Öttusa: Gulyás Michelle és Szép Balázs nyerte egyéniben az ifjúsági bajnokságot

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.21. 21:40
Címkék
Az április közepi junior országos öttusabajnokság megnyerése után korosztályában, az ifjúságiak A-sok között is Szép Balázs (BHSE) bizonyult a legjobbnak a Budapesten rendezett ob-n, míg a lányoknál Gulyás Michelle (KSI SE) diadalmaskodott.

rebAz ifjúsági A korosztály (17-18 évesek) fontos versenye volt, a MAFC „házigazdaságával", a hétvégén Budapesten rendezett országos bajnokság, hiszen a viadal válogató a korosztály nyári világeseményeire.rebAz ifjúsági A korosztály (17-18 évesek) fontos versenye volt, a MAFC „házigazdaságával", a hétvégén Budapesten rendezett országos bajnokság, hiszen a viadal válogató a korosztály nyári világeseményeire.

szep_balazs
szep_balazs

Szép Balázs a junior után az ifjúsági ob-t is megnyerte  •  Forrás: MÖSZ

A fiúk között nem is férhetett kétség ahhoz, ki a legjobb. A BHSE-s Szép Balázs bő egy hónapja is megmutatta, hogy remek formában van, hiszen megnyerte az idősebb utánpótlás-korosztály, a juniorok hazai bajnokságát. Most a korosztályában az ifjúsági A-sok között bizonyult utolérhetetlennek: kiemelkedő teljesítménnyel megnyerte a vívást (29 győzelem mellett mindössze hat vereséget számlált!), ráadásul az úszásban és a kombinált számban sem fogta be senki, így nagy fölénnyel diadalmaskodott (1162 pontot szerzett).

A második helyen Burcsik Barnabás (UTE, 1115 pont), a harmadikon pedig Viczián Bence (BHSE, 1197) zárt. A csapatversenyt a BHSE (Szép, Hegedűs László, Havas Krisztofer, 3305) nyerte meg a Volán Fehérvár első számú (Katona Bálint, Salga Gergő, Tamás József, 3174) egysége és a KSI SE egyes csapata (Gyurka Márk Manó, Soponyai Dávid, Váradi Roland, 3162) előtt.

A lányok között a KSI SE-t képviselő Gulyás Michelle állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ugyan a vívásban kilencedik lett (20-13-as győzelem-vereség mutatóval), de az úszásban és a kombinált számban sem akadt nála jobb (1017 pont). A második helyen Dallos Lilla (BHSE, 987), a harmadikon Sarcia Borbála (KSI SE, 964) végzett.

A csapatversenyben a KSI SE (Gulyás, Bánki Adél, Péter Rebeka, 2934) első csapata a BHSE (Dallos, Börcsök Dóra, Kállai-Simóka Nóra 2770), s a Volán Fehérvár (Csizmazia Rita, Kovács Eszter, Szarka Luca 2718) legjobb egységét megelőzve nyert.

Az összes eredményt a szövetség honlapján éri el. Az ifjúsági ob-t Mizsér Jenő emlékének szentelték.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik