HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.22 09:41 Frissítve: 2018.04.22 09:43

Ökölvívás: öt magyar reménykedhet éremben az ifjúsági Eb-n

Nemcsak idehaza volt munkanap a szombat, dolgos órák vártak bokszolóinkra is az olaszországi ifjúsági Európa-bajnokság délutáni és esti programjában egyaránt. Leányaink voltak a frissebbek, vagyis őket szólították előbb a ringbe, s miután négyük közül hárman is nyertek, bátran minősíthettük át a mi szempontunkból nőnappá ezt a „kötelező” szombatot.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 17-18 éves ökölvívók Roseto degli Abruzziban zajló kontinensviadalának legjobb délutánját ünnepelhettük a negyedik versenynapon, miután csupán Szabó Réka (64 kg) veszített, ugyanakkor parádés boksszal rukkolt elő Lakotár Hanna (51 kg), Kondákor Emília (54 kg) és Ambrus Viktória (69 kg), egyformán vitathatatlanul jogos győzelmet aratva.

Essünk túl a számunkra egyedül kedvezőtlenül alakuló meccsen: sajnos Szabónak túl nagy falatot jelentett az angol Gemma Richardson, akit olyannyira nem sikerült „megemésztenie” a magyar lánynak, hogy már az első menetben feladásra kényszerült.

Annál nagyszerűbb alakításokat láthattunk a többiektől, Lakotár és Kondákor egyhangú, 5-0-s pontozással iskolázta le riválisát, előbbi a cseh Klara Polednikovát, utóbbi a lengyel Viktoria Rogalinskát, Ambrus pedig szó szerint rövidre zárta fellépését: két megnyert menetet követően a harmadikban, húsz másodperc elteltével leléptették fehérorosz ellenfelét, Alina Lahutszjonakot. Sikerük azt is jelenti, hogy a vasárnapi újabb megméretésen mindhármuk előtt ott a lehetőség az éremszerzésre! Aki nyer, az legalább Eb-bronzzal gazdagabban utazhat haza Olaszországból.

Egyedül Bernáth Attila maradt állva nyolcfős fiúcsapatunkból az ifjúsági  boksz Eb-n Forrás: dvscboxing

Egyedül Bernáth Attila maradt állva nyolcfős fiúcsapatunkból az ifjúsági boksz Eb-n  •  Forrás: dvscboxing

Hasonló esély adott a 49 kilogrammos Bernáth Attila számára is. Ez a jó hír, a rossz pedig, hogy egyedül ő maradt állva a nyolcfős fiúcsapatból, a többiek mind elbúcsúztak, utolsóként szombat este Barbosu Konstantin Tibor (69 kg) és Fehér Koppány (plusz 91 kg). Pedig ha sikerült volna nyerniük, dobogósok kategóriájukban...

A négy közé jutásért rendezett összecsapáson a két előző meccsét megnyerő Barbosu 4-1-es pontozással maradt alul az örmény Vahtang Harutjunjannal szemben, de nyugodtan dönthettek volna a pontozók ugyanilyen arányban a magyar fiú javára is, annyira „ikszszagú” volt a mérkőzés. Ez utóbbi megállapítás igaz Fehér és a fehérorosz Uladzislau Ksavicki találkozójára is, az öt ítész egy menetet adott a magyarnak, kettőt riválisának, így lett – egybehangzóan 29-28-as pontozással – 5-0 „oda”, holott itt is bátran megjelölhették volna győztesnek honfitársunkat is akár...

A két vereség nyomán viszont a fiúrészleg már csak az egyetlen „fecskében”, Bernáthban bízhat, aki a vasárnapi programban a lengyel Pawel Brach ellen lép szorítóba abban a tudatban, hogy a győztes a négy közé lép, vagyis – már biztosan érmes.

A lányoknál is kivétel nélkül a medáltulajdonossá válás tétjével megy a kötelek közé a nyolcfős magyar hölgyalakulatból mind a négy érintett bokszolónk. A szintén vasárnapi szereplők közül Lakotár a bolgár Gorjania Sztoevával, Kondákor az olasz Biancamaria Tessarival, Ambrus pedig a lengyel Patrycja Borysszal csap össze. A negyedik próbálkozónk pedig Hámori Luca (60 kg) lesz, akinek ez az első meccse az olaszországi Eb-n, ám nagyon sokat érne, ha a bemutatkozása győzelemmel érne véget, mivel rögtön az elődöntőbe lépne tovább. Persze ellenfele, a török Gözde Sönmez is a négybe vágyik, márpedig medálra csak egyikük jogosult. Bizakodjunk: ez a mi leányzónk lesz. S az sem ördögtől való vágy, hogy ne csupán ő legyen érmes, hanem mondjuk a másik három (Bernáth-tal együtt négy) tinédzserünk is.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.