Ökölvívás: négyből egy magyar győzött az ifi Eb nyitányán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.19. 08:47
Címkék
Az ifjúsági korosztályhoz tartozó ökölvívók olaszországi Európa-bajnokságának nyitányán a nyolcfős magyar fiúcsapatból négyen mutatkoztak be, de csak egyiküknek sikerült a továbbjutás. A 69 kilogrammos Barbosu Konstantin Tibornak köszönhető, hogy a mi szempontunkból nem minősült át a szerda teljesen fekete nappá, amely viszont mindjárt az Eb-búcsút hozta el Báki Alex (56 kg), Rostás Armandó (64 kg) és Kóczián Dávid (75 kg) számára.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 17-18 éves bokszolók összeurópai ringcsatáját, szakszerűbben: korosztályos Európa-bajnokságát magyar részről Barbosu Konstantin Tibor nyitotta meg nekünk tetsző módon: győztes meccset vívott Roseto degli Abruzzi olasz kisváros Pala Maggetti nevű sportcsarnokában egy svájci legénnyel szemben. A 26 indulót felsorakoztató, vagyis igazán népesnek mondható 69 kg-ban a magyar fiatal a 16 közé jutásért verekedett meg Andri Beinerrel, s miután végig jobb volt, magabiztosan masírozott be a nyolcaddöntősök közé.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 17-18 éves bokszolók összeurópai ringcsatáját, szakszerűbben: korosztályos Európa-bajnokságát magyar részről Barbosu Konstantin Tibor nyitotta meg nekünk tetsző módon: győztes meccset vívott Roseto degli Abruzzi olasz kisváros Pala Maggetti nevű sportcsarnokában egy svájci legénnyel szemben. A 26 indulót felsorakoztató, vagyis igazán népesnek mondható 69 kg-ban a magyar fiatal a 16 közé jutásért verekedett meg Andri Beinerrel, s miután végig jobb volt, magabiztosan masírozott be a nyolcaddöntősök közé.

Bokszcsapatunk, ifi Eb
Bokszcsapatunk, ifi Eb

Nyolc fiú és nyolc lány vágott neki az ifjúsági bokszolók olaszországi Európa-bajnokságának a magyar színek képviseletében, de három legény már az első nap búcsúzott  •  Forrás: boxing.hu

A boldog perceknek azonban az ő meccsével vége is szakadt magyar szemszögből, merthogy Kóczián Dávid ugyanakkor már nem tudott nyerni. A párhuzamosan két ringben zajló viadalon a délutáni programban szólították a kötelek közé a 75 kilós magyart is, akinek túlságosan nagy falatnak bizonyult a szlovák Lukas Ferneza. „Dávidnak voltak jó periódusai az összecsapáson, de összességében Lukas akarata érvényesült” – értékelte a mérkőzést a hazai sportági szövetség honlapja.

Az ifik kontinensbajnokságának késő estébe hajló műsorában további két magyarért szoríthattunk, de hiába: a szorítóban sajnos az 56 kilós Báki Alex és a 64 kilogrammos Rostás Armandó is a legyőzöttek seregét gyarapította. Éppenséggel eleve nem ígérkezett habkönnyű szórakozásnak egyikük összecsapása sem, hiszen mindketten volt szovjet tagköztársaság reprezentánsával kerültek szembe. Ezzel együtt Báki nagyszerűen helytállt az azeri Nabi Isgandarov ellen, akit végül 4-1-es pontozással juttattak tovább az ítészek. A magyar öklöző egy pontozónál, aki mindhárom menetben az azerit látta jobbnak, 30-27-re veszített, ugyanakkor háromnál is minimális különbséggel, 29-28-ra kapott ki, egy pedig ugyanilyen arányban Bákit jelölte meg győztesnek.

Nem volt, mert nem lehetett vita viszont Rostás Armandó esetében, aki az orosz Ilja Popovval szemben két meneten át jól tartotta magát, a beszámoló szerint „szépen bunyózott, de az utolsó felvonásban belenézett egy ütésbe, és beszüntették a meccsét, így számára véget ért az Eb”.

A csapat másik fele számára azonban még csak ezután kezdődik, lehet tehát javítani az összképen, nem beszélve a lányokról, akik szintén nyolcan képviselik a piros-fehér-zöld színeket, s közülük hárman mutatkoznak be csütörtökön.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik