HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.22 09:41 Frissítve: 2018.04.22 09:43

Ökölvívás: öt magyar reménykedhet éremben az ifjúsági Eb-n

Nemcsak idehaza volt munkanap a szombat, dolgos órák vártak bokszolóinkra is az olaszországi ifjúsági Európa-bajnokság délutáni és esti programjában egyaránt. Leányaink voltak a frissebbek, vagyis őket szólították előbb a ringbe, s miután négyük közül hárman is nyertek, bátran minősíthettük át a mi szempontunkból nőnappá ezt a „kötelező” szombatot.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 17-18 éves ökölvívók Roseto degli Abruzziban zajló kontinensviadalának legjobb délutánját ünnepelhettük a negyedik versenynapon, miután csupán Szabó Réka (64 kg) veszített, ugyanakkor parádés boksszal rukkolt elő Lakotár Hanna (51 kg), Kondákor Emília (54 kg) és Ambrus Viktória (69 kg), egyformán vitathatatlanul jogos győzelmet aratva.

Essünk túl a számunkra egyedül kedvezőtlenül alakuló meccsen: sajnos Szabónak túl nagy falatot jelentett az angol Gemma Richardson, akit olyannyira nem sikerült „megemésztenie” a magyar lánynak, hogy már az első menetben feladásra kényszerült.

Annál nagyszerűbb alakításokat láthattunk a többiektől, Lakotár és Kondákor egyhangú, 5-0-s pontozással iskolázta le riválisát, előbbi a cseh Klara Polednikovát, utóbbi a lengyel Viktoria Rogalinskát, Ambrus pedig szó szerint rövidre zárta fellépését: két megnyert menetet követően a harmadikban, húsz másodperc elteltével leléptették fehérorosz ellenfelét, Alina Lahutszjonakot. Sikerük azt is jelenti, hogy a vasárnapi újabb megméretésen mindhármuk előtt ott a lehetőség az éremszerzésre! Aki nyer, az legalább Eb-bronzzal gazdagabban utazhat haza Olaszországból.

Egyedül Bernáth Attila maradt állva nyolcfős fiúcsapatunkból az ifjúsági  boksz Eb-n Forrás: dvscboxing

Egyedül Bernáth Attila maradt állva nyolcfős fiúcsapatunkból az ifjúsági boksz Eb-n  •  Forrás: dvscboxing

Hasonló esély adott a 49 kilogrammos Bernáth Attila számára is. Ez a jó hír, a rossz pedig, hogy egyedül ő maradt állva a nyolcfős fiúcsapatból, a többiek mind elbúcsúztak, utolsóként szombat este Barbosu Konstantin Tibor (69 kg) és Fehér Koppány (plusz 91 kg). Pedig ha sikerült volna nyerniük, dobogósok kategóriájukban...

A négy közé jutásért rendezett összecsapáson a két előző meccsét megnyerő Barbosu 4-1-es pontozással maradt alul az örmény Vahtang Harutjunjannal szemben, de nyugodtan dönthettek volna a pontozók ugyanilyen arányban a magyar fiú javára is, annyira „ikszszagú” volt a mérkőzés. Ez utóbbi megállapítás igaz Fehér és a fehérorosz Uladzislau Ksavicki találkozójára is, az öt ítész egy menetet adott a magyarnak, kettőt riválisának, így lett – egybehangzóan 29-28-as pontozással – 5-0 „oda”, holott itt is bátran megjelölhették volna győztesnek honfitársunkat is akár...

A két vereség nyomán viszont a fiúrészleg már csak az egyetlen „fecskében”, Bernáthban bízhat, aki a vasárnapi programban a lengyel Pawel Brach ellen lép szorítóba abban a tudatban, hogy a győztes a négy közé lép, vagyis – már biztosan érmes.

A lányoknál is kivétel nélkül a medáltulajdonossá válás tétjével megy a kötelek közé a nyolcfős magyar hölgyalakulatból mind a négy érintett bokszolónk. A szintén vasárnapi szereplők közül Lakotár a bolgár Gorjania Sztoevával, Kondákor az olasz Biancamaria Tessarival, Ambrus pedig a lengyel Patrycja Borysszal csap össze. A negyedik próbálkozónk pedig Hámori Luca (60 kg) lesz, akinek ez az első meccse az olaszországi Eb-n, ám nagyon sokat érne, ha a bemutatkozása győzelemmel érne véget, mivel rögtön az elődöntőbe lépne tovább. Persze ellenfele, a török Gözde Sönmez is a négybe vágyik, márpedig medálra csak egyikük jogosult. Bizakodjunk: ez a mi leányzónk lesz. S az sem ördögtől való vágy, hogy ne csupán ő legyen érmes, hanem mondjuk a másik három (Bernáth-tal együtt négy) tinédzserünk is.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS