HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.22 09:41 Frissítve: 2018.04.22 09:43

Ökölvívás: öt magyar reménykedhet éremben az ifjúsági Eb-n

Nemcsak idehaza volt munkanap a szombat, dolgos órák vártak bokszolóinkra is az olaszországi ifjúsági Európa-bajnokság délutáni és esti programjában egyaránt. Leányaink voltak a frissebbek, vagyis őket szólították előbb a ringbe, s miután négyük közül hárman is nyertek, bátran minősíthettük át a mi szempontunkból nőnappá ezt a „kötelező” szombatot.

HIRDETÉS

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 17-18 éves ökölvívók Roseto degli Abruzziban zajló kontinensviadalának legjobb délutánját ünnepelhettük a negyedik versenynapon, miután csupán Szabó Réka (64 kg) veszített, ugyanakkor parádés boksszal rukkolt elő Lakotár Hanna (51 kg), Kondákor Emília (54 kg) és Ambrus Viktória (69 kg), egyformán vitathatatlanul jogos győzelmet aratva.

Essünk túl a számunkra egyedül kedvezőtlenül alakuló meccsen: sajnos Szabónak túl nagy falatot jelentett az angol Gemma Richardson, akit olyannyira nem sikerült „megemésztenie” a magyar lánynak, hogy már az első menetben feladásra kényszerült.

Annál nagyszerűbb alakításokat láthattunk a többiektől, Lakotár és Kondákor egyhangú, 5-0-s pontozással iskolázta le riválisát, előbbi a cseh Klara Polednikovát, utóbbi a lengyel Viktoria Rogalinskát, Ambrus pedig szó szerint rövidre zárta fellépését: két megnyert menetet követően a harmadikban, húsz másodperc elteltével leléptették fehérorosz ellenfelét, Alina Lahutszjonakot. Sikerük azt is jelenti, hogy a vasárnapi újabb megméretésen mindhármuk előtt ott a lehetőség az éremszerzésre! Aki nyer, az legalább Eb-bronzzal gazdagabban utazhat haza Olaszországból.

Egyedül Bernáth Attila maradt állva nyolcfős fiúcsapatunkból az ifjúsági  boksz Eb-n Forrás: dvscboxing

Egyedül Bernáth Attila maradt állva nyolcfős fiúcsapatunkból az ifjúsági boksz Eb-n  •  Forrás: dvscboxing

Hasonló esély adott a 49 kilogrammos Bernáth Attila számára is. Ez a jó hír, a rossz pedig, hogy egyedül ő maradt állva a nyolcfős fiúcsapatból, a többiek mind elbúcsúztak, utolsóként szombat este Barbosu Konstantin Tibor (69 kg) és Fehér Koppány (plusz 91 kg). Pedig ha sikerült volna nyerniük, dobogósok kategóriájukban...

A négy közé jutásért rendezett összecsapáson a két előző meccsét megnyerő Barbosu 4-1-es pontozással maradt alul az örmény Vahtang Harutjunjannal szemben, de nyugodtan dönthettek volna a pontozók ugyanilyen arányban a magyar fiú javára is, annyira „ikszszagú” volt a mérkőzés. Ez utóbbi megállapítás igaz Fehér és a fehérorosz Uladzislau Ksavicki találkozójára is, az öt ítész egy menetet adott a magyarnak, kettőt riválisának, így lett – egybehangzóan 29-28-as pontozással – 5-0 „oda”, holott itt is bátran megjelölhették volna győztesnek honfitársunkat is akár...

A két vereség nyomán viszont a fiúrészleg már csak az egyetlen „fecskében”, Bernáthban bízhat, aki a vasárnapi programban a lengyel Pawel Brach ellen lép szorítóba abban a tudatban, hogy a győztes a négy közé lép, vagyis – már biztosan érmes.

A lányoknál is kivétel nélkül a medáltulajdonossá válás tétjével megy a kötelek közé a nyolcfős magyar hölgyalakulatból mind a négy érintett bokszolónk. A szintén vasárnapi szereplők közül Lakotár a bolgár Gorjania Sztoevával, Kondákor az olasz Biancamaria Tessarival, Ambrus pedig a lengyel Patrycja Borysszal csap össze. A negyedik próbálkozónk pedig Hámori Luca (60 kg) lesz, akinek ez az első meccse az olaszországi Eb-n, ám nagyon sokat érne, ha a bemutatkozása győzelemmel érne véget, mivel rögtön az elődöntőbe lépne tovább. Persze ellenfele, a török Gözde Sönmez is a négybe vágyik, márpedig medálra csak egyikük jogosult. Bizakodjunk: ez a mi leányzónk lesz. S az sem ördögtől való vágy, hogy ne csupán ő legyen érmes, hanem mondjuk a másik három (Bernáth-tal együtt négy) tinédzserünk is.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS