Labdarúgás: nyugat-európai érdeklődés Sallai Roland iránt

Vágólapra másolva!
2017.12.08. 13:13
Címkék
A 20 esztendős Sallai Rolandot hazánk egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartják, és az APOEL támadójaként remek szezont fut mind a ciprusi bajnokságban, mind a nemzetközi porondon. A hatszoros magyar válogatott játékos iránt a hírek szerint neves nyugat-európai klubok is élénken érdeklődnek, így neki a most futó szezon vízválasztó lehet.

Leiner Soma - utanpotlassport.huA magyar labdarúgásban évek, évtizedek óta az igazi egyéniségeket keressük. Akikre lehet építeni a válogatottban, akik meghatározó szerepet töltenek be valamelyik nyugat-európai élvonalban. Akiket nemcsak itthon, hanem külföldön is megbecsülnek.Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor kevés ilyen futballistáról számolhatunk be a még aktívak közül, noha Gera Zoltán, Király Gábor vagy eindhoveni időszakában Dzsudzsák Balázs is tömegeket mozgatott meg. És nem csak hazánkban.Leiner Soma - utanpotlassport.huA magyar labdarúgásban évek, évtizedek óta az igazi egyéniségeket keressük. Akikre lehet építeni a válogatottban, akik meghatározó szerepet töltenek be valamelyik nyugat-európai élvonalban. Akiket nemcsak itthon, hanem külföldön is megbecsülnek.Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor kevés ilyen futballistáról számolhatunk be a még aktívak közül, noha Gera Zoltán, Király Gábor vagy eindhoveni időszakában Dzsudzsák Balázs is tömegeket mozgatott meg. És nem csak hazánkban.

Sallai Roland nagyot ugrott, de megállta a helyét a Bajnokok Ligájában Forrás: zimbio.com
Sallai Roland nagyot ugrott, de megállta a helyét a Bajnokok Ligájában Forrás: zimbio.com

Sallai Roland nagyot ugrott, de megállta a helyét a Bajnokok Ligájában  •  Forrás: zimbio.com

Egy dolog tehetségesnek lenni, jelenleg is tucatnyi magyar fiatal próbál szerencsét külföldön: két-két utánpótláskorú labdarúgó játszik a Stoke-ban és az Ajaxban, de Portugáliában és Olaszországban is pallérozódik honfitársunk. Ha pedig nem akarunk olyan messzire menni, Szoboszlai Dominikot is említhetjük, aki hétről hétre helytáll Ausztriában.

Roland az eggyel idősebb generáció képviselője: 20 éves kora ellenére már második éve külföldön, felnőttek közt játszik. Az előző idényt kölcsönben, a Palermóban töltötte a futballcsaládba született támadó, huszonegy mérkőzésen jutott szóhoz a szicíliai együttesben. Első és egyetlen gólját az Udinese ellen szerezte, hat év után ő volt az első magyar gólszerző az olasz élvonalban. Bár a kiesés ellenére is szó volt az olaszországi folytatásról, az ifjú játékos a nyáron visszatért a Puskás Akadémiába.

Megosztotta a honi futballközeget, amikor végül az APOEL együtteséhez írt alá. Ugyan a ciprusi élvonal nem mérhető az olaszhoz – jó vitatéma, vajon a magyarhoz képest hol helyezkedik el –, a nicosiai csapat rendre szereplője a Bajnokok Ligájának, ez az idén sem volt másképp. A fővárosi csapat ráadásul a Real Madrid, a Tottenham és a Dortmund mellé, a sorozat halálcsoportjába került.

A Pancho Arénát a Bernabéu és a Wembley váltotta fel.

A Real Madrid túl nagy falat volt a ciprusi bajnoknak Forrás: Getty
A Real Madrid túl nagy falat volt a ciprusi bajnoknak Forrás: Getty

A Real Madrid túl nagy falat volt a ciprusi bajnoknak  •  Forrás: Getty

Sallai (és az APOEL) élt a lehetőséggel. Bár a Spurs és a Real Madrid ellen nem termett babér a ciprusi bajnoknak, a Dortmunddal kétszer is döntetlent játszott. Így az utolsó fordulóig megvolt az esély, hogy a kvartett harmadik helyén zárjon George Donis együttese, ám a szerda esti zárómeccsen nem sikerült a pontszerzés a Wembleyben.Ami honfitársunkat illeti: Sallai az összes csoportmeccsen pályára lépett, három alkalommal a kezdőcsapatban kapott helyet.

Angol lapok szerint lendületes, agilis játékával több nyugat-európai klub figyelmét is felkeltette a hatszoros magyar válogatott támadó, aki a bajnokságban tíz mérkőzésen öt alkalommal volt eredményes. A nemzetközi porondon nyújtott jó teljesítmény, a ciprusi bajnokságban lőtt gólok akár jó ajánlólevélnek is bizonyulhatnak...

A következő Paulo Dybala? Nem, ő Sallai Roland. Se több, se kevesebb.

Mert mi az egyéniségeket keressük...

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik