tartanak a városban, amely a csapat egyik felének városnézést, a váltóban indulóknak pedig edzést jelent. A leányoknál Kovács Eszter és Kaiser Luca, a fiúknál Viczián Bence és Horváth Barnabás, mix váltóban pedig Csizmazia Rita és Katona Bence indul.

IFJÚSÁGI B (U17) ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, PAZARDZSIK (BULGÁRIA)
A nap Európa-bajnokai és a magyar eredmények
Nők. Egyéni. 1. Katsziarina Jetszina (Fehéroroszország) 833, 2. Julia Szergejeva (Oroszország) 808, 3. Kovács Eszter 801,...7. Dallos Lilla 791, 8. Szarka Luca 786, 20. Sarcia Borbála 742
Csapat.1. Magyarország (Kovács Eszter, Dallos Lilla, Szarka Luca) 1555
Férfiak. Egyéni.1. Viczián Bence 898,...8. Gyurka Márk Manó 884, 18. Gábor Gergely 870, 19. Koleszár Mihály 867
Csapat. 1. Oroszország (Vladiszlav Pusztovit, Vlagyimir Zabolotszki, Juri Kobotilov) 1810, 2. Magyarország (Viczián Bence, Gyurka Márk Manó, Gábor Gergely) 1788

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik