Labdarúgás: továbbképzés U16-os és U17-es edzőknek Telkiben

Vágólapra másolva!
2017.04.26. 18:21
Címkék
Telkiben vettek részt továbbképzésen a korosztályos labdarúgó-válogatottaknak játékosokat adó NB I-es és NB II-es klubok U16-os és U17-es csapatait irányító szakemberek, akik az U17-es válogatott felkészülésébe is betekintést nyertek. A központi téma a fizikai felkészítés volt.

UP-info/MLSZSzakmai továbbképzésen vettek részt a korosztályos labdarúgó-válogatottakba játékosokat adó NB I-es és NB II-es klubok U16-os és U17-es csapatainak edzői Telkiben, az MLSZ edzőképzési intézetének és az MLSZ sportigazgatóságának közös programjában.UP-info/MLSZSzakmai továbbképzésen vettek részt a korosztályos labdarúgó-válogatottakba játékosokat adó NB I-es és NB II-es klubok U16-os és U17-es csapatainak edzői Telkiben, az MLSZ edzőképzési intézetének és az MLSZ sportigazgatóságának közös programjában.

Telki
Telki

Jörg Daniel és Bernd Storck is az előadók között volt  •  Forrás: mlsz.hu

A hagyományteremtő szándékkal létrejött esemény apropóját az Eb-re készülő U17-es válogatott felkészítése adta. Célja a szakmai ismeretek fejlesztésén túl a közös út, a közös gondolkodás és eszmecsere kialakítása a futball és az utánpótlásképzés minden területén, legyen az a fizikai felkészítés, a taktikai- vagy az edzéselméleti módszerek fejlesztése.

A kétnapos program során az MLSZ edzőképzési intézetének és az MLSZ sportigazgatóságának vezetői, munkatársai szakmai előadásokkal segítették az utánpótlásedzők munkáját, így az előadók között volt Bernd Storck sportigazgató, Jörg Daniel, az edzőképzés vezetője és az ő munkáját igazgató-helyettesként segítő Sisa Tibor is, valamint Victor Moore erőnléti edző és Schuth Gábor sporttudományi szakember. Az előadások fókuszában ezúttal a fizikai felkészítés állt, amelyről interaktív módon, csoportmunkával, illetve kérdés-válasz fórum és konzultáció keretében cserélhettek tapasztalatot a résztvevők.

A program második napján, a gyakorlati munka során a résztvevők a horvátországi Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatott felkészítésébe nyerhettek betekintést, többek között a csapat edzésmunkáján keresztül.

Az MLSZ edzőképzési intézetének és az MLSZ sportigazgatóságának nem ez volt az első, közös szakmai rendezvénye: március elején az U19-es edzők vettek részt hasonló képzésen, és a közeljövőben megrendezik az U15-ös edzők szakmai napjára is, így az MLSZ minden versenykorosztályának szakemberei találkozhatnak Telkiben, hogy közösen alakítsák ki, vitassák meg az utánpótlásképzés irányait, szakmai alapvetéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik