Labdarúgás: tornát nyertek a szombathelyi U19-esek

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.18. 14:41
Címkék
Rangos nemzetközi tornát nyert az Illés Akadémia-Haladás U19-es labdarúgócsapata. A hagyományos Trofej Turopolja elnevezésű zágrábi nemzetközi viadalon a szombathelyiek megelőzték az utánpótlás-neveléséről Európa-szerte híres Dinamo Zagreb együttesét is.

Nemrég rangos nemzetközi tornát nyert az Illés Akadémia U19-es csapata
Nemrég rangos nemzetközi tornát nyert az Illés Akadémia U19-es csapata

Rangos nemzetközi tornát nyert Horvátországban az Illés Akadémia U19-es csapata

Nemrég rangos nemzetközi tornát nyert az Illés Akadémia U19-es csapata
Nemrég rangos nemzetközi tornát nyert az Illés Akadémia U19-es csapata

Rangos nemzetközi tornát nyert Horvátországban az Illés Akadémia U19-es csapata

B. V.Már közeledik az utánpótlás-bajnokságok rajtja, a magyar fiatalok azonban még sorra vesznek részt a különféle nemzetközi felkészülési tornákon. AzIllés Akadémia-Haladás U19-es labdarúgói Zágrábban szerepelteka Trofej Turopolja elnevezésű tornán.

A szombathelyiek évről évre meghívást kapnaka horvátországi tornára, amelyen az idén kilenc csapat mérette meg magát, köztük a tradicionális utánpótlás-nevelő műhelyként számon tartott Dinamo Zagreb is. A háromnapos eseményenegyetlen magyar csapatként léptek pályára a vasiak, akika horvát Inter Zapresiccel és Zagreb Sesvetével kerültek egy csoportba.

Pacsi Bálint együttese az előbbi riválisát 2-0-ra legyőzte, utóbbival pedig 1-1-es döntetlent játszott a 2x35 percig tartó mérkőzésen, s ez a mutatócsoportelsőséget eredményezett. A triók élén végző társaságok mellett a legjobb második jutott az elődöntőbe. A négy között a szombathelyieka Lokomotiva Zagrebet múlták felül1-0-ra, így jutottak a csoportkörben már megismert Sesvete elleni fináléba.

Bolla Gergőt választották a viadal legjobb játékosának
Bolla Gergőt választották a viadal legjobb játékosának

Bolla Gergőt választották a torna legjobb játékosának

Hasonlóan az első összecsapáshoz a döntő is döntetlennel zárult (0-0), így következett a tizenegyespárbaj, amelyet maratoni, 16-15-ös csatában nyert meg a Haladás. A magyar csapat a kupagyőzelem mellett egyéni címeket is begyűjtött, a torna játékosának Bolla Gergőt, a legjobb kapusnak Kiss Ágostont választották.

A hazaérkezést követően az Illés Akadémia szakmai igazgatója, egyben U19-es csapatának vezetőedzője, Pacsi Bálint elégedetten értékelt honlapunknak.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy ilyen rangos nemzetközi tornát tudtunk megnyerni, amit a közösségi szellemünknek és a mentális erőnknek is köszönhetünk. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, évek óta járunk erre a rendezvényre, s most nyertük meg először.

A szombathelyi szakvezető a szervezéssel, valamint a mérkőzések színvonalával is elégedett volt.

„Teljesen profi volt a rendezés, a nemzetközi mérce szerint is rangos tornán vettünk részt. Minden mérkőzés magas intenzitással zajlott, emellett a játékosaim szokhatták a kemény, egy az egy elleni párharcokat, amelyeket az ellenfeleink gyakran alkalmaztak.”

Pacsi elmondta továbbá: fontosnak tartja, hogy a játékosok minél több nemzetközi mérkőzést játszanak.

„Lényeges, hogy a játékosaink minél több külföldi ellenféllel találkozzanak, így a felkészülési időszakokban az utánpótlás-csapataink mérkőzéseinek kilencven százaléka nemzetközi összecsapás. A tizenkilenc év alatti korosztályban a rutinszerzés mellett már az eredmény is fontos, hiszen a hamarosan felnőtté váló játékosoknak meg kell tanulniuk meccseket nyerni. A Haladás első csapatának futballistái ebből az együttesből kerülnek ki. Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt időszakban több fiatal neveltünk is bemutatkozhatott az élvonalban.”

Az Illés Akadémia-Haladás Zágrábban győztes, U19-es kerete: Bolla Gergő, Bontó Marcell, Dorner Patrik, Füleki Márk, Kiss Ágoston,Kiss Balázs, Kiss Tamás, Kovalovszki Máté, Labát Krisztofer, Latyák Bence, Schener Bálint, Szabó Dániel, Szalai Csaba, Szántó Roland, Szár Kevin, Szilágyi Adrián, Tóth Marcell, Varga Kevin, Vargovics Tamás

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik