Műugrás: Hais Dorka a filmes Oscar után sportági sikereket arat

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 11:44
Címkék
Ma már a fél ország tudja, hogy Hais Dorottya nemcsak a műugrásban ér el kiemelkedő sikereket, hanem a színészként is. A 14 éves lány az idén Oscar-díjat nyert Mindenki című kisfilm egyik főszereplőjeként az utóbbi hónapokban az érdeklődés középpontjába került, azonban a hírnév egyáltalán nem szállt a fejébe. És a neki szintén a világot jelentő műugródeszkákon az elmúlt napokban is remekelt.

Diószeghy Betti Az utóbbi hónapokban Hais Dorottyaszinte nem tud úgy elmenni otthonról, hogy ne ismerjék fel. Az utcán, az iskolában, a templomban, de még a fogorvosnál is rengetegen lépnek oda hozzá, hogy gratuláljanak neki, és aláírást kérjenek tőle.Diószeghy Betti Az utóbbi hónapokban Hais Dorottyaszinte nem tud úgy elmenni otthonról, hogy ne ismerjék fel. Az utcán, az iskolában, a templomban, de még a fogorvosnál is rengetegen lépnek oda hozzá, hogy gratuláljanak neki, és aláírást kérjenek tőle.

Muugras
Muugras

Dorka a belgrádi két érmével

„Nagyon furcsa még az ismertség, de élvezem. Naponta több százan írnak üzenetet, én pedig mindenkinek válaszolok. Rengeteg energiát ad, hogy ennyien szeretnek, és örülök, hogy a filmmel ilyen sok embernek örömet tudtunk szerezni.”

A folytonos casting és edzés, illetve az iskola nemcsak rengeteg energiát, hanem nagyon sok időt is felemészt...

„De én jól bírom a pörgést. Mivel a sportolóknak szabályos napi rutinjuk van, hiába kell több dolgot belesűríteniük egyetlen napba, úgy vettem észre, jobban képesek beosztani az idejüket, mint mások. Nekem is ez a titkom.”

Annak ellenére, hogy a Mindenki című kisfilm sikere óta Dorka nagy népszerűségnek örved, úgy érzi, a hirtelen rátört ismertség nem befolyásolta sportkarrierjét. A csapattársai is megszokták, hogy vele van tele a média, és együtt örülnek az elismeréseknek.

„Szokatlan még a figyelem, amely körülvesz, de próbálom élvezni az előnyeit, hiszen tudom, nem tart örökké.”

Dorkának eseménydúsan kezdődött az április, hiszen a hónap első két hétvégéjén Belgrádban, illetve Zágrábban rendeztek nemzetközi műugróversenyt. A szerb fővárosból két aranyéremmel, Horvátországból pedig egy-egy ezüsttel és bronzzal tért haza. Teljesítményével értékes pontokat szerzett az ifjúsági Európa-bajnoki részvételhez szükséges kvalifikációs rangsorban, ám ennyivel nem elégszik meg. Annak érdekében, hogy biztosan részt vehessen az idei norvégiai eseményen, az eddigieknél is keményebben edz a számára ugyancsak a világot jelentő deszkákon.

További korosztályos hírek MŰUGRÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Íme, az honlapunk által készített, az M4 Sporton látható, Jövünk! című utánpótlás-magazin portréja Hais Dorottyáról:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik